Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

“Είναι το ΔΝΤ, ανόητε”…


Νίκος Μπογιόπουλος στον eniko




Η τοποθέτηση του κ.Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε αποκαλυπτική του τρόπου με τον οποίο η κυβέρνηση αξιοποιεί την υπόθεση των διαρροών για τις συνομιλίες των στελεχών του ΔΝΤ. 
   
 Εκείνο που προκύπτει από αυτή την υπόθεση – κατά τον κ.Τσίπρα –  είναι ότι έχουμε το καλύτερο Μνημόνιο που είχαμε ποτέ!
   
 «Πολύ ευνοϊκότερη» η δική μας συμφωνία (αποφεύγει να το λέει «Μνημόνιο») ισχυρίστηκε ο κ.Τσίπρας! Κι από πού προκύπτει αυτό; Μα από το γεγονός ότι τους «πολεμάει» το ΔΝΤ…
  
  Ως εκ τούτου ο λαός πρέπει να είναι «χαρούμενος». Γιατί; Επειδή ο κ.Τσίπρας ορθώνει τα στήθη του ενάντια στο ΔΝΤ. Και το κάνει – όπως είπε - για να ζητήσει επιτάχυνση της λεγόμενης «αξιολόγησης». Μόνο που η «αξιολόγηση», όπως ήδη έχει ομολογήσει η κυβέρνηση, θα φέρει τουλάχιστον 5,4 δισ. ευρώ νέα μέτρα στις πλάτες του λαού! 
     
Τέτοια «ευτυχία» για τον λαό. Τέτοια και η «αντίσταση» του Τσίπρα. Σαν εκείνη των «17 ωρών»…

***
  
  Τώρα, όμως, που ο Τσίπρας ανακάλυψε ότι το ΔΝΤ είναι ένας «δράκος», μόνο και μόνο για να κρυφτεί πίσω του παριστάνοντας ότι τον πολεμάει ώστε κατόπιν να σερβίρει σαν «δώρο» το δηλητήριο της νέας «αριστερής» λιτότητας και της νέας φορολεηλασίας, ας δούμε ορισμένα ζητήματα που εκθέτουν τον κ.Τσίπρα για την μέχρι τώρα «άγνοιά του»…

1)  Στην αµαρτωλή ιστορία του ΔΝΤ καταγράφεται πλήθος εγκληµάτων που διαπράχθηκαν σε βάρος λαών για την εξασφάλιση των κερδών του κεφαλαίου και πάντα µε το πρόσχηµα της οικονοµικής «βοήθειας». Άλλωστε, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ολόκληρη η ιστορία του «ευαγούς» αυτού ιδρύµατος, µε τους κατά καιρούς «σοσιαλιστές» γενικούς διευθυντές, είναι µια διαρκής συνεργασία µε δικτατορίες και φασιστικά καθεστώτα.

Κανένας θεατής στο έγκλημα, όλοι στον αγώνα

ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
Κανένας θεατής στο έγκλημα, όλοι στον αγώνα
Ζεστή υποδοχή σε κάθε σημείο της διαδρομής

Αψογη η επιμελητεία της διαδήλωσης, φρόντισε να μη λείψει τίποτα
Αψογη η επιμελητεία της διαδήλωσης, φρόντισε να μη λείψει τίποτα
Διήνυσαν ήδη κοντά στα 100 χιλιόμετρα οι οδοιπόροι που μετέχουν στη μεγάλη πορεία αγώνα για την ανεργία που οργανώνει ο Δήμος της Πάτρας. Το χτεσινό απόγευμα τούς βρήκε στο Ξυλόκαστρο, απ' όπου σήμερα θα ξεκινήσουν για να φτάσουν στην Κόρινθο. 
Εχοντας ήδη αφήσει πίσω τους το πιο άγονο κομμάτι της διαδρομής, πορεύονται ήδη σε γόνιμα εδάφη και προς το απόγευμα θα πλησιάζουν στη βιομηχανική ζώνη, μέρη όπου οι επιπτώσεις τόσο από την καπιταλιστική κρίση όσο και από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές για το κεφάλαιο είναι εξαιρετικά εμφανείς. Δείγματα αυτών των επιπτώσεων έγιναν ορατά στη μέχρι τώρα πορεία.
Μιάμιση περίπου ώρα μετά την αναχώρησή της από την Ακράτα, η μεγάλη πορεία για την ανεργία έφτασε στο Δερβένι, κεφαλοχώρι της περιοχής.

Η υποδοχή στο κεφαλοχώρι αυτό ήταν πολύ ζεστή. Στα μικρομάγαζα, στα μίνι μάρκετ και τα μανάβικα, στα καφενεία, βγαίνει έξω ο κόσμος να δει την πορεία: «Οι άνεργοι, τα παιδιά απ' την Πάτρα, έρχονται!».

Δεν είναι τυχαίο: Πολύς κόσμος έχει φύγει τα τελευταία χρόνια για Πάτρα και Αθήνα, προς αναζήτηση δουλειάς. «Κάποτε από το δρόμο δεν μπορούσες να περάσεις το πρωί. Τώρα που φύγαν όλες οι υπηρεσίες από 'δω με τον "Καποδίστρια", μείναμε 700 - 800, μαζί με τους πεθαμένους», μας λένε οι κάτοικοι του μεγάλου αυτού χωριού. Οσοι αντέχουν ακόμα. «Κάνουμε όλοι δυο - τρεις δουλειές, από 'δω κι από 'κει, για να πληρώνουμε λογαριασμούς». Η πορεία τούς καλεί να μη συμβιβαστούν με τη μιζέρια: «Εδώ, εδώ, μ' αγώνα ταξικό, γιατί εμείς δεν ζούμε με 400 ευρώ».
Μπαίνοντας στην Ακράτα
Μπαίνοντας στην Ακράτα
Την πορεία υποδέχτηκε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευρωστίνης «Ευ ζην». Από το ΔΣ του Συλλόγου, ο Στέφανος Φιδάκος, καλωσορίζοντας την πορεία, σημείωσε ότι κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στην εργασία και πρόσθεσε: «Είναι άδικο το 1% του κόσμου να ελέγχει το 99% του κόσμου και του πλούτου. Εχουμε κάθε δικαίωμα να αγωνιστούμε για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας».
Ο αντιδήμαρχος, Κωνσταντίνος Κουσουλός, στο σύντομο χαιρετισμό του έδωσε τα συγχαρητήριά του, τονίζοντας ότι είναι ένας μεγάλος αγώνας. «Μπράβο στο Δήμο Πατρέων που διοργάνωσε αυτήν την πορεία», σημείωσε.