Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Μαχητικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για την επιβίωσή τους (ΦΩΤΟ)

 

Από την πορείαΑπό την πορεία 
 
Πορεία στο χώρο της έκθεσης «Agrotica» στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούν μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι από όλη τη χώρα, οι οποίοι νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Στην πορεία προπορεύονται ένα τρακτέρ και ένα αγροτικό μηχάνημα και ακολουθεί το πανό της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων που αναγράφει «παλεύουμε ενάντια στις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν και την ΚΑΠ της ΕΕ».

«Αγρότη πολέμα, σου πίνουν το αίμα», «Εμπρός λαέ μη σκύβει το κεφάλι, με την αγροτιά αντίσταση και πάλη» και «Αγροτιά χωρίς λεφτά, μαγαζιά χωρίς δουλειά» κάποια από τα συνθήματα που ακούγονται.

Ιστορίες για αγρίους...


Στην προσπάθειά τους να «φτιάξουν κλίμα» ενόψει του συλλαλητηρίου της Κυριακής, οι εμφανιζόμενοι ως «επίσημοι» διοργανωτές αλλά και κάθε λογής ακροδεξιά και εθνικιστικά μορφώματα, και πρώτοι πρώτοι βέβαια οι «χορηγοί επικοινωνίας» της εκδήλωσης, οι διάφορες φασιστοφυλλάδες και οι «ψεκασμένες» ιστοσελίδες, επιδίδονται σε ένα από τα αγαπημένα τους «σπορ», και συγκεκριμένα στις... ιστορίες για αγρίους.Ετσι, μετά τα συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη, όπου διά της... πλειοδοσίας έφτασαν να μιλάνε έως και για 800.000 κόσμου που συμμετείχε, στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα δε θα μπορούσαν να συμβιβαστούν με τίποτα λιγότερο από... 1.000.000 κόσμο που περιμένουν!

Αν και κάτι γνωρίζουμε από συγκεντρώσεις, είπαμε να απευθυνθούμε και σε ειδικούς τοπογράφους, έτσι για να επιβεβαιώσουμε και με μαθηματικά το μέγεθος της απάτης...

Τα όσα μας είπαν είναι αποκαλυπτικά: Αν οι διοργανωτές καταφέρουν και «στοιβάξουν» ώμο με ώμο και χωρίς να κουνιούνται, 1 εκατομμύριο κόσμου, τότε θα χρειαστούν ούτε λίγο ούτε πολύ 360.000 τετραγωνικά μέτρα (με ένα μέσο υπολογισμό 0,36 τετραγωνικών για τον καθένα, δεδομένου πλάτους ώμων 60 εκατοστών).

Εκεί που σμίγει η γη με την άσφαλτο, στήνονται τα μπλόκα της ζωής



«Είμαι σοσιαλιστής όνομα και πράγμα, φέρω τον τίτλον μου πιστώς και υπερηφάνως. Πιστεύω ως παντοκράτορα, ποιητήν ορατών τε και αοράτων, την ΕΡΓΑΣΙΑΝ και ως ομοούσιον και αχώριστον τριάδα της ευτυχίας και ειρήνης την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ, ΙΣΟΤΗΤΑ και ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ». Μαρίνος Αντύπας.

Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή 117 χρόνια πίσω, σημειώνει ο Γιάννης Κορδάτος: «Ο Αντύπας ανέλαβε τη διεύθυνση των κτημάτων του θείου του τον Ιούνη του 1906. Εκεί συνάντησε μια κατάσταση που δεν μπορούσε να μην τον αφήσει ανεπηρέαστο. Οι σχέσεις ιδιοκτησίας πάνω στη γη είχαν μείνει όπως ήταν επί Τουρκοκρατίας. Το ίδιο συνέβαινε και με τις συνθήκες εργασίας των χωρικών στα χτήματα των τσιφλικάδων…».