Κυριακή 7 Μαΐου 2023

Εξαρτάται


«Είστε κατά ή υπέρ των μη κρατικών πανεπιστημίων;», ρωτήθηκε η υποψήφια βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνά Λινού, και η απάντησή της ήταν ακριβώς αυτό: Εξαρτάται! Μα αυτό ακριβώς δεν λέει και η Κεραμέως, όταν υποστηρίζει ότι πρέπει να μπουν κριτήρια για το ποια ιδιωτικά πανεπιστήμια θα αφεθούν ουσιαστικά να κερδοσκοπούν στις πλάτες των νέων και των οικογενειών τους; Τι πιο σύνηθες για τον ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε; Από τη μία να υποστηρίζει - στα λόγια - το άρθρο 16 και από την άλλη να βάζει αστερίσκους στη νομιμοποίηση των ιδιωτικών πανεπιστημίων... Μήπως δεν ήταν στα τεσσεράμισι χρόνια που κυβέρνησε, που προχώρησε σε εξομοίωση των πτυχίων των δημόσιων πανεπιστημίων με αυτά των ιδιωτικών; Μήπως σε αυτό το έδαφος δεν συνέχισε και η ΝΔ; Μία είναι η ουσία, λοιπόν. Η υπεράσπιση και η διεύρυνση του δικαιώματος σε αναβαθμισμένη, δημόσια και δωρεάν Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση σημαίνει καταδίκη όλων των κομμάτων που όχι μόνο ανέχονται αλλά στηρίζουν και προωθούν το κύριο: Η πρόσβαση στη μόρφωση να καθορίζεται με βάση την τσέπη, δηλαδή ως εμπόρευμα. Στον αντίποδα είναι το ΚΚΕ. Με τις θέσεις του και τη δράση του. Που παλεύει σήμερα άμεσα για να γκρεμίζονται εμπόδια στην πρόσβαση στη μόρφωση και για να ανοίξει ο δρόμος για το πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων της εποχής μας. Γι' αυτό τώρα ΚΚΕ!

«Γύρνα πίσω ή έστω τηλεφώνα, πες μου πως υπάρχει ελπίδα ακόμα»

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Αυτή η παλιά επιτυχία θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της συνέντευξης του Γ. Βαρουφάκη στη σημερινή Εφημερίδα των Συντακτών, και των… συναισθημάτων που ξεχειλίζουν προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και τι δε μάθαμε γι’ αυτή τη σχέση.

  • Πως «όταν πλέον οι δρόμοι μας χώρισαν παρέμεινα ενεργός πολιτικά, αλλά όπως θα θυμάστε δεν έσπευσα να δημιουργήσω κόμμα. Περίμενα, δίνοντας ευκαιρίες στον ΣΥΡΙΖΑ … να τιμήσουν εκείνο το μεγαλειώδες “Οχι”».

Μετά από τρία χρόνια και τόσες ευκαιρίες που έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει ένα μνημόνιο -όχι το τρίτο για το οποίο προετοίμασε το έδαφος αλλά το τέταρτο όπως λέει- το 2018 το πήρε προφανώς απόφαση πως πρέπει να «προχωρήσει» παρακάτω… ο «εξαπατημένος» Βαρουφάκης.

  • Μάθαμε ακόμα πως «Και βέβαια δεν πιστεύω ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι ίδιοι. Και παρακαλώ να ανακαλέσετε ότι δήλωσα ποτέ κάτι τέτοιο. Το αντίθετο ισχύει. Τόσο στη Βουλή όσο και εκτός δηλώνω ότι είναι, ιδεολογικά, ανθρωπολογικά, ακόμα και αισθητικά, “άλλοι κόσμοι”», και γι' αυτό λέει στεναχωρήθηκε τόσο να τους βλέπει να εφαρμόζουν μνημόνια.