Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

«Νέο ΕΣΥ»: Όταν η αιτία του προβλήματος παρουσιάζεται ως λύση

 

ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΛΩΝΙΣΤΙΩΤΗΣ

 

 

Ήδη μετράμε παραπάνω από 15.500 νεκρούς, ενώ οι «παράπλευρες απώλειες» από τη μονοθεματικότητα του συστήματος υγείας είναι μεγάλες και ακόμα ανυπολόγιστες. Χιλιάδες είναι οι χειρουργικές επεμβάσεις που αναβλήθηκαν, οι ειδικές θεραπείες που πήγαν πίσω, η παρακολούθηση χρονίως σοβαρά πασχόντων δεν εξασφαλίστηκε.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και εν μέσω πανδημίας εφάρμοσε κατά γράμμα την πολιτική που θεωρεί την υγεία του λαού εμπόρευμα, κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό.

Πριμοδότηση του ιδιωτικού τομέα υγείας, απευθείας με κρατικό χρήμα, με επιχείρημα «την αρμονική συνύπαρξη του με το δημόσιο», Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας υποστελεχωμένη στο όνομα του «εξορθολογισμού» δαπανών και της «ελαχιστοποίησης του κόστους», υγειονομικά πρωτόκολλα με οδηγίες TUI στο όνομα των κερδών του τουριστικού κεφαλαίου, συνωστισμός σε ΜΜΜ στο όνομα του «κόστους της ενίσχυσης του στόλου», ανύπαρκτη εμβολιαστική εκστρατεία στο όνομα της «ατομικής ευθύνης» και χρήση του εμβολίου ως μέσο διαίρεσης, εξαγοράς, συναλλαγής, εκβιασμών, απολύσεων. Και άλλα πολλά.

Με εφόδιο την τρίχρονη αγωνιστική δράση στους αγώνες του αύριο (VIDEO - ΦΩΤΟ)


 23ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ



Με τη συμμετοχή 325 αντιπροσώπων από 95 πρωτοβάθμια σωματεία, που εκπροσωπούν πάνω από 25.000 συνταξιούχους, άρχισαν σήμερα και ολοκληρώνονται την Παρασκευή, με την εκλογή νέας διοίκησης, οι εργασίες του 23ου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. Ενός συνεδρίου με το οποίο κορυφώνεται μια τρίχρονη αγωνιστική δράση της Ομοσπονδίας και των σωματείων μελών της, μέσα σε πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες, καθώς εκτός των μεγάλων οξυμένων προβλημάτων για τα οποία έδωσαν αποφασιστικές μάχες, αντιμετώπισαν και τα μεγάλα προβλήματα που προέκυψαν από την πανδημία.

Όπως υπογράμμισε και στην εισήγησή του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δήμος Κουμπούρης, «Όλο αυτό το διάστημα το συνταξιουχικό κίνημα συνέχισε να βάζει την αγωνιστική του σφραγίδα τόσο την περίοδο πριν όσο και μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Στους αγώνες αυτούς πήραν μέρος χιλιάδες γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών σε μια ασίγαστη αγωνιστική μαχητική πορεία με όλες τις μορφές αγώνα είτε αυτοτελώς είτε μέσα από τις αγωνιστικές δράσεις του ταξικού εργατικού κινήματος στην πατρίδα μας, με όπλο τη συγκεντρωμένη ταξική πείρα του, με το ταξικό πλαίσιο διεκδίκησης.

Για την Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2021

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ



Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ απευθύνεται στα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, στους οπαδούς, στους φίλους και όσους συμπορεύονται μαζί μας και τους καλεί να συμβάλουν μαχητικά στην επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης για τους μήνες Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2021.

Καλούμε να συμβάλουν σε αυτήν την προσπάθεια οι εργαζόμενοι, οι βιοπαλαιστές αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι της πόλης και της υπαίθρου, η νεολαία, όλοι εκείνοι που παρακολουθούν τις θέσεις και τη δράση του Κόμματος, εκτιμούν την πάλη και την προσφορά του στον λαό και στο κίνημα, ως τη μαχητική δύναμη υπεράσπισης των συμφερόντων τους.

Να ενισχύσουμε το ΚΚΕ, όπως πάντα, ακόμα και από το υστέρημά μας, για να δυναμώσουν το λαϊκό κίνημα και η λαϊκή πάλη. Η ενίσχυση του ΚΚΕ να γίνει υπόθεση όλων εκείνων που αγωνιούν για τη σημερινή κατάσταση, που θέλουν να αναπτυχθεί ο αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, να οργανωθεί η αντεπίθεση του λαού.

«Λαγοί»...

 

 

Στο πλαίσιο των γενικευμένων αντιδράσεων για τις συγχωνεύσεις τμημάτων και τους υποβιβασμούς σχολείων που προωθεί η κυβέρνηση για να καλύψει τα κενά εκπαιδευτικών, αίσθηση προκάλεσε η επιστολή του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας προς την υπουργό Παιδείας, με την οποία της πρότεινε να αναλάβει η Περιφέρεια (πέραν των τυπικών αρμοδιοτήτων της) τη μισθοδοσία και την ασφάλιση των απαιτούμενων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, προκειμένου να μην υποβιβαστούν πέντε σχολεία σε πυρόπληκτα χωριά της Βόρειας Εύβοιας.

Παράλληλα την περασμένη βδομάδα ο βουλευτής της ΝΔ και Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, Βασίλης Διγαλάκης, πήρε... πρωτοβουλία για το θέμα των συγχωνεύσεων και μαζί με το προεδρείο της Επιτροπής επισκέφτηκε τον υπουργό Εσωτερικών(!) Μάκη Βορίδη, για να συζητήσουν το θέμα... «σε συνάρτηση με την έγκριση επιπλέον πιστώσεων για την πρόσληψη εκπαιδευτικών».