Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Πληρωμένη απάντηση από ΚΚΕ-ΚΝΕ στη ΔΑΠ για τα εμετικά insta stories: «Γραφικές καρικατούρες μακαρθισμού και αντικομμουνισμού που όμως στοχεύουν στο να διαστρεβλωθεί η ιστορική πραγματικότητα»



Ας δουν τα στελέχη της ΔΑΠ που βρίσκονταν οι πολιτικοί τους πρόγονοι όταν δινόταν η μάχη για την απελευθέρωση της Ελλάδας – δηλαδή στο Κάιρο και αλλού, σώοι και αβλαβείς – ενώ τα στελέχη και τα μέλη του ΚΚΕ, στο ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ, στα Βουνά, τις εξορίες και τα εκτελεστικά αποσπάσματα.

Ανακοίνωση – απάντηση στα «εμετικά insta stories» της ΔΑΠ εξέδωσαν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Νομική Σχολή και τη Σχολή ΟΠΕ.

Την 23η Αυγούστου, την οποία η ΕΕ έχει καθιερώσει ως «Ευρωπαϊκή μέρα μνήμης στα θύματα του ολοκληρωτισμού και των αυταρχικών καθεστώτων», βρήκε αφορμή η ΔΑΠ, για να «postάρει» μια εμετική εικόνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που ταυτίζει τον φασισμό με τον κομμουνισμό!!!!

Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από μια οργάνωση που εκτός από άριστη σε μαζικές αντιγραφές, σημειώσεις και «φιλικά» κεράσματα, «αριστεύει» και στην ψευτιά, στην υπεράσπιση της αντιλαϊκής πολιτικής μέσα στα πανεπιστήμια και φυσικά στον αντικομμουνισμό.

Όμως… Πάει πολύ σε μια χώρα που οι σελίδες της σύγχρονης Ιστορίας της έχουν βαφτεί κόκκινες από τη θυσία των κομμουνιστών στην Καισαριανή, στην Κοκκινιά, στο Κούρνοβο και σε δεκάδες άλλες περιοχές, που έχουν σημαδευτεί από τις μαζικές εκτελέσεις αθώων κατοίκων στα Καλάβρυτα, το Χορτιάτη, το Δίστομο, την Κάνδανο από τους Ναζί, να κυκλοφορούν τέτοιες εικόνες!

Ας δουν τα στελέχη της ΔΑΠ που βρίσκονταν οι πολιτικοί τους πρόγονοι όταν δινόταν η μάχη για την απελευθέρωση της Ελλάδας – δηλαδή στο Κάιρο και αλλού, σώοι και αβλαβείς – ενώ τα στελέχη και τα μέλη του ΚΚΕ, στο ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ, στα Βουνά, τις εξορίες και τα εκτελεστικά αποσπάσματα.

Οι “κομμουνιστοσυμμορίτες”, οι κατσαπλιάδες του Βαν Φλιτ και τα τσιράκια του Πάιατ


Σημείο 1ο: Κατ’ αρχάς να το ορίσουμε: Γιορτές μίσους δεν είναι αυτές όπου οι άνθρωποι συναθροίζονται για να τιμήσουν τους νεκρούς τους και να κρατήσουν ζωντανές τις μνήμες. Γιορτές μίσους είναι εκείνες που οι οργανωτές τους τις στήνουν για να κραυγάσουν το μίσος κατά των αντιπάλων τους, για να διακορεύσουν την Ιστορία, για να παραχαράξουν την αλήθεια, για να ξεφαντώσουν με αλλαλαγμούς και ψεύδη υπέρ του μισανθρωπισμού.

Σημείο 2ο: Η Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) που ιδρύθηκε με τον μεταξικό φασιστικό Αναγκαστικό Νόμο 1287/38 και συνεχίζει την πορεία της με τον επίσης χουντικό Αναγκαστικό Νόμο 1171/72 των
  συνταγματαρχών και που για τη λειτουργία της εκδόθηκε ο επίσης Αναγκαστικός Νόμος 1172/75, ορίζεται στο άρθρο 6 του καταστατικού της ότι “είναι Ν.Π.Δ.Δ. και υπάγεται υπό τον ΥΕΘΑ (για του Α/ΓΕΣ)” (εδω: http://www.eaas.gr/index.php/istoriko)

Προσαρμογές για πιο κερδοφόρες μπίζνες με τα σκουπίδια


Μέσα στον Αύγουστο η κυβέρνηση της ΝΔ έφερε για «διαβούλευση» το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) για τη χρονική περίοδο 2020 - 2030. Στην κυβερνητική πρόταση αποτυπώνεται η σταθερή επιδίωξη των αστικών κυβερνήσεων για την ενίσχυση των κερδών του κεφαλαίου σε βάρος της υγείας του λαού, του λεηλατημένου εισοδήματός του και του περιβάλλοντος. Το ΕΣΔΑ κινείται στις ράγες της «κυκλικής οικονομίας» και της πρόσφατης Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τα απόβλητα.Το «νέο» ΕΣΔΑ δεν είναι και τόσο νέο, καθώς αποτελεί επικαιροποίηση και επανεκκίνηση σε κάποιες περιπτώσεις του υπάρχοντος ΕΣΔΑ, που είχε δημοσιεύσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ετσι:

-- Ολοκληρώνεται το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην καρκινογόνα καύση - βλέπε τσιμεντοβιομηχανίες - προσφέροντας τώρα διευρυμένο χώρο και στους μονοπωλιακούς ομίλους των εργοστασίων καύσης. Και οι δυο μαζί καλούνται να μοιραστούν ενεργειακά μέχρι το 2025 το 17,9% και μέχρι το 2030 το 32,3% επί της ετήσιας ποσότητας των παραγόμενων απορριμμάτων, από 1,5% το 2018.

-- Συνεχίζεται η προέλαση των Μονάδων Επεξεργασίας Σύμμεικτων Αποβλήτων (ΜΕΑ), που θα εξασφαλίζουν την απαραίτητη καύσιμη ύλη σε εργοστάσια καύσης και τσιμεντοβιομηχανίες.

Το αφήγημα της «ατομικής ευθύνης» καταρρέει με πάταγο – Το παράδειγμα του τουρισμού



Το παράδειγμα των όρων με τους οποίους άνοιξε ο Τουρισμός είναι αποκαλυπτικό και η προσπάθεια της κυβέρνησης να υποβαθμίσει, έως και να εξαφανίσει το ρόλο του στη νέα έξαρση της πανδημίας, είναι προκλητική και την εκθέτει.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες της για την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού σκοντάφτει στην ίδια την πραγματικότητα.
Το αφήγημα της «ατομικής ευθύνης», που αναπαράγουν τα επιτελεία της από την εμφάνιση του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα, ξεθωριάζει όσο περισσότερο αποκαλύπτεται ότι η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, σε κάθε φάση της, γίνεται με προτεραιότητα τα συμφέροντα της «αγοράς», της οικονομίας, των επιχειρηματικών ομίλων και όχι βέβαια με κριτήριο την εξασφάλιση όλων των όρων και των προϋποθέσεων για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού. Επιβεβαιώνεται επίσης ότι η ατομική ευθύνη μένει ξεκρέμαστη, όταν το κράτος δεν παίρνει τα αναγκαία μέτρα για τη συλλογική θωράκιση της κοινωνίας από την πανδημία.

Το παράδειγμα των όρων με τους οποίους άνοιξε ο Τουρισμός είναι αποκαλυπτικό και η προσπάθεια της κυβέρνησης να υποβαθμίσει, έως και να εξαφανίσει το ρόλο του στη νέα έξαρση της πανδημίας, είναι προκλητική και την εκθέτει.

“Οι Σοβιετικοί μπήκαν στο Βερολίνο με τα βομβαρδιστικά και το ναυτικό της Δύσης…” – Το άλλο με τον Μπογδάνο το ξέρετε;



Τι θα απαντούσε στον ανιστόρητο βουλευτή της ΝΔ, ένας δημοσιογράφος-διαμάντι σαν τον Θανάση Παπαρήγα.

Όταν παίζουν τη θεωρία των δύο άκρων (ναζισμού και κομμουνισμού) για να τα εξισώσουν και να βγάλουν λάδι τον πρώτο, σκοντάφτουν σε μια “μικρή”, κρίσιμη λεπτομέρεια. Ο Κόκκινος Στρατός, η Σοβιετική Ένωση του Στάλιν και των 20 εκατομμυρίων θυμάτων στο βωμό του Αντιφασιστικού Αγώνα, ήταν αυτοί που τσάκισαν, μαζί με τους λαούς και τα αντιστασιακά τους κινήματα, τη Ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ.

Πώς προσπερνάνε αυτό το εμπόδιο; Κατά κύριο λόγο, με τη συνήθη μέθοδο της αποσιώπησης, για να μπορέσουν να ξαναγράψουν την ιστορία στα δικά τους μέτρα. Οι πιο θρασείς από αυτούς τολμούν να κάνουν το… κόκκινο μαύρο και να πούνε ότι οι Σοβιετικοί μπήκαν στο Βερολίνο χάρη στη στρατιωτική ισχύ των δυτικών τους συμμάχων!

Η δηλητηριώδης καραμέλα



Σιχάθηκα τη συνεχή αναφορά στις «ευπαθείς ομάδες». Αυτήν τη δηλητηριώδη καραμέλα που πιπιλίζεται αβίαστα, ανέξοδα και τυραννικά αυτό το πανικόπληκτο θέρος. Ποιες ρε διάολε είναι αυτές τις μέρες, αυτές τις ώρες, σε αυτή τη χώρα, με αυτό το σύστημα, και μ' αυτά τα προβλήματα, οι ευπαθείς ομάδες; Ψάχνω με το τουφέκι να βρω ποιοι δεν είναι στις ευπαθείς ομάδες. Να είναι καλά τα άγρια μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το σπαρταριστό ρεπορτάζ για τα πάρτι και το συνωστισμό. Αυτόν που πάνω από μια δεκαετία τώρα, άρχισε από την εκδοχή της καταστροφής της Σμύρνης, και κατέληξε διά του ιού είτε στη νησιωτική κάθοδο των μυρίων στα νησιά, είτε στα λεωφορεία τα αστικά, κατ' ευφημισμόν, γιατί σ' αυτά δεν παίζει το κεφάλι της κορόνα - γράμματα η αστική τάξη.
 
Με την αντιφατική παράνοια του φετινού κορονοκαλόκαιρου, τείνω να πιστέψω ότι η πραγματική ευπαθής ομάδα συμπολιτών μας είναι κάτι δυστυχισμένοι, που δεν μπορούν να πάνε σε κοινωνική εκδήλωση της προκοπής κι έτσι καταντάνε γκαρσόνια στις σπιταρόνες τους και στα θηριώδη εξοχικά, στα οποία με πόνο ψυχής και ιδρώτα, που όσο κι αν πλυθείς μυρίζει λάδι καρύδας και αντηλιακό από παπάγια, υποχρεώνονται να υποδεχτούν και να διασκεδάσουν πεντακόσια ή χίλια άτομα.