Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ Ολες οι κυβερνήσεις λήστεψαν τον ιδρώτα και τα λεφτά των εργαζομένων μέσα από τα ασφαλιστικά ταμεία (VIDEO) Facebook logo

 

 
 

Στη λαϊκή ρήση «φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης» παρέπεμψε σχετικά με τη στάση της κυβέρνησης και του υπουργού Εργασίας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ,  Θανάσης Παφίλης, μιλώντας επί της τροπολογίας που ιδιωτικοποιεί τον τομέα απονομής των συντάξεων και κατέθεσε το υπ. Εργασίας στο νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης, στον Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων.

Όπου κλέφτης είναι όλες οι κυβερνήσεις που καταλήστευσαν εδώ και χρόνια τον ιδρώτα, τα λεφτά και το αίμα του λαού και των εργαζομένων, τζογάρισαν τα αποθεματικά στο χρηματιστήριο, λήστεψαν σε μια νύχτα δισεκατομμύρια χρήματα του λαού με το PSI, τσάκισαν τις συντάξεις και τους μισθούς για να χρηματοδοτούν τα μονοπώλια και τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Όπου νοικοκύρης, συνέχισε ο Θ. Παφίλης, είναι ο λαός, οι εργαζόμενοι, γενιές ολόκληρες που δούλεψαν και πλήρωναν μια ζωή τις εισφορές τους για να στηθούν τα ασφαλιστικά ταμεία, τον κοινωνικό χαρακτήρα των οποίων κατεδαφίζουν βήμα - βήμα, όλες οι κυβερνήσεις.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝIΚΗΣ Με νέο συλλαλητήριο συνέχισαν τον αγώνα για ανοιχτές σχολές και ενάντια στο νόμο Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη (VIDEO-ΦΩΤΟ)

 

 

Με ένα δυναμικό συλλαλητήριο, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΑΠΘ, συνέχισαν την πολύμορφη αγωνιστική τους δράση, για να ανοίξουν οι σχολές, τα εργαστήρια, οι κλινικές τους με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας, αλλά και για να μην εφαρμοστεί καμία πτυχή του απαράδεκτου νόμου Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη.

Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ στο συλλαλητήριο συμμετείχαν και τα σωματεία των Υγειονομικών, που έφτασαν στο χώρο της συγκέντρωσης με πορεία, στο πλαίσιο της κινητοποίησής τους.

Στην ομιλία της η Αθηνά Τηλικίδου, εκπρόσωπος των φοιτητικών συλλόγων, μεταξύ άλλων τόνισε ότι η κυβέρνηση κρατά κλειστές τις σχολές εδώ και πάνω από ένα χρόνο, καθώς δεν παίρνει μέτρα προστασίας, αντίθετα εκμεταλλεύτηκε την πανδημία για να περάσει μία σειρά αντιεκπαιδευτικά μέτρα. Σημείωσε πάντως ότι ο αγώνας των φοιτητών και των εργαζομένων είχε αποτέλεσμα και τόνισε ότι τώρα είναι ώρα για μεγαλύτερο συντονισμό του αγώνα.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ Συγκέντρωση στο υπ. Εργασίας για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων (ΦΩΤΟ)


«Γιόρτασαν» τα γενέθλια του υπουργού με τη δική τους τούρτα!
 
 
Η τούρτα για τα ...γενέθλια του υπουργού 
Η τούρτα για τα ...γενέθλια του υπουργού

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν τα κλαδικά σωματεία του Εμπορίου στην Αττική, επιχειρησιακά σωματεία και εργαζόμενοι στον κλάδο, ενώ ...«γιόρτασαν» τα γενέθλια του υπουργού με τη δική τους τούρτα!

«Το 8ωρο δεν μπαίνει στα μουσεία, αγώνας και απάντηση για Κυριακή αργία», φώναξαν οι εργαζόμενοι ενώ απηύθυναν στους συναδέλφους τους κάλεσμα: «Εμποροϋπάλληλε πολέμα, το 8ωρο κερδήθηκε με αγώνες και αίμα».

Η κινητοποίηση έγινε μετά από κάλεσμα του Συλλόγου  Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, του Συνδέσμου Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής τα οποία είχαν προκηρύξει στάση εργασίας (12 μ. έως 4 μ.μ.). Στην κινητοποίηση συμμετείχαν με αποφάσεις τους τα Σωματεία Εργαζομένων στην επιχείρηση «Praktiker» και στην επιχείρηση «Lidl».

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ TOY ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ Μόνη επιλογή η ατομική ευθύνη και η συναίνεση

 



«Καθημερινά υπάρχουν χιλιάδες νέα κρούσματα, δεκάδες νεκροί και διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, γεμάτα νοσοκομεία, ενώ ο εμβολιασμός προχωρά με ρυθμούς χελώνας. Παρουσιάζετε ως πανάκεια το self test και την ατομική ευθύνη, δεν παίρνετε κανένα ουσιαστικό μέτρο πρόληψης και αντιμετώπισης, για να ανοίξουν με ασφάλεια σχολεία και πανεπιστήμια, η Εστίαση κ.λπ. Αντίθετα, με το αμφιβόλου αποτελεσματικότητας μέτρο της αυτοδιάγνωσης, η κυβέρνηση προχωρά στο άνοιγμα του Τουρισμού, με γνώμονα τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων του κλάδου. Πώς τοποθετείστε στον ορατό κίνδυνο αφενός να συνεχιστεί η παραπάνω κατάσταση, αλλά και να επιδεινωθεί περαιτέρω όπως έγινε και πέρυσι; Ποια είναι η γνώμη της Επιστημονικής Επιτροπής για όλα αυτά;».

Αυτό ήταν το ερώτημα που έθεσε χτες ο «Ριζοσπάστης» στον υπουργό Υγείας, Β. Κικίλια, παραθέτοντας στοιχεία του ΕΟΔΥ και της εκρηκτικής πραγματικότητας που έχει διαμορφωθεί.

Ορμητήριο και στόχος

 

 

Στην Ουκρανία, στην Ανατ. Ευρώπη, στη Μαύρη Θάλασσα, ο σχεδιασμός των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ απέναντι στη Ρωσία κλιμακώνεται, μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις συγκεντρώνονται με το «δάχτυλο στη σκανδάλη», με τεράστιους κινδύνους για τους λαούς.

Τι κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ; Δίνει γη, νερό κι αέρα, ως ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, με τη Σούδα να έχει πάρει «φωτιά», τον εναέριο χώρο και το Αιγαίο να έχουν γίνει «κέντρο διερχομένων» για στρατιωτικές δυνάμεις που ανοίγονται προς τη Μαύρη Θάλασσα, ή στηρίζουν από το Αιγαίο τις επιχειρήσεις τους εκεί.

Η «Σούδα του Βορρά», η Αλεξανδρούπολη, αποδεικνύει τον επιχειρησιακό της ρόλο στα σχέδια πολέμου, με τη διεκπεραίωση ΝΑΤΟικών στρατιωτικών δυνάμεων προς την Ανατ. Ευρώπη, τον έλεγχο της Μ. Θάλασσας και των Στενών. Χιλιάδες Αμερικανοί που βρίσκονται μια ανάσα από την Ουκρανία πέρασαν από εκεί, και άλλοι τόσοι ετοιμάζονται για το επόμενο διάστημα.

Ψάχνοντας άλλοθι στις πλατείες


Οι παλινωδίες της κυβέρνησης στην αντιλαϊκή διαχείριση της πανδημίας, με τα υγειονομικά πρωτόκολλα - λάστιχο και την εργαλειοποίηση της επιστήμης, τροφοδοτούν ανορθολογικές απόψεις και ανεύθυνη στάση από ορισμένους που κρύβονται - εκτός των άλλων - πίσω από την ανάγκη της νεολαίας να βρει διέξοδο για τη διασκέδασή της. Η ίδια η κυβέρνηση αξιοποιεί τέτοια περιστατικά για να τροφοδοτήσει τον «κοινωνικό αυτοματισμό», να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση, αντί να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού και της νεολαίας, αλλά και για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η μορφωτική, αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει ακέραιη την ευθύνη για την πρόκληση συνωστισμού, γιατί συνεχίζει να μην παίρνει μέτρα προστασίας, ιδιαίτερα σε χώρους δουλειάς, στα σχολεία που είναι ανοιχτά, σε μέσα μεταφοράς, σε ουρές όπου ο κόσμος, ακόμη και ευπαθείς ομάδες, προμηθεύονται φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Μαχητική κινητοποίηση για μέτρα προστασίας στον ΟΑΣΘ και ενίσχυση του στόλου

 


Ξεχειλίζει η οργή μετά τον θάνατο τεσσάρων εργαζομένων από επιπλοκές του κορονοϊού

 

Μέτρα προστασίας της υγείας και αναβάθμιση του συγκοινωνιακού έργου της πόλης απαίτησαν εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης με τη δυναμική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα έξω από το ΥΜΑΘ, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον ΟΑΣΘ, που επιβεβαιώνουν ότι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του ιού, όπου παραμένουν εκτεθειμένοι οι εργαζόμενοι και οι επιβάτες.

Τελευταίο θύμα στη μακάβρια λίστα των νεκρών ήταν ένας 43χρονος οδηγός, πατέρας τριών παιδιών, που πέθανε από επιπλοκές του κορονοϊού. Ηταν ο 4ος νεκρός εργαζόμενος μέσα σε έναν μήνα και ο 7ος στη διάρκεια του χειμώνα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, περίπου 250 εργαζόμενοι νόσησαν, ποσοστό 12,5% σε σύνολο 2.000 εργαζομένων, ενώ χτες τα ενεργά κρούσματα υπολογίζονταν σε 43.