Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

«Πάμε κι όπου βγει» με το ΕΚΑΒ για να «μπαλώσουν» τις ελλείψεις

 


Την ανάκληση εδώ και τώρα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) της κυβέρνησης, η οποία προβλέπει ότι αυτήν την περίοδο όπου καίγεται η χώρα απ' άκρη σ' άκρη, οδηγοί των πυροσβεστικών οχημάτων μετατρέπονται σε διασώστες στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, απαίτησε το ΚΚΕ, χτες, κατά την συζήτηση της ΠΝΠ στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η ΠΝΠ περιέχεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που αναμενόταν να ψηφιστεί αργά χτες το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής. Αποτυπώνει πλήρως το διαρκές έγκλημα της υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης και ολοένα μεγαλύτερης εμπορευματοποίησης σε βάρος της Υγείας του λαού για να εξασφαλίζεται διαρκώς μεγαλύτερος χώρος προκειμένου να αλωνίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι ιδιώτες της Υγείας, εξασφαλίζοντας απίστευτα κέρδη.

Εκτός από τους οδηγούς των πυροσβεστικών οχημάτων, προβλέπεται ότι οδηγοί στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ θα μπορούν να γίνουν στρατιωτικοί και οδηγοί απορριμματοφόρων των ΟΤΑ! Ολοι χωρίς καμία εκπαίδευση παρά μόνο κάποια ενημερωτικά σεμινάρια, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την ανθρώπινη ζωή.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Δεν φταίει η «κλιματική αλλαγή» για την εγκληματική απουσία ολοκληρωμένου και σύγχρονου αντιπυρικού σχεδιασμού

 

 

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε το εξής σχόλιο για τη συνέντευξη Τύπου του Β. Κικίλια για τις δασικές πυρκαγιές: 

«Για μια ακόμη φορά επιστρατεύθηκε από την κυβέρνηση το βολικό άλλοθι της “κλιματικής αλλαγής”, για να δικαιολογηθεί η εγκληματική απουσία ολοκληρωμένου και σύγχρονου αντιπυρικού σχεδιασμού.

Ωστόσο, δεν φταίει η κλιματική αλλαγή για τις μεγάλες ελλείψεις και τα κενά στην πυροσβεστική και δασική υπηρεσία, για την απουσία μέτρων πρόληψης και τον αντιεπιστημονικό διαχωρισμό πρόληψης - κατάσβεσης, για τον χωροταξικό σχεδιασμό που διαμορφώνει επικίνδυνες “μεικτές ζώνες” δασικών, οικιστικών, αγροτικών και βιομηχανικών περιοχών, για την απουσία αποτελεσματικών μέτρων πυρασφάλειας σε κρίσιμες υποδομές, ακόμη και σε στρατόπεδα με επικίνδυνα πυρομαχικά.

Πρόκειται απλά για τις συνέπειες της πολιτικής που αντιμετωπίζει τις λαϊκές ανάγκες και την προστασία του περιβάλλοντος ως περιττό κόστος και θυσιάζει τα πάντα στο βωμό του κέρδους. Αυτή η πολιτική που υλοποιεί η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια των προηγούμενων, είναι ο βασικός και ο πιο μεγάλος εμπρηστής». 

«Φταίτε όλοι»

 

Η «αμέλεια» του κράτους δεν «κουκουλώνεται»
Η «αμέλεια» του κράτους δεν «κουκουλώνεται»
Στους πάντες και τα πάντα εκτός από την κυβέρνηση και το κράτος επέρριψε τις ευθύνες της νέας ανυπολόγιστης καταστροφής που κοστίζει ανθρώπινες ζωές ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, σε δηλώσεις του. «Με δεδομένη την κλιματική κρίση», είπε, «θα έχουμε ξανά ακρότατες καιρικές συνθήκες που θα δοκιμάσουν ξανά τις δυνάμεις μας». Και στη γνωστή λογική της «ατομικής ευθύνης» πρόσθεσε: «Οι φωτιές που κατακαίνε κάθε χρόνο τα δάση και τα σπίτια, δεν ξεκινούν μόνες τους. Είναι το ανθρώπινο χέρι που είτε από αμέλεια είτε από πρόθεση προκαλεί εμπρησμό». Αλήθεια, με την «αμέλεια» του κράτους που έχει κάνει καθεστώς τα απαρχαιωμένα μέσα πυρόσβεσης τι γίνεται; Με την «αμέλεια» των κυβερνήσεων που έχει κάνει ρημαδιό τις υποδομές πυροπροστασίας, που δεν έχουν ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπυρικής προστασίας, τι γίνεται; Κάπως έτσι η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει στο απυρόβλητο τη διαχρονική εγκληματική πολιτική, θεωρώντας πως ο λαός δεν μπορεί να δει «κάτω από το χαλί». Οσα προμελετημένα εγκλήματα και αν συσσωρευθούν, η «υπερασπιστική γραμμή» παραμένει η ίδια, και ο λαός απομένει μόνος του να σώσει ό,τι σώζεται. Γι' αυτό και γίνεται όλο και πιο επιτακτική η ανάγκη ο λαός να πάρει την τύχη της ζωής του στα χέρια του. Είτε αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, της ζωής και της λαϊκής περιουσίας είτε την υγεία και την ασφάλεια στη δουλειά, ο μοναδικός παράγοντας που μπορεί να επιβάλει ουσιαστικά μέτρα προστασίας είναι η πάλη του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ Κινητοποίηση ενάντια στην εμπορευματοποίηση και το ξεπούλημα του παραλιακού μετώπου (VIDEO - ΦΩΤΟ)




Κινητοποίηση έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Αντιδημαρχία Καλαμαριάς πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα μαζικοί φορείς και σωματεία της περιοχής, ενάντια στην εμπορευματοποίηση και το ξεπούλημα του παραλιακού μετώπου.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την τοποθέτηση ταμπέλας οικοδόμησης σε οικόπεδα στην οδό Σοφούλη και Κολχίδος στο Καραμπουρνάκι. Στο σημείο αυτό, από την αρχή του χρόνου είχαν τοποθετηθεί λαμαρίνες και πινακίδες εργοταξίου, αγνοώντας την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20/03/2023, στο πλαίσιο της χρόνιας προσπάθειας εμπορευματοποίησης και παραχώρησης του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς σε πάσης φύσεως συμφέροντα.

Εφιάλτης

 

Από την πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο
Από την πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο

 

«Εφιάλτης» στη Μαγνησία από το ενδεχόμενο ενός Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Έκτασης, «εφιάλτης» και στον Ασπρόπυργο με την πυρκαγιά σε βιομηχανική εγκατάσταση, με τον καπνό να σκεπάζει όλη τη Δυτική Αττική. «Εφιάλτης» και στην αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο που οι εκρήξεις συνταράσσουν όλη τη Μαγνησία.

Κυριολεκτικά μια «τρίχα» από ένα βιομηχανικό ολοκαύτωμα, με ανυπολόγιστες καταστροφές. Και το κράτος μπροστά σε ένα επαναλαμβανόμενο τέτοιο έγκλημα, στέλνει ένα μήνυμα με το 112 και «καθάρισε»... Πότε για να φύγουν όπως όπως από τη φωτιά όπως στη Μαγνησία, πότε για να κλειδαμπαρωθούν καλοκαιριάτικα στα σπίτια τους, όπως χτες στα δυτικά της Αθήνας.

Ρολόι

 

 

Το πρωί το αστικό κράτος σηκώνει χέρι σε αγωνιστές, βουλευτή του ΚΚΕ, εκπροσώπους συνδικάτων που διαδηλώνουν ενάντια στην έξωση φτωχής οικογένειας στα Πατήσια για χρέη 800. Επιστρατεύει ΜΑΤ, χημικά και γκλομπ για να γίνει η έξωση που τελικά για την ώρα αποτράπηκε από την λαϊκή αλληλεγγύη και κινητοποίηση...

Το ίδιο κράτος, το απόγευμα της ίδιας μέρας, αφήνει στο έλεος της πυρκαγιάς αποθήκη πυρομαχικών της πολεμικής αεροπορίας, λίγα χιλιόμετρα από αεροπορική βάση με σταθμευμένα 65 F16 και σε απόσταση «μιας ανάσας» από μεγάλες πόλεις της χώρας και περιοχές με παραθεριστές... Ως πρώτη εκτίμηση το αστικό κράτος και οι «διαρροές» του δηλώνουν ότι «άλλαξε ο αέρας».. σηκώνοντας ξανά τα χέρια, αυτή τη φορά γιατί «δεν μπορεί»! Μέχρι τώρα μάλιστα η κυβέρνηση αρνείται να ενημερώσει τι είδη πυρομαχικών φιλοξενούνταν σε αποθήκες δίπλα στα σπίτια...

Κάθε μέρα αποδεικνύεται πώς το σημερινό κράτος δουλεύει ρολόι. Είναι «ανίκανο» να προστατεύσει τη ζωή του λαού και την ασφάλειά του, αλλά ικανότατο στην προστασία των συμφερόντων των λίγων και στην καταστολή του λαού...

 

902gr