Το ατσάλι δένεται στη μεγάλη φωτιά και στο δυνατό ψύχος. Τότε γίνεται δυνατό και τίποτα δεν φοβάται. Έτσι ατσαλώθηκε και η δική μας γενιά και έμαθε να μην παραδίδεται! Νικολάϊ Οστρόφσκι EΠIKOIΝΩΝΙΑ drasistooraiokastro@gmail.com
Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2025
Ούτε μια ώρα
«ΠΛΑΣΤΕΛΙΝΗ» Ένα τραγούδι για την Παλαιστίνη (VIDEO)
Κυκλοφορεί ένα νέο τραγούδι για την Παλαιστίνη, με τον τίτλο «Πλαστελίνη», υπό την ερμηνεία της Αμέρισσας Φτούλη, σε στίχους της Αθηνάς Σπανού και μουσική της Πολυξένης Καράκογλου. Την ενορχήστρωση υπογράφει ο Γιώργος Θεοφάνους.
«Η ανατριχίλα του πολέμου, ο πόνος στα μάτια ενός μικρού παιδιού που δεν θα ξεθωριάσει, μια πατρίδα που νόμιζες δική σου αλλά δεν σου ανήκε ποτέ, ο ξεριζωμός και η αδικία. Σήμερα Παλαιστίνη, χθες Συρία, αύριο κάπου αλλού, μπορεί και στο σπίτι μας.
Πού ξέρεις; Στο άδικο δεν μπορεί να σωπαίνουμε, μόνο να πράττουμε μέσω της τέχνης και όχι μόνο».
«Ριβιέρα» θανάτου και εκτοπισμού
Το απαράδεκτο και επικίνδυνο σχέδιο που παρουσίασε ο Αμερικανός Πρόεδρος, έχοντας στο πλευρό του τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, για μαζικό ξεριζωμό όλων των Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας και πέρασμα της «ιδιοκτησίας» της στις ΗΠΑ, για να την μετατρέψουν σε ...«Ριβιέρα της Μέσης Ανατολής», δεν έρχεται από το πουθενά ούτε αποτελεί «επινόηση» του Τραμπ.
Είναι συνέχεια της γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ με τη στήριξη των Ευρωατλαντικών «συμμάχων» του και εντάσσεται στη νέα επικίνδυνη φάση των ιμπεριαλιστικών πολέμων και ανταγωνισμών για το ξαναμοίρασμα του κόσμου.
Ο διαχρονικός στόχος του Ισραήλ για διαιώνιση της κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών και υπονόμευση κάθε προοπτικής για αναγνώριση παλαιστινιακού κράτος, «κουμπώνει» με τα συμφέροντα των ΗΠΑ και τα ευρωατλαντικά σχέδια απέναντι στους ανταγωνιστές τους, όπως η χάραξη του «ινδικού εμπορικού δρόμου» που θα περνάει από ισραηλινά λιμάνια.
Ο δρόμος για την πραγματική δικαίωση!
Eurokinissi |
Οσο για το τι μετέφερε το τρένο που προκάλεσε την έκρηξη, το ΠΑΣΟΚ λέει ότι περιμένει τα πορίσματα και ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι γνώριζε από την πρώτη στιγμή για την παράνομη μεταφορά και ότι προσπάθησε να την καλύψει. Με άλλα λόγια, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ σπρώχνουν τη συζήτηση όλο και πιο μακριά από τη σύγκρουση των τρένων και ό,τι οδήγησε σε αυτή, εστιάζοντας στους απαράδεκτους χειρισμούς της κυβέρνησης στην έρευνα που ακολούθησε. Βέβαια, το κουκούλωμα των πραγματικών στοιχείων που επιχειρεί η κυβέρνηση, καθόλου άσχετο δεν είναι με όσα οδήγησαν στο έγκλημα των Τεμπών. Αλλά δεν απασχολεί αυτό το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τους άλλους... Στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, ο χρόνος γι' αυτούς αρχίζει να μετράει από το πρώτο δευτερόλεπτο μετά τη σύγκρουση.