Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝ ΕΤΡΩΓΕΣ ΘΑ ΜΑΖΕΥΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ! Η ΠΕΙΝΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ


   Γι΄ αυτό και ο ΜΕΓΑΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ απεφάνθη ότι το ψωμί που δεν μπορούμε να φάμε. Για το εθνικό καλό, θα το πληρώνουμε για παντεσπάνι για να το απολαμβάνουν  τα αφεντικά του!
Το φας δε φας θα πληρώσεις  που λέγαμε για πλάκα στης παρέες κάποτε, ο Στουρνάρας το έκανε πραγματικότητα.
 
Ή ξοδεύεις ή πληρώνεις -Ποινή φόρου 22% για όσους δεν μαζέψουν αποδείξεις.
Σε περίπτωση που ο φορολογούμενος δεν έχει συλλέξει αρκετές αποδείξεις...
Την ώρα που η συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο έχει φουντώσει στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, το οικονομικό επιτελείο μελετά την κατάθεση διάταξης για το κρίσιμο ζήτημα που εκκρεμούσε εδώ και εβδομάδες, δηλαδή τη συλλογή αποδείξεων για την έκπτωση φόρου.
Όπως ανακοίνωσε ο κ. Στουρνάρας, θα επανέλθει η υποχρέωση συλλογής αποδείξεων για το 25% του δηλωθέντος εισοδήματος, προκειμένου οι φορολογούμενοι να δικαιούνται επιστροφή φόρου έως 2.100 ευρώ.
Ωστόσο, σε περίπτωση που ο φορολογούμενος δεν έχει συλλέξει αρκετές αποδείξεις, θα φορολογείται για το υπόλοιπο του ποσού με 22%!
Tο μέτρο των αποδείξεων θα εφαρμοστεί από το 2013. Υπενθυμίζεται ότι η σχετική διάταξη (για το κίνητρο των αποδείξεων) απαλείφθηκε από τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος με βάση το τελευταίο φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.
Ειδικότερα και σύμφωνα με την εφημερίδα Ημερησία, η νέα διάταξη για τις αποδείξεις που εξετάζουν στο υπουργείο Οικονομικών θα προβλέπει τα εξής:
- Μισθωτοί και συνταξιούχοι με ετήσια εισοδήματα έως 42.000 ευρώ υποχρεούνται να καλύψουν το 25% του ετησίου εισοδήματος με αποδείξεις. Για παράδειγμα, μισθωτός με ετήσια εισοδήματα 20.000 ευρώ θα πρέπει να προσκομίσει αποδείξεις συνολικού ύψους 5.000 ευρώ.
- Για μισθωτούς και συνταξιούχους με εισοδήματα μεγαλύτερα των 42.000 ευρώ, θα προβλέπεται η υποχρέωση συλλογής αποδείξεων συνολικής αξίας 10.500 ευρώ, ποσό που ισοδυναμεί με το 25% των 42.000 ευρώ
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αυξάνεται η φορολογική «ποινή» η οποία θα επιβάλλεται σε όσους δεν μαζεύουν το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων. Ο συντελεστής υπολογισμού του επιπλέον φόρου που θα επιβάλλεται στους φορολογουμένους αυτούς ανεβαίνει από το 10% στο 22% και υπολογίζεται στη διαφορά μεταξύ των αποδείξεων που συνέλεξε και των αποδείξεων που απαιτούνται.
Παράδειγμα: Μισθωτός με ετήσιο εισόδημα 30.000 ευρώ θα πρέπει να προσκομίσει αποδείξεις 7.500 ευρώ. Εάν συγκεντρώσει αποδείξεις 5.000 ευρώ, τότε θα πληρώσει έξτρα φόρο με συντελεστή 22% για το υπολειπόμενο ποσό (7.500 - 5.000 = 2.500 Χ 22% = 550).
Από τις πληροφορίες που υπάρχουν, το οικονομικό επιτελείο «ζητά» τη συλλογή αποδείξεων μόνο από μισθωτούς και συνταξιούχους, κάτι που σημαίνει ότι οι υπόλοιποι φορολογούμενοι δεν έχουν κίνητρο (ή ποινή) για τη συλλογή αποδείξεων.
Υπενθυμίζεται ότι η έκπτωση των 2.100 ευρώ θα χορηγείται για εισόδημα μέχρι 21.000 ευρώ, ενώ θα μειώνεται για μεγαλύτερα εισοδήματα μέχρι τις 42.000, οπότε θα μηδενίζεται.
Και η πείνα τεκμήριο σε λίγο. Πάντα για το εθνικό συμφέρων.
























 

Το κακούργημα να είσαι άνθρωπος

Αναδημοσιεύσης απο:romiazirou.blogspot
Συνελήφθη για μια...ενοχλητική ερώτηση στους αστυνομικούς.


Υπάλληλος του ΟΑΕΔ απειλείται με αργία για συμπαράσταση σε μετανάστη. Η υπόθεση του Πέτρου Καπετανόπουλου μας αφορά όλους!

Το γεγονός

Το βράδυ του Σαββάτου 21 Ιουλίου γύρω στα μεσάνυχτα, στην περιοχή του Κολωνού, ο Πέτρος Καπετανόπουλος ακούει από το διαμέρισμά του φωνές και φασαρία κάτω απ' την πολυκατοικία όπου μένει με την οικογένειά του. Σκεπτόμενος ότι κάποιος άνθρωπος μπορεί να κινδυνεύει, κατεβαίνει να δει τι γίνεται. Αντικρίζει ένα νεαρό μετανάστη ανάσκελα στο οδόστρωμα, με χειροπέδες. Γύρω του βρίσκονται 4-5 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ ένας εκ των οποίων τον πατάει στην κοιλιά. Στην ερώτησή του «γιατί τον πατάτε αφού τον έχετε συλλάβει;» ο αστυνομικός τραβάει το πόδι αμέσως και απαντάει «δεν τον πατάω». Την ίδια στιγμή, πλησιάζει συνάδελφός του, φωνάζοντας «δεν ήταν αυτό πάτημα, αυτό είναι» και ταυτόχρονα δίνει ένα πολύ γερό πάτημα στριφογυρίζοντας την μπότα του στον ήδη ακινητοποιημένο συλληφθέντα ο οποίος βογγάει.

Η εξέλιξη

Ο μετανάστης κατηγορείται (και στη συνέχεια ομολογεί) ότι έκλεψε την τσάντα κάποιας κοπέλας γιατί ήταν πεινασμένος.

Ο Πέτρος Καπετανόπουλος συλλαμβάνεται με τις κατηγορίες: «ψευδής ανώμοτη κατάθεση», «αντίσταση κατά της αρχής» και «απόπειρα ελευθέρωσης κρατουμένου»!

Και ενώ ένας απλός πολίτης -που κατεβαίνει, με βερμούδα και σαγιονάρες, 50 μέτρα κάτω απ' το σπίτι του- προφανώς δεν είναι σε θέση να παρεμποδίσει 4 αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

Και ενώ η κοπέλα της οποίας εκλάπη η τσάντα, δεν αναφέρει στη μαρτυρία της το παραμικρό για την ύπαρξη συνεργού -πολύ περισσότερο κάτι σχετικό με τον Πέτρο Καπετανόπουλο.

Και ενώ κάτι τέτοιο δεν προκύπτει ούτε καν από την κατάθεση του αστυνομικού (μοναδικού μάρτυρα κατηγορίας) .

Η εισαγγελέας στην οποία προσάγεται, όχι μόνο σχηματίζει κοινή δικογραφία σε βάρος του Πέτρου Καπετανόπουλου και του μετανάστη, αλλά του φορτώνει και «απλή συνέργεια σε ληστεία»!!!

Χρόνια τώρα, τα πλημμελήματα της «αντίστασης» και της «εξύβρισης» αποτελούν συνηθισμένη πρακτική της αστυνομίας να σέρνει στα δικαστήρια «προς γνώση και παραδειγματισμό», όποιον τολμά να δει, να φωτογραφήσει ή να αντιδράσει στις βιαιότητές της. Το σκηνικό όμως αναβαθμίζεται.

Ο εφιάλτης

Όταν ένας άνθρωπος που έχει ήδη συλληφθεί (με την όποια κατηγορία) πρέπει και να ποδοπατείται από τα όργανα της τάξης .«από υπερβάλλοντα ζήλο(;)».

Όταν η ανεξέλεγκτη πλέον αστυνομική αυθαιρεσία μοιάζει να επικροτείται από τη δικαιοσύνη με τέτοιο τρόπο ώστε αυτός που υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα του συλληφθέντα (ή μήπως έχουν πάψει να υπάρχουν;) να βρίσκεται συνεργός στο έγκλημα .

Όταν η υποχρέωση του κάθε πολίτη να είναι άνθρωπος και πολύ περισσότερο η υποχρέωσή του να αντιδρά στην αυθαιρεσία και την παράλογη βία, ποινικοποιείται με τον πιο εκδικητικό τρόπο.

Όταν ο εν λόγω πολίτης, τυγχάνει δημόσιος υπάλληλος και -με την τελευταία τροποποίηση του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων (Μνημόνιο ΙΙΙ) η παραπομπή και μόνο για κακουργηματική πράξη συνεπάγεται αυτοδικαίως τη θέση του σε προσωρινή αργία (στέρηση αποδοχών που αποτελούν τη μόνη βιοποριστική πηγή της οικογένειάς του) μέχρι την αμετάκλητη εκδίκαση της υπόθεσής του.

Τότε πλέον δε συζητάμε για την αναγκαιότητα του να «αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας», αντιμετωπίζουμε κατάματα μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια να γίνουμε όλοι κτήνη.

Άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών από τον Πέτρο Καπετανόπουλο

Για την υπόθεση του Πέτρου Καπετανόπουλου και τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από αυτή θα πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012, στη 1:00 μ.μ., στην ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20.
 

Ήρθαν και τα σκουπίδια.

Εκδήλωση στη Βιέννη για τις ευκαιρίες στη διαχείριση απορριμάτων

Αυστριακό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα

 Έντονο ενδιαφέρον αυστριακών επιχειρήσεων για επενδύσεις στην Ελλάδα, στην διαχείριση απορριμμάτων, διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής εκδήλωσης, στην Βιέννη, για τις ευκαιρίες στον τομέα αυτό, που διοργανώθηκε από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας σε συνεργασία με την Υπηρεσία Οικονομικών της πόλης.

Στην εκδήλωση, έγινε παρουσίαση των έργων διαχείρισης απορριμμάτων τα οποία είναι σε εξέλιξη και όσων προκηρύσσονται συνολικά στην Ελλάδα και ειδικότερα στην περιοχή της Αττικής.

Μετά τον χαιρετισμό του πρέσβη της Ελλάδας στην Αυστρία, Θεμιστοκλή Δημίδη, την παρουσίαση έκανε ο ειδικός γραμματέας Συμπράξεων Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα στο υπουργείο Ανάπτυξης, Νίκος Μαντζούφας και από την πλευρά του Ελληνικού Κέντρου Επενδύσεων (ΕΛΚΕ-«Invest in Greece»), ο πρόεδρός του, Αριστομένης Συγγρός και η Ελευθερία Σιώζου.

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στην Ελλάδα ο τομέας διαχείρισης απορριμμάτων υπολείπεται σε σχέση με τα ευρωπαϊκά επίπεδα, επομένως, είναι ένας τομέας και περιβαλλοντικής ανάγκης και επενδυτικής ευκαιρίας.

Συνολικά στην Ελλάδα εξελίσσεται μια σειρά έργων σε διάφορα στάδια των διαγωνισμών, ενώ, προσφάτως έχουν προκηρυχτεί και οι τέσσερις διαγωνισμοί που αφορούν τα έργα στην περιοχή της Αττικής.

Βασικό χαρακτηριστικό σε όλα αυτά τα έργα είναι η επιδιωκόμενη σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα σε μακροχρόνια δράση και η συνεργασία τους στην ολική διαχείριση του προβλήματος

Υπό αυτή την έννοια αναζητούνται επενδυτές όχι μόνο για να κατασκευάσουν, αλλά να συγχρηματοδοτήσουν τα έργα αυτά και να έχουν την ευθύνη διαχείρισής τους σε βάθος χρόνου, με την αποτελεσματική λειτουργία των οποίων θα αποπληρώνονται στη συνέχεια.

Ως εκ τούτου αναζητούνται κατασκευαστές που διαθέτουν την εμπειρία στον τομέα αυτό, όπως είναι οι Αυστριακοί, αλλά, ταυτόχρονα, και επενδυτές οι οποίοι θα συμβάλλουν, παράλληλα με πόρους της Ευρωπα:iκής Ένωσης, στην συγχρηματοδότηση των έργων αυτών.

Σχόλιo:  

Έρχονται για την καλή τους την ψυχή ή για να βγάλουν φράγκα στη πλάτη του καμπούρη
Στην Ελλάδα ότι έχει κέρδος τους κάνει και έχουν ιδιαίτερη προτίμηση στον Έλληνα που τον έχουν στο λινό “ ΠΑΤΗΤΗΡΙ”. Προσφέροντας τους κέρδη- κέρδη και ξανά άφθονα κέρδη!
Ευκαρπία, Κερατέα είναι η προπομπή. Όταν τελείωση η ελ-ντοραντο με της τρύπες της και θα την έχει κάνει για άλλους παραδείσους. Δίπλα στο κυάνιο που μας έχουν αφήσει “ενθύμιο φιλοξενίας” θα έχουμε μεγάλη τρύπα να θάψουμε και μερικούς τόνους πυρηνικά απόβλητα.
ΥΓ. Στο χέρσο το χωράφι δεν πετάμε ότι δεν θέλουμε? Έτσι μας κατάντησαν οι ντόπιοι μας μεσίτες τους.      
Η τρόϊκα του Αρείου Πάγου