Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Η πατρίς εσώθη… ο “εχθρός” εβυθίσθη στη θάλασσα

 


 

Ας το πιάσουμε, λοιπόν, από το τέλος…
“Ο φράχτης του ΄Εβρου είναι η προστασία των συνόρων της πατρίδας μου”…

Ποιος το είπε: ο ανώτατος πολιτειακός παράγων. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Πότε το είπε; Στην Καλαμάτα. Την ώρα που η θάλασσα ξέβραζε ανθρώπινα πτώματα. 

Προφανέστατα “εχθρών της πατρίδας”! 

Για να το λέει, όμως, αυτό θα πρέπει πρώτον να γνωρίζει και δεύτερον να αποδέχεται ότι από το ίδιο υλικό που φτιάχνονται οι φράκτες στα σύνορα, φτιάχνονται και τα νεκροταφεία στις θάλασσες. Εάν αποδέχεσαι το ένα αποδέχεσαι και το άλλο. 

Ποιο είναι αυτό το υλικό; Είναι το υλικό της απανθρωπιάς και της κτηνωδίας. 

ΡΟΥΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ - ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ Όταν η αλήθεια διαστρεβλώνεται με μαύρη προπαγάνδα από τον δήθεν προοδευτικό χώρο

 

 

Την αντικομμουνιστική εκδήλωση που διοργανώθηκε πρόσφατα στην Καλλιθέα, καταγγέλλουν με κοινή τους δήλωση η Ρούλα Ελευθεριάδου και η Ελπίδα Στεφανίδη, υποψήφιες βουλευτές του ΚΚΕ στον Νότιο Τομέα Αττικής.

Η δήλωση αναφέρει:

«Οι αυτοαποκαλούμενοι αριστεροί τύπου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ - ΣΥΡΙΖΑ επιστρατεύουν τον χειρότερο αντικομμουνισμό, με τη συμβολή "ιστορικών" τύπου Αγτζίδη, Τσενκελίδη, Μαραντζίδη κ.ά, ειδικευμένων αναθεωρητών "σοβιετολόγων", συνεχίζουν τη δράση τους για τη διαστρέβλωση της ιστορικής μνήμης, συκοφαντώντας τον σοσιαλισμό που οικοδομήθηκε τον 20ό αιώνα. Γι' αυτόν τον σκοπό οργανώνουν εκδηλώσεις μαύρης προπαγάνδας, μια τέτοια έκαναν και στην Καλλιθέα, με στόχο όχι μόνο τις συνειδήσεις των Ελληνοποντίων από την πρώην ΕΣΣΔ, αλλά κυρίως τις νεότερες γενιές, που δεν έζησαν τον σοσιαλισμό και την τεράστια προσφορά του στην ανθρωπότητα.

Η αναθεώρηση της Ιστορίας, η ανιστόρητη ταύτιση κομμουνισμού με τον φασισμό έχει ξεκάθαρη στόχευση να αμαυρωθεί ο σοσιαλισμός, να θολώσει η ελπίδα, η προοπτική των σύγχρονων εργατικών - λαϊκών αγώνων για ένα μέλλον στο οποίο ο λαός θα έχει τη ζωή του στα δικά του χέρια. Σε αυτόν τον σκοπό επιστρατεύονται ιστορικοί, που δεν διστάζουν να αλλοιώνουν την ιστορική αλήθεια και να την προσαρμόζουν στον σκοπό ως σημαιοφόροι της απαράδεκτης θεωρίας των δύο άκρων, όπως ο Αγτζίδης και ο Μαραντζίδης, στον οποίο ανέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ την ευθύνη της προεκλογικής του εκστρατείας.

«Πνιγμένα παιδιά και ξεριζωμός, αυτός είναι ο καπιταλισμός»

 

Παρέμβαση της ΚΝΕ στο Σύνταγμα για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο

 

«Κάναν τη Μεσόγειο θάλασσα νεκρών, ναυάγησε το σύστημα της φτώχειας, των κερδών!» ήταν το μήνυμα - κάλεσμα της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας, που χτες το απόγευμα πραγματοποίησε μαχητική παράσταση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, στέλνοντας από την καρδιά της Αθήνας το μήνυμα ότι η νεολαία δεν μένει με σταυρωμένα χέρια να μετρά τα θύματα του απάνθρωπου συστήματος.

Σε μία άμεση αντίδραση, καθώς όσο περνούσε η χτεσινή μέρα μεγάλωνε ο αριθμός των θυμάτων του ναυαγίου έξω από την Πύλο, η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ ξεδίπλωσε ένα μεγάλο πανό μπροστά από τη Βουλή, φωνάζοντας συνθήματα που ξεσκεπάζουν τους πραγματικούς υπεύθυνους της τραγωδίας, όπως «Πνιγμένα παιδιά και ξεριζωμός, αυτός είναι ο καπιταλισμός».

Από εκεί, ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Θοδωρής Κωτσαντής τόνισε:

«Η λέξη βαρβαρότητα δεν αρκεί για να περιγράψει κανείς τη φρίκη. "Πλεούμενα" πτώματα ανοιχτά της Πύλου, εκατοντάδες άνθρωποι που ξεβράστηκαν, ναυάγησαν, μαζί με τα όνειρά τους για μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Για άλλη μια φορά η Μεσόγειος έγινε θάλασσα νεκρών, στο μεγαλύτερο - όπως όλα δείχνουν - ναυάγιο στην Ιστορία της Ελλάδας. Δεύτερο ναυάγιο σε μια μέρα.

Εμπρός να κάνουμε το άλμα, να βγει το ΚΚΕ 3ο κόμμα στον δήμο Θεσσαλονίκης

 

Συγκεντρώσεις του ΚΚΕ έγιναν χτες σε Ροτόντα και πάρκο Αφαλή στις Συκιές

 

ΡΟΤΟΝΤΑ
ΡΟΤΟΝΤΑ
Στο επίκεντρο των χτεσινών προεκλογικών συγκεντρώσεων του ΚΚΕ στην πλατεία Ροτόντας στη Θεσσαλονίκη και στο πάρκο Αφαλή στις Συκιές βρέθηκε το τραγικό πολύνεκρο ναυάγιο - έγκλημα ανοιχτά της Πύλου.

Στη συγκέντρωση στη Ροτόντα, αναρτήθηκε ένα πανό με σύνθημα «Κάνανε τη Μεσόγειο θάλασσα νεκρών, "ναυάγησε" το σύστημα της φτώχειας, των κερδών».

Από το βήμα της συγκέντρωσης ο Βασίλης Τομπουλίδης, υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», κάλεσε τον λαό να ορθώσει το ανάστημά του ενάντια στην «κανονικότητα» των καθημερινών ειδήσεων για νεκρούς και αγνοούμενους στον Εβρο και το Αιγαίο.

Αναφερόμενος στην κρίσιμη μάχη των εκλογών απηύθυνε κάλεσμα αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ. «Εγινε ένα βήμα στις 21 του Μάη με την άνοδο σε ποσοστά και ψήφους του ΚΚΕ. Ιδιαίτερα εδώ, στον δήμο Θεσσαλονίκης, που το ΚΚΕ αύξησε τα ποσοστά του κατά 2,3% και κερδίσαμε σχεδόν 4.000 παραπάνω ψήφους, άνοδο 36% δηλαδή! Εδώ, στον δήμο Θεσσαλονίκης, που το ΚΚΕ είναι τρίτο κόμμα στην Τούμπα και στην Ανω Πόλη!

Πάμε τώρα να κάνουμε τα επόμενα βήματα, να κάνουμε το άλμα! Ναι, πάμε να βάλουμε τα δυνατά μας για να είναι στις 25 Ιούνη το ΚΚΕ τρίτο κόμμα στον δήμο Θεσσαλονίκης, να συμβάλουμε στην προσπάθεια για εκλογή και δεύτερου βουλευτή στην Α' Θεσσαλονίκης!

Να «δέσουν» την ψήφο τους με το ΚΚΕ

 

Το ΠΑΣΟΚ θα είναι «ο κύριος αντίπαλος της ΝΔ» στην επόμενη Βουλή, σύμφωνα με τον αρχηγό του, που ζητάει ψήφο απ' όσους δεν θέλουν μια «ανεξέλεγκτη δεξιά». Θα μπορούσε να είναι και ...ανέκδοτο, αν το διακύβευμα της επόμενης μέρας, με δεδομένη την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, δεν ήταν τόσο σοβαρό για τον λαό. Το ΠΑΣΟΚ δεν εφάρμοσε μόνο ως κυβέρνηση την πολιτική που τώρα λέει ότι θα «αντιπολιτευθεί», δεν συγκυβέρνησε μόνο με τη «δεξιά», που τώρα τη βαφτίζει ξανά «αντίπαλό» του, αλλά και ως αντιπολίτευση την τετραετία 2019 - 2023 ήταν ο καλύτερος σύμμαχος της ΝΔ στο ξεδίπλωμα της αντιλαϊκής πολιτικής, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε βαθμό μάλιστα που τα κορυφαία στελέχη του συζητούσαν ανοιχτά το ενδεχόμενο να συγκυβερνήσουν «χωρίς τον Μητσοτάκη», αλλά με ίδια και απαράλλακτη την πολιτική της ΝΔ! Εμβληματική για την «αντιπολίτευση» του ΠΑΣΟΚ την περασμένη τετραετία ήταν άλλωστε η ψήφιση του 70% των νομοσχεδίων που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ στη Βουλή. Ο πυρήνας δηλαδή των αντιλαϊκών μέτρων που προστέθηκε στην πλάτη του λαού, έχει την υπογραφή και του ΠΑΣΟΚ.

* * *

Υπάρχουν βέβαια και άλλες αλησμόνητες στιγμές από τον «αντιπολιτευτικό βίο» του ΠΑΣΟΚ. Οπως το 2012, όταν προεκλογικά ο αρχηγός του έλεγε πως «είμαστε εποικοδομητική αντιπολίτευση» και στη συνέχεια το ΠΑΣΟΚ συγκυβέρνησε με τη ΝΔ του Σαμαρά! Τόσο μεγάλο ήταν το ...χάος που χώριζε τα δυο κόμματα! Αποκαλύφθηκε πόσο κάλπικοι ήταν οι διαχωρισμοί «σκότος και φως», που αξιοποίησε η σοσιαλδημοκρατία τις περασμένες δεκαετίες για να παγιδεύει τη λαϊκή ψήφο στο μαγκανοπήγαδο του δικομματισμού και της κυβερνητικής εναλλαγής. «Εποικοδομητικά» λοιπόν και «υπεύθυνα», το ΠΑΣΟΚ ψήφισε ένα ακόμα μνημόνιο, με όλες τις γνωστές οδυνηρές συνέπειες για τους εργαζόμενους και τον λαό. Αλλά και το 2015, όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν ξανά στην αντιπολίτευση, επιχείρησε να πλασαριστεί ως ο πιο συνεπής εκπρόσωπος της σοσιαλδημοκρατίας, που υποσχόταν «υπεύθυνη αντιπολίτευση» στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Στα τεσσεράμισι χρόνια που ακολούθησαν, το ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισε μόνο το τρίτο μνημόνιο, με την κυβέρνηση, τη ΝΔ και το Ποτάμι, αλλά και το 65% των μνημονιακών νόμων που έφεραν οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ!

Φύσαγε;

 

Το πλοίο με τους εκατοντάδες μετανάστες που βούλιαξε κοντά στην Πύλο
Το πλοίο με τους εκατοντάδες μετανάστες που βούλιαξε κοντά στην Πύλο
Πηγή: Eurokinissi

 

Άλλη μία καταμέτρηση από αυτές που θέλουν να συνηθίσουμε. Τόσο αθώο... Σαν να μετράς στο κρυφτό... Και αν είναι ανθρώπινες ζωές; Και αν δεν δώσει ποτέ οριστικό και ασφαλές αποτέλεσμα η καταμέτρηση; Και αν ήδη στα 5 χλμ κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας βρίσκονται 100άδες άνθρωποι; «Τι τα φωνάξαμε τα ασθενοφόρα, αφού δεν έχουμε και πολλά», όπως είπε και η τηλεπαρουσιάστρια... «Αφού δεν θα τους βρουν», θα συμπλήρωνε τώρα σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες... Ήταν κι η κηδεία του Καβαλιέρε και έπρεπε να τη δίνει ζωντανά και το «ΕΡΤnews» και η «Αυγή». Κάτω από τα ναυάγιο στην Πύλο η είδηση για τον Μπερλουσκόνι. «Ναυάγια γίνονται πάντα, ο Μπερλουσκόνι μία φορά κηδεύεται» θα σκέφτηκαν οι κρετίνοι...

Γιατί βούλιαξε το σκάφος; Άλλαξε ρότα; Φύσαγε;

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ Συλλαλητήρια σε πόλεις της χώρας ενάντια στην πολιτική που πνίγει τους ξεριζωμένους όπως ανοιχτά της Πύλου!


Πηγή: Associated Press

 

Με συλλαλητήρια σε δεκάδες πόλεις της χώρας, Εργατικά Κέντρα και σωματεία καταγγέλλουν την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ που συνυπογράφουν κι εφαρμόζουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κι είχε σαν αποτέλεσμα τη νέα πολύνεκρη τραγωδία ανοιχτά της Πύλου, διεκδικώντας την ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων προσφύγων και μεταναστών στο άσυλο, στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους, να καταργηθούν όλες οι συμφωνίες και οι νόμοι της καταστολής και του εγκλωβισμού.

Στην Αθήνα συγκέντρωση διοργανώνουν σωματεία και συνδικάτα αύριο Πέμπτη στις 8 μ.μ., στο Σύνταγμα και στη Θεσσαλονίκη στις 8 μ.μ., στο Αγαλμα του Βενιζέλου.  

Σε άλλες πόλεις έχουν προγραμματιστεί: