Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Ένας ανάπηρος μιλάει σ’ έναν…




“ευαίσθητο”: Είμαι ανάπηρος ή είμαι άνθρωπος; 
Είμαι ανάπηρος ή είμαι ΑΜΕΑ;
   
 Από τότε που άρχισε η ξέφρενη επίθεση του απελευθερωμένου καπιταλισμού απέναντι στο κοινωνικό κράτος, έκαναν… ρετσινιά κάθε κοινωνική παροχή που έχει κόστος. Τη σύνταξη. Το δημόσιο σχολείο. Το δημόσιο σύστημα υγείας. Ακόμα και την αναπηρία. Αλλά ταυτόχρονα γέμισαν οι σελίδες κι οι οθόνες των ΜΜΕ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και οι αίθουσες των σεμιναρίων κι οι εντολές των σχολικών προϊσταμένων με… «καλοσύνη», ΜΚΟ, εθελοντές, ψυχολογία και ψυχολόγους, «ευαισθησία» και πολλή… κολακεία απέναντι στον ανάπηρο… “Μην τον λέτε ανάπηρο. Τον κάνετε και νοιώθει πιο άσχημα”.
“Μην τον λέτε ανάπηρο. Είναι (κι αυτός) άνθρωπος”.
“Μην τον λέτε ανάπηρο. Να τον λέτε ΑΜΕΑ. Ακούγεται πιο καλά”.

    Και πίσω από την “επίθεση ευαισθησίας” (πάντα από πίσω κρύβεται κάποια ΜΚΟ), κόβουν αναπηρικά επιδόματα, κόβουν ποσοστά αναπηρίας, κόβουν φάρμακα, κλείνουν ειδικά σχολεία, πετούν τους ανάπηρους και τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στον Καιάδα της υποτιθέμενης ισότητας και ευαισθησίας. Κι οι εύπιστοι νοικοκύρηδες της μοντέρνας κοινωνίας, είναι στο ποστάρισμα του κάφρου που πάρκαρε σε θέση “ΑΜΕΑ”. Και μέχρι εκεί.

«Σύμφωνο για τη Μετανάστευση» με πολλές χρήσεις...




Το Σύμφωνο του ΟΗΕ για «ασφαλή, νόμιμη και με κανόνες μετανάστευση» που υπογράφηκε προχτές στο Μαρόκο από 164 χώρες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (σε σύνολο 193), προβλήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση ως ένα «προοδευτικό βήμα» για τη διασφάλιση των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ως «μια συμμαχία των δυνάμεων της αλληλεγγύης ενάντια στην ξενοφοβία και το ρατσισμό». Πέρα απ' όλα τα άλλα, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εντάξει προπαγανδιστικά την υπογραφή του Συμφώνου στα κάλπικα δίπολα, που στήνει μαζί με άλλες δυνάμεις ενόψει και των ευρωεκλογών. Η πραγματικότητα είναι ότι το (μη δεσμευτικό για τα κράτη) «Σύμφωνο για τη Μετανάστευση» έρχεται να νομιμοποιήσει το άγριο κυνηγητό και την καταστολή σε βάρος των μεταναστών, αλλά και τη σκληρή εκμετάλλευση για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, που αποτελούν κοινό στοιχείο της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων του κεφαλαίου, ανεξάρτητα από διακηρύξεις. Ταυτόχρονα, με το Σύμφωνο αυτό εντείνεται το ξέπλυμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και των ανταγωνισμών, των τεράστιων ανισοτήτων και της ανισομετρίας, που αναπαράγονται στον καπιταλισμό και αποτελούν βασικές αιτίες της μετανάστευσης και του εκτοπισμού εκατομμυρίων ανθρώπων από τις εστίες τους, στην αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Παρέμβαση εργαζομένων στο Δημοτικό Συμβούλιο (VIDEO)


  Πηγή: Eurokinissi/Motionteam

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν τη Δευτέρα εργαζόμενοι του δήμου για τα προβλήματα που τους απασχολούν. 

Σε αυτή, ο Φώτης Μαρατζίδης, εκπρόσωπος των εργαζομένων στο δήμο, ανέφερε τα αιτήματά τους όπως τα Μέτρα Προστασίας και Ασφάλειας, εκπαίδευση των εργαζομένων, την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στα εργοτάξια, τα επικίνδυνα οχήματα, τις ελλείψεις προσωπικού και την εντατικοποίηση της δουλειάς, την πληρωμή νυχτερινών και εξαιρέσιμων στην Υπηρεσία Καθαριότητας (δείτε βίντεο εδώ).

Σύμφωνα με τη «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» Δήμου Θεσσαλονίκης, «τον άχαρο και δύσκολο ρόλο αυτού που θα δώσει απάντηση, στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, ανέλαβε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα καθαριότητας. Η διοίκηση Μπουτάρη δεν πρωτοτύπησε στις απαντήσεις που έδωσε. Για όλα, ποτέ δεν φταίει η πολιτική που εφαρμόζει, αλλά πάντα οι άλλοι (οι εργαζόμενοι, οι υπηρεσίες του δήμου, η πάρεδρος κ.ά.)».

Αυτόνομα Ρομπότ Δολοφόνοι, σκοτώνουν ανάλογα με την φυλή, το χρώμα, την θρησκεία αλλά και ότι παλεύει τον ιμπεριαλισμό







Από Panos στο Δεκ 12, 2018 Διεθνή
 

Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης //


Οι ΗΠΑ, Ρωσία, Αγγλία, Ισραήλ, Νότια Κορέα έχουν προχωρήσει στις έρευνες για την ανάπτυξη ρομπότ-δολοφόνους με δική τους νοημοσύνη σύμφωνα πάντα με τον αρχικό προγραμματισμό τους.


Η συνεχής έρευνα για την αντικατάσταση των ανθρώπων στην παραγωγική διαδικασία είναι γνωστή και δεν είναι καθόλου αθώα όπως ακούγεται. Τα μονοπώλια προχωρούν όμως στην κατασκευή ρομπότ εξολοθρευτών που θα έχουν δική τους πρωτοβουλία στην επιλογή των στόχων ανάλογα με τον προγραμματισμό που θα έχει προηγηθεί.


Οι δολοφονίες από απόσταση γίνονται και σήμερα με τα drones των Αμερικάνων στο Αφγανιστάν, στο Πακιστάν, στο Ιράκ και στην Συρία από τα στοιχεία που έχουμε. Κάποιος όμως πατάει το κουμπί, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά και σκοτώνει σκιές, βλέπει το αποτέλεσμα στην οθόνη και στην πραγματικότητα παύει να είναι άνθρωπος μην βλέποντας και νοιώθοντας, το αίμα, τον πόνο στα πρόσωπα των ανθρώπων που είναι και γυναίκες και παιδιά. Εξακολουθεί όμως να έχει την ευθύνη.

Αναδρομική...


Ξέπλυμα στον ιμπεριαλισμό και μάλιστα με «αναδρομική ισχύ» μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ μπορούσαμε να δούμε... Γιατί μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η «αγιογραφία» που φιλοτεχνεί η «Αυγή» της περασμένης Κυριακής στον πρόσφατα αποβιώσαντα Τζ. Μπους τον πρεσβύτερο, που διετέλεσε Πρόεδρος των ΗΠΑ την περίοδο 1989-1993. Η ΣΥΡΙΖΑίικη εφημερίδα, συνεχίζοντας την μπουγάδα που κάνει στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, γράφει για τον 41ο Πρόεδρο ότι είχε ...«άστρο» και ότι «πρώτιστη φροντίδα του ήταν να μην προξενούν ζημιά οι πολιτικές του»... Επαναλαμβάνοντας τη θεωρία του «διαβολικά καλού» Προέδρου των ΗΠΑ, όπως κάνει η κυβέρνηση με τον Τραμπ, φτάνει να γράφει ότι στο «διπολικό παγκόσμιο σκηνικό», το «σημείο αναφοράς ήταν το πολιτικό τακτ, η πειθώ και ο μοχλός επιρροής»! Και φτάνοντας στο ΝΑΤΟικό «διά ταύτα», ασυγκράτητη η «Αυγή» αναφέρει - μάλλον με συγκίνηση - για τις «επιτυχίες» του Τζ. Μπους στα τέλη της δεκαετίας του '90: Η «επανενωθείσα Γερμανία γινόταν μέλος του ΝΑΤΟ και το σύμφωνο της Βαρσοβίας διαλυόταν...».
... μπουγάδα
 
Βεβαίως, η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ κάνει και μια παρατήρηση για τον αποθανόντα Πρόεδρο. Ομως, αν περίμενε κανείς να αναδείξει το ιμπεριαλιστικό μακελειό στον Περσικό Κόλπο, που φέρει τη σφραγίδα του Μπους, την επέμβαση των ΗΠΑ στον Παναμά ή τη λυσσασμένη πάλη του ενάντια στο σοσιαλισμό, κάνει λάθος. Η «Αυγή» κριτικάρει τον π. Πρόεδρο των ΗΠΑ επειδή «χτύπησε κάτω από τη μέση» τον αντίπαλό του στις εκλογές του 1988, τον Ελληνοαμερικανό Μάικλ Δουκάκη (!) Η αμερικανοΝΑΤΟική χαρά των ΣΥΡΙΖΑίων δεν τους αφήνει να κρατήσουν ούτε τα προσχήματα πια, και με τη φόρα που έχουν πάρει, δεν θα εκπλαγούμε αν δούμε μέχρι και ανδριάντες όλων των Προέδρων των ΗΠΑ στα πεζοδρόμια γύρω από την Κουμουνδούρου.

Με τερτίπια εξαπατώνται χιλιάδες νοικοκυριά που έχουν πάρει σπίτι από τον ΟΕΚ




Ο «Ριζοσπάστης» αποκαλύπτει σήμερα πως χιλιάδες οικογένειες αντί να παίρνουν πίσω χρήματα που έχουν καταβάλει για τα σπίτια τους, όπως προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, επιβαρύνονται για πολλά χρόνια ακόμα με πολλές χιλιάδες ευρώ

Μια επιχείρηση που κυριολεκτικά αγγίζει τα όρια της εξαπάτησης χιλιάδων οικιστών δικαιούχων του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), που έχουν πάρει σπίτι μέσω των στεγαστικών προγραμμάτων, αποκαλύπτει σήμερα ο «Ριζοσπάστης».

Για την ακρίβεια, μιλάμε για 35.000 με 40.000 εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά σε όλη τη χώρα που έχουν πάρει σπίτι, έχουν αποπληρώσει ένα μεγάλο μέρος του ποσού προς τον ΟΕΚ και με βάση υπουργικές αποφάσεις και ρυθμίσεις του 2017 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, θα έπρεπε να μένουν πλέον στα σπίτια τους χωρίς την αγωνία και το άγχος της εξόφλησης του χρέους.

Ομως, κυβέρνηση, υπουργείο Εργασίας και Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) (διαχειρίζεται το χαρτοφυλάκιο του πρώην ΟΕΚ) αντί να υλοποιήσουν τις δικές τους ρυθμίσεις και να απαλλάξουν αυτούς τους ανθρώπους από την οικονομική θηλιά που τους έχουν βάλει, τη σφίγγουν ακόμα περισσότερο, κάνουν διάφορα ανεξήγητα και απίθανα τερτίπια και βάζουν τον κοσμάκη στη διαδικασία να πληρώνει δόσεις δανείου για τα επόμενα 30 χρόνια και για ποσά πολλών χιλιάδων ευρώ!

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΤΡΑΣ : ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ....''ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ'' !!!




 
Μάθατε τα νέα Πατρινοί ; Η παρέα που εκπροσωπεί το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Αχαῒας απέρριψε τη μελέτη για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της πόλης, επειδή δεν συμφωνεί πολιτικά με τη δημοτική Αρχή Πελετίδη !

Ναι, αυτός είναι ο λόγος και το είπε καθαρά και ξάστερα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρ.Κορδάς δίχως να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση σε μια τόσο σοβαρή μομφή.

Πολυδιάστατα παραμύθια


Από την συνάντηση Πούτιν - Τσίπρα στην Μόσχα στις 7 Δεκέμβρη 2018 
Από την συνάντηση Πούτιν - Τσίπρα στην Μόσχα στις 7 Δεκέμβρη 2018
Πηγή: Eurokinissi

Με την «άχνη ζάχαρη» της «πολυδιάστατης» εξωτερικής πολιτικής, που δεν σηκώνει τάχα «στο σπαθί της» καμία πίεση από τρίτες χώρες, πασπάλισαν τα κυβερνητικά στελέχη την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μόσχα και τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ρωσίας.

Και αμέσως μετά... ετοίμασαν τις βαλίτσες τους για τις ΗΠΑ, όπου ξεκινάει αύριο ο «Στρατηγικός Διάλογος», ένα πραγματικό ορόσημο για την ακόμα βαθύτερη και επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας στον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό, σε οικονομικό, πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο.

Επιβεβαιώνεται και μ' αυτόν τον τρόπο ότι η μία και βασική «διάσταση» της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όσο και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, είναι η προσπάθεια «αναβάθμισης» του ρόλου της ελληνικής αστικής τάξης στην περιοχή, που υπηρετείται με την ενεργότερη εμπλοκή στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και ΕΕ.