Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Το πιο ντροπιαστικό ριάλιτι φέτος το είδαμε στο ελληνικό YouTube

Η φτήνια δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο της τηλεόρασης



Δύσκολα βλέπεις το βίντεο ως το τέλος. Όσο εκπαιδευμένος κι αν είσαι στη φτήνια των reality, όσες φορές κι αν έχεις γίνει θεατής της φιλανθρωπίας των πλούσιων μέσα από στημένες ειδήσεις και πληρωμένες καταχωρήσεις, το θέαμα παραείναι σκληρό.

Τέσσερις youtubers μετράνε 1.000 ευρώ δίπλα από μία πισίνα και καλούν ντελιβεράδες, για να τους τα μοιράσουν ως ελεημοσύνη μεταμφιεσμένη σε φιλοδώρημα. Αυτό είναι το στόρι και γίνεται μόνο χειρότερο.

Το σπίτι έχει παντού κάμερες. Μέσα, έξω, στην είσοδο, καμία αντίδραση των ντελιβεράδων δεν ξεγλιστρά, ούτε η έκπληξη, ούτε η ευγνωμοσύνη, ούτε η συγκίνηση, είναι όλα εκεί εν αγνοία τους, βορά στις ορέξεις του εφηβικού fan base των youtubers που βαριέται γρήγορα. Ένα κακό new age reality που σε καλεί να το κλείσεις απ' το πρώτο λεπτό, από τη στιγμή που ακούς έναν απ' αυτούς τους τέσσερις να φωνάζει ενθουσιασμένος "ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ".

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ της Ομάδας Γυναικών Ωραιοκάστρου



Δεν πείθουν


Κοντά πέντε χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβερνούσε με τους εθνικιστές - ακροδεξιούς των ΑΝΕΛ. Σε όλο αυτό το διάστημα «έσταζαν μέλι» ο ένας για τον άλλον, διαμορφώνοντας μια κυβερνητική πλειοψηφία που εφάρμοσε μαζεμένα τρία μνημόνια και έσπειρε σε όλη τη χώρα αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις. Από χτες όμως, ω του θαύματος, η «Αυγή» κατηγορεί τον Καμμένο για ...δεξιά στροφή (!), για «ακροδεξιό φλερτ» και για «αντικομμουνιστική διολίσθηση»! Αφού δηλαδή οι ΣΥΡΙΖΑίοι ξέπλυναν και σαπούνισαν το ακροδεξιό αυτό μόρφωμα, αφού νομιμοποίησαν στο πολιτικό σκηνικό κάθε πιθανή και απίθανη φιγούρα, βάζοντας μάλιστα και κάποιες από αυτές στην κοινοβουλευτική τους ομάδα, τώρα αρχίζουν άλλο χαβά, για να κολλάει με το νέο παραμύθι, αυτό του «προοδευτικού μετώπου». Ομως, κάθε κίνηση του Καμμένου, κάθε του ατάκα, όπως και το ψηστήρι που κάνει τώρα με έναν από τους χρυσαυγίτες βουλευτές, έχουν πάνω τους το αποτύπωμα του ΣΥΡΙΖΑ, τη δική του νομιμοποίηση τα τελευταία πέντε χρόνια, όταν οι ΣΥΡΙΖΑίοι μαζί με τους ΑΝΕΛ πόζαραν ακόμα και με τους ναζί υπόδικους βουλευτές σε επισκέψεις σε ακριτικά νησιά, σε παρελάσεις και άλλες εκδηλώσεις. Οπότε, καλή η προσπάθεια να κοροϊδέψουν το λαό ότι πέφτουν τάχα από τα σύννεφα, αλλά δεν πείθουν κανέναν...

«Σείστηκε» η Πάτρα από τη συγκέντρωση Πελετίδη! (vid)

 

Με Bella Ciao ξεκίνησε η εκδήλωση για τον απολογισμό της δημοτικής αρχής


Άμεση απάντηση στις συκοφαντίες Νικολόπουλου περί «πιέσεων» σε δημοτικούς υπαλλήλους για να παραστούν στην αποψινή εκδήλωση – απολογισμό της δημοτικής αρχής, έδωσε ο λαός της Πάτρας που κατέκλυσε το γήπεδο του ΕΑΠ σε κάθε γωνία.

«Σείστηκε» η Πάτρα από τη συγκέντρωση Πελετίδη 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με «Bella Ciao» (το αυθεντικό) και «Federico Garcia Lorca» από Θ. Μικρούτσικο – Ν. Καββαδία, σκορπίζοντας ενθουσιασμό.

Ο δήμαρχος Πατρέων και εκ νέου υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Κώστας Πελετίδης ξεκίνησε την ομιλία του στον δημόσιο απολογισμό με τα λόγια:

Νέοι εκβιασμοί στο λαό για να δεχτεί τη γενίκευση των πλειστηριασμών


Συνέχεια στους εκβιασμούς σε βάρος των εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών ώστε να αποδεχτούν τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας ή αλλιώς «να κάνουμε ρυθμίσεις που να οδηγήσουν τις τράπεζες να χρειαστούν νέα κεφάλαια» έδωσε χτες ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά τον νέο γύρο επίθεσης που ετοιμάζει η κυβέρνηση στην πρώτη κατοικία των εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών για τη μείωση των «κόκκινων» δανείων, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα έρθει για ψήφιση στην Ολομέλεια εντός του Φλεβάρη.
 Η νέα παρέμβαση του Γ. Δραγασάκη έγινε στη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου για την επικύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) του περασμένου Δεκέμβρη, σχετικά με τη δίμηνη παράταση του νόμου Κατσέλη, την 6μηνη παράταση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ μόνο στα 5 νησιά που δέχονται τις προσφυγικές ροές και την επέκταση σε ένα ακόμα νησί του λεγόμενου «μεταφορικού ισοδύναμου».

Προϊδεάζοντας για το περιεχόμενο των νέων αντιλαϊκών κυβερνητικών ρυθμίσεων, ο Γ. Δραγασάκης επανέλαβε ότι «είμαστε η χώρα με τα περισσότερα "κόκκινα" δάνεια» και «πρέπει να τα μειώσουμε (...) Αν δεν προσέξουμε, μπορεί να κάνουμε ρυθμίσεις που να οδηγήσουν τις τράπεζες να χρειαστούν νέα κεφάλαια. Αυτό είναι μια πραγματικότητα. Τι σημαίνει; Οτι δεν πρέπει να κάνουμε καμία ρύθμιση που να οδηγεί στην ανάγκη νέων κεφαλαίων; Οχι, αλλά πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε (...) Η αυτονόητη αλήθεια είναι ότι δυστυχώς αυτά τα νέα κεφάλαια ενδεχομένως να κληθεί να τα βάλει πάλι ο Ελληνας φορολογούμενος».

Απέρριψε την τροπολογία του ΚΚΕ για επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά


Από παλιότερη κινητοποίηση των νησιωτών
Από παλιότερη κινητοποίηση των νησιωτών
Απορρίφθηκε ασυζητητί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή και προέβλεπε την επαναφορά του μειωμένου συντελεστή στα νησιά του Αιγαίου.
 
 Η τροπολογία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, που ψηφίστηκε χτες, με το οποίο η κυβέρνηση, ανάμεσα σε άλλα, επικύρωσε και τυπικά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για την παράταση του μειωμένου ΦΠΑ στα πέντε νησιά που «σηκώνουν το βάρος» του Προσφυγικού και έχει τεθεί σε εφαρμογή από το Δεκέμβρη του 2018.
 Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γ. Δραγασάκης, και η υφυπουργός Οικονομικών, Κ. Παπανάτσιου, δεν έκαναν καμία αναφορά στην τροπολογία, παρά το γεγονός ότι προκλήθηκαν από τους βουλευτές του ΚΚΕ. Είπαν απλά ποιες τροπολογίες κάνουν δεκτές, απορρίπτοντας με τον τρόπο αυτό την τροπολογία του ΚΚΕ χωρίς καμία συζήτηση.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ΝΔ, ΔΗΣΥ (ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ) και όλα τα αστικά κόμματα, μηδενός εξαιρουμένου, σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης παρότι παρίσταναν ότι «έχουν βγει στα κάγκελα» για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, έκαναν γαργάρα την τροπολογία του ΚΚΕ, αποκαλύπτοντας το μέγεθος της υποκρισίας τους, αλλά και τη σύμπλευσή τους στο διά ταύτα με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλωστε, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι είχαν ψηφίσει το 3ο μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο οποίο υπήρχε η δέσμευση για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ.

Επικίνδυνο παζάρι


  Πηγή: Eurokinissi

Τα όσα είπε κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον Τούρκο Πρόεδρο ο πρωθυπουργός, ότι ούτε εκείνος ούτε ο Ερντογάν «δεχόμαστε τη λογική της αδράνειας και της συμμόρφωσης με την πεπατημένη», γιατί «αναγνωρίζουμε ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στην εποχή μας και στην περιοχή μας δεν μας επιτρέπουν να παραμένουμε εγκλωβισμένοι σε αδιέξοδα», γεννούν πρόσθετα ερωτήματα και ανησυχίες για το τι συζητήθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Γιατί βεβαίως τα περί «αδράνειας» και «ενεργητικής» εξωτερικής πολιτικής τα έχει ξανακούσει ο ελληνικός λαός όλο το προηγούμενο διάστημα από τα κυβερνητικά χείλη, την ώρα ακριβώς που η κυβέρνηση αναλάμβανε ρόλο «σημαιοφόρου» στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και προχωρούσε στη ΝΑΤΟική συμφωνία των Πρεσπών, την ώρα που έστηνε επικίνδυνα σχήματα ευρωατλαντικής «σταθερότητας» στην Ανατολική Μεσόγειο, μεταξύ άλλων και με το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ, και αναλάμβανε νέες επικίνδυνες ΝΑΤΟικές αποστολές, μετατρέποντας όλη την Ελλάδα σε στόχο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Η “δεξιά στροφή του ΚΚΕ”, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλα ΑΝΕΚΔΟΤΑ



Θα μου δείξετε έναν (αριθμός: 1) που στα νησιά μας έκανε περισσότερα από τους εκπαιδευτικούς του ΠΑΜΕ για τα προσφυγόπουλα και την ένταξή τους στα σχολεία; Έναν.

Μέρες τώρα κάτι … “λέει” η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για τη “δεξιά στροφή” του ΚΚΕ, προσπαθώντας μάλλον να μεταφέρει στον Τσίπρα το μήνυμα ότι δεν ταυτίζεται με το “εθνικιστικό” ΚΚΕ στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών. Ή (το πιο καλό ενδεχόμενο), το κάνει επιθυμώντας να μην μπει στο στόχαστρο των Βαξεβάνηδων και των Μαραντζίδηδων, αφού κι αυτή είπε αντιιμπεριαλιστικό όχι στη συμφωνία των Πρεσπών. Τέλος πάντων… “άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου”.

Αλλά σήμερα είδα κι ένα άρθρο στο ΠΡΙΝ που γράφτηκε από την πατρίδα μου κι από ένα φίλο μου. Το άρθρο τιτλοφορείται: “Λέσβος-Σάμος: επικίνδυνη δεξιά στροφή του ΚΚΕ στο προσφυγικό”.