Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Δήλωση – έκπληξη στήριξης στο ΚΚΕ από το Δημήτρη Μπελαντή!




«Μόνο το ΚΚΕ μου δίνει μια αίσθηση πολιτικής σοβαρότητας»

Πολύ λίγες φορές μια δήλωση στήριξης έχει τόσο λίγη στήριξη -με χαρακτηριστικές φράσεις, όπως:
«Λυπάμαι που θα το γράψω».
Κι ίσως να μην είναι τυχαίο πως αυτή γίνεται δημόσια, αλλά όχι – ή όχι ακόμα τουλάχιστον – από το Ριζοσπάστη ή άλλο επίσημο κομματικό μέσο.

Ο λόγος για το Δημήτρη Μπελαντή, με τον οποίο είναι σαφές πως τον χωρίζουν μεγάλες πολιτικές διαφορές με το ΚΚΕ, τόσο σε ιστορικά ζητήματα – όπως αποδεικνύει πχ μια απλή ανάγνωση του βιβλίου του ο Στάλιν στην Κολιμά – και τη γενική θεωρητική αντίληψη για το σοσιαλισμό,

όσο και σε τακτικά πολιτικά ζητήματα στην τρέχουσα συγκυρία, όπως έδειξαν οι κατά καιρούς παρεμβάσεις του Μπελαντή, που ήταν μέχρι πρότινος μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια πέρασε από τη ΛΑΕ.

Δήλωση – έκπληξη στήριξης στο ΚΚΕ από το Δημήτρη Μπελαντή 
Έχει όμως μια αξία πως ακόμα και άτομα «υπεράνω υποψίας» για κάθε είδους πολιτική σύγκλιση με το Κόμμα, του αναγνωρίζουν μια συνέπεια, μια σχετική σοβαρότητα και αποφασίζουν να το στηρίξουν στις επερχόμενες εκλογικές μάχες -ακόμα κι αν αυτή η στάση δεν κρατήσει στο χρόνο. 

Για όλα τα υπόλοιπα, ο καθένας μπορεί – εκατέρωθεν – να διατηρεί τις επιφυλάξεις του.

Ακολουθεί το κείμενο με το οποίο ο Μπελαντής γνωστοποιεί τη στάση του, στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook.

Σάπια μυαλά



«Το "μεταναστευτικό" θα έπρεπε να λέγεται εισβολικό"», γιατί αυτό «που συμβαίνει δεν είναι μετανάστευση, αλλά εισβολή». «Είναι η πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία, που κράτη υφίστανται εισβολή και ταυτόχρονα χρηματοδοτούν τον εισβολέα τους...».

Τις ξενοφοβικές αυτές ατάκες ξεστομίζει στα σποτάκια του ο «πολύ φιλελεύθερος» και γνωστός γραφικός αντικομμουνιστής Τζήμερος. Και επειδή «ου γαρ έρχεται μόνον», ιδού τι λέει για τους μουσουλμάνους, σε μια ανάλυση που θα τη ζήλευε ο Μένγκελε και οι διάφοροι «θεωρητικοί» του φασισμού: «Όταν η πρακτική της αιμομιξίας διαιωνίζεται, θα έχει πληθυσμό γενετικά υποβαθμισμένο, με σωματικές και ψυχικές αρρώστιες..».

Αυτά τα ανατριχιαστικά λόγια, που είναι καρμπόν με όσα λένε οι φασίστες για την «ανωτερότητα της λευκής φυλής», λέει ο χρυσαυγίτης με «πολιτικά», που παριστάνει και τον «καθώς πρέπει». Θυμίζουμε ότι πρόκειται για το άτομο που είχε φτάσει να σηκώσει χέρι σε εκλεγμένη του ΚΚΕ στο περιφερειακό συμβούλιο, με αποτέλεσμα να εκδιωχθεί κακήν κακώς. Ο αντικομμουνισμός του, τα ναζιστικά του ξεσπάσματα, προφανώς πάνε πακέτο και με τη λατρεία του στην ΕΕ, αλλά και με εκτιμήσεις όπως ότι «η ζωή θα είναι δύσκολη. Πάντα η πίτα δεν θα φτάνει για να μοιραστεί σε όλους. Πάντα θα υπάρχουν αδικίες, κοινωνικές διαφορές, φτωχοί και πλούσιοι...».

Ρατσισμός, ξενοφοβία, κυνισμός, σάπια μυαλά, χειροκροτητής της ΕΕ, ιεροκήρυκας της εκμετάλλευσης... Όλα μαζί σε ένα πρόσωπο, που ενώ δεν εκπροσωπεί τίποτα πέρα από τον εαυτό του και μερικούς περιθωριακούς ακόμα, κυκλοφορεί σε κανάλια και ραδιόφωνα για να χύνει το φασιστικό του δηλητήριο, αποδεικνύοντας πόσο χρήσιμοι είναι τέτοιοι τύποι στο σύστημα...

902gr

Η μόνη κερδισμένη ψήφος είναι η ψήφος με το ψηφοδέλτιο, της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε περιφερειακές και δημοτικές εκλογές




ΜΗΝΥΜΑ 


ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ»


ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ




Ήμασταν εδώ ανελλιπώς. Για να πιέσουμε και να λύσουμε προβλήματα που κληρονομήσαμε από προηγούμενες διοικήσεις ή δημιουργήθηκαν την τελευταία πενταετία.

Με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών, τα συμφέροντα των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, των άνεργων, των γυναικών, της νεολαίας, των ατόμων με ειδικές ανάγκες, δεν χαριστήκαμε σε κανέναν, λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους, αποκαλύπτοντας τη ρίζα του κακού.

Είμαστε ανεξάρτητοι από τις πολιτικές που εδώ και χρόνια χτυπάν ανελέητα τα λαϊκά δικαιώματα, που υποβαθμίζουν το τόπο και τους ανθρώπους του.

Ενδεικτικά: 


Στηρίξαμε όλα τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων, των συλλογικών φορέων και των Τοπικών Συμβουλίων.

Συσπείρωση


Για μια ακόμα φορά, το «θάψιμο» πήγε σύννεφο σε ό,τι αφορά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα την Τετάρτη, που έστειλε δυνατό μήνυμα ελπίδας, συμπόρευσης νέων δυνάμεων, μάχης μέχρι την τελευταία στιγμή. Τα χείλη των κατά τ' άλλα «λαλίστατων» δημοσιογράφων, επικοινωνιολόγων και λοιπών επιτελείων, που εδώ και μέρες έχουν βγάλει τη μεζούρα και μετράνε τις υποτιθέμενες «μεγαλειώδεις» συγκεντρώσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, που γράφουν και ξαναγράφουν παχιούς τίτλους, για να φουσκώνουν το δικομματικό «ντέρμπι» και να αυξήσουν τη συσπείρωση γύρω από τις δυο εκδοχές της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, έμειναν... άλαλα μπροστά στην εντυπωσιακή συγκέντρωση του Κόμματος. Δεν είχαμε βέβαια και καμιά αμφιβολία. Ξέρουν καλά ότι από τη Δευτέρα, τότε που οι φιέστες και τα ανεμομαζώματά τους θα έχουν γίνει διαολοσκορπίσματα και οι «μονομάχοι» θα παρουσιάζουν την κάθε ψήφο σε αυτούς ως έγκριση της αντιλαϊκής πολιτικής τους, η πραγματική συσπείρωση δυνάμεων για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, για τους αγώνες της επόμενης μέρας, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, καταγράφεται μόνο με ψήφο στο ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Αυτό πρέπει να δει και ο λαός και να το κάνει κριτήριο ψήφου πάνω από την κάλπη.

Ισχυρό ΚΚΕ παντού!



Μάχη ως την τελευταία ώρα για ισχυρό ΚΚΕ παντού!


Μόνη κερδισμένη ψήφος είναι η ψήφος στο ΚΚΕ, που έχει σχέδιο για το σήμερα και το αύριο, παλεύει για το δίκιο και τη νίκη του λαού!

 
  • Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα για να φτάσουμε σε όλους όσους συναντηθήκαμε το προηγούμενο διάστημα στους αγώνες, στις εκδηλώσεις για τα 100χρονα του Κόμματος, σε όσους βάδισαν σε διαφορετικό δρόμο, αλλά σήμερα προσεγγίζουν ξανά το ΚΚΕ. Να δώσουμε το χέρι σε όσους μέχρι την τελευταία στιγμή προβληματίζονται, το σκέφτονται, να τους βοηθήσουμε να κάνουν το βήμα.