Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024

Yπερπληθώρα

 

Αφού πρώτα οι φαρμακευτικοί κολοσσοί έβγαλαν το «λάδι» στους λαούς όλου του κόσμου για να παράξουν τα εμβόλια του κορονοϊού, αφού ξεκοκάλισαν δισεκατομμύρια κρατικών επιδοτήσεων, που τα πλήρωσαν οι λαοί από την τσέπη τους, και αφού έβγαλαν ένα σκασμό κέρδη από τις πωλήσεις, τώρα τα σκευάσματα καταλήγουν στα ...σκουπίδια! Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τουλάχιστον 215 εκατ. δόσεις εμβολίων για τον κορονοϊό στην ΕΕ έχουν «απορριφθεί», με το κόστος να υπολογίζεται σε 4 δισ. ευρώ! Ο λόγος; Η μη αναμενόμενη «απορρόφηση» από τον πληθυσμό. Η υπερπληθώρα εμβολίων είναι η άλλη όψη των ελλείψεων που καταγράφονταν τους πρώτους μήνες των εμβολιασμών, εξαιτίας «δυσκολιών» στην παραγωγή και των «νόμων της αγοράς», που «όλα τα σφάζουν - όλα τα μαχαιρώνουν». Αλλά και η μη «απορρόφηση» δεν είναι άσχετη με τη συνολικότερη διαχείριση της πανδημίας από τα κράτη, με τους ανορθολογισμούς και τις αντιφάσεις των κυβερνήσεων. Αντίστοιχη είναι η εικόνα και με εκατομμύρια αντιικά φάρμακα, αφού στα σκουπίδια καταλήγουν σκευάσματα αξίας 2,2 δισ. δολαρίων! Μεγάλες παραγγελίες δεν κατέληξαν στους ασθενείς, αν και οι ανάγκες ήταν προφανείς, αν κρίνει κανείς από τους δεκάδες χιλιάδες θανάτους σε ευρωπαϊκές χώρες. Τώρα, αντί να σώζουν ζωές, θάβονται στις χωματερές. Μιλάμε για ...κατόρθωμα που μόνο ένα σύστημα «κουρδισμένο» να δουλεύει για το κέρδος μπορεί να καταφέρει, υποτάσσοντας σ' αυτό ακόμα και την παραγωγή πολύτιμων φαρμάκων, που μπορούν να σώσουν ζωές.

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΜΠΛΙΝΚΕΝ Οι αναφορές για τις "πιο ισχυρές από ποτέ" σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ, σημαίνουν κινδύνους για το λαό και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας

 

Καλεί σε επαγρύπνηση κι εναντίωση του λαού μας στα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Μπλίνκεν, αναφέρει: 

«Στο φόντο της εξελισσόμενης γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ, των ορατών κινδύνων γενίκευσης της σύγκρουσης σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, του μακελειού στην Ουκρανία και των ΝΑΤΟϊκών διευθετήσεων που δρομολογούνται στα ελληνοτουρκικά, η συνάντηση Μητσοτάκη - Μπλίνκεν στόχο έχει την αναβάθμιση της εμπλοκής της Ελλάδας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην περιοχή.