Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Γιατί η κυβέρνηση (δεν) ακολουθεί τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας;



Στο τέλος αντί για αντιδραστήρια η κυβέρνηση θα ξεμείνει από φέρετρα!


Κατά την διάρκεια της προχτεσινής ενημέρωσης, ο κ. Τσιόδρας ρωτήθηκε να εξηγήσει τους λόγους που η κυβέρνηση αποφάσισε να πραγματοποιούνται έλεγχοι για κρούσματα κορωνοϊού, μόνο επιλεκτικά.

Τσιόδρας
Και εκείνος εξήγησε πως:

«Έχουμε περιορισμένο αποθεματικό αντιδραστηρίων… Έτσι  κάνουμε επιλεκτικά τεστ και λελογισμένη χρήση, δηλαδή μόνο σε όσους ανήκουν σε ευπαθή ομάδα κι εμαφανίζουν σοβαρά συμπτώματα, ώστε να μας φτάσουν!»

Με αυτή την «λογική» στο τέλος αντί για αντιδραστήρια η κυβέρνηση θα ξεμείνει από φέρετρα!

Ακουγόμαστε υπερβολικοί;

Κι όμως, αυτό δεν το λέω εμείς, που είμαστε και εντελώς άσχετοι με το θέμα, αλλά το λέει (εντάξει με πιο κομψό τρόπο) ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

«Μένουμε σπίτι», εκτός αν πρέπει να παράγουμε για τα κέρδη τους...


Επιστολή εργαζόμενης σε τηλεφωνικό κέντρο
 
 

«Μείνετε σπίτι», «απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων», «περιορίστε τις μετακινήσεις σας». 

Τα ακούω αυτά και λέω μέσα μου ...για τους άλλους θα τα λένε.

Γιατί εγώ τη στιγμή που τα λένε αυτά συνεχίζω κανονικά να πηγαίνω στο τηλεφωνικό κέντρο που δουλεύω σε ένα κτήριο «αγκαλιά» με 600 άτομα. Και αναρωτιέμαι. Μπας και δεν ξέρω να μετράω; Αλλά όχι. Το 600 από το 10 έχει μεγάλη διαφορά. Μήπως είμαστε μια σύγχρονη Σπιναλόγκα;

Ως εργαζόμενη σε τηλεφωνικό κέντρο θέλω να φανερώσω την αλήθεια αυτή που κρύβεται από όλα τα άλλα μέσα ενημέρωσης.

Σε καιρό πανδημίας στο συγκεκριμένο τηλεφωνικό κέντρο, εργαζόμαστε πάνω από 600 εργαζόμενοι με κοινόχρηστους υπολογιστές και σε πολλές περιπτώσεις και κοινόχρηστα ακουστικά! Είναι τουλάχιστον προκλητικό να μιλάνε για απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων όταν μέσα σε τέτοιους χώρους δουλειάς στοιβαζόμαστε εκατοντάδες εργαζόμενοι, σε κτήρια που ούτε πριν δεν τηρούσαν συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, πόσο μάλλον τώρα σε καιρό πανδημίας.

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης



Για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η προστασία της δημόσιας υγείας εξασφαλίζεται κυρίως με μέτρα πρόληψης, πρώτ’ απ’ όλα στους μεγάλους εργασιακούς χώρους, και με την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Αυτό δείχνει και η εμπειρία από άλλες χώρες, όπως η Ιταλία.

Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υπάρχει μετακύλιση της κρατικής ανεπάρκειας στην ατομική ευθύνη και η απόδοση της πανδημίας αποκλειστικά σε ατομικές συμπεριφορές, για να μείνουν στο απυρόβλητο οι μεγάλες κρατικές ελλείψεις.

Από αυτή την άποψη το ελάχιστο και αυτονόητο, που έπρεπε ήδη να έχει γίνει, είναι η επίταξη των ιδιωτικών μονάδων και η ένταξή τους στον κρατικό σχεδιασμό, η άμεση προμήθεια των νοσοκομείων με όλα τα αναγκαία μέσα που ζητάνε οι υγειονομικοί. Να ανοίξουν όλες οι ΜΕΘ και να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις υγειονομικών. Να παρθούν μέτρα για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός και να εξασφαλιστούν τα αναγκαία μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς, σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, νοσοκομεία, μέσα μεταφοράς κ.λπ., που μετατρέπονται σε εστίες διασποράς του ιού.

Μένουμε δυνατοί. Δεν μένουμε σιωπηλοί!».

Εδώ ο κόσμος καίγεται και το… κυβέρνηση χτενίζεται



Την ώρα που έχουν ασθενήσει ή έχουν μπει σε καραντίνα εκατοντάδες νοσοκομειακοί, έως και 10 – 15%, του συνόλου, αφήνουν τους άλλους να συνεχίζουν τον ηρωισμό χωρίς στολές, μάσκες, γάντια, αναπνευστήρες, κλπ. Ενώ ήξεραν πριν από μήνες ότι η νόσος έρχεται κι εδώ. 

«Μπράβο το παιδί. Καλά τα κάνει»… είναι το μόνιμο σύνθημα όλων των εκπομπών της τηλεόρασης, των ομιλιών των κυβερνητικών στελεχών, των δημοσιογράφων και διάφορων δεξιών που το σέρνουν και το σπέρνουν εδώ κι εκεί. Αλλά εμμέσως και των δηλώσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ασχολείται μόνο με τα θέματα της οικονομίας, αφού για την αντιμετώπιση της πανδημίας δεν έχει αντιρρήσεις μ’ ό,τι κάνει ο Μητσοτάκης. Φυσικό είναι. Το πώς αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα τον κορωνοϊό, το τι δημόσιο σύστημα υγείας έχουμε, είναι αποτέλεσμα της κοινής τους ευρωενωσιακής πολιτικής, που άφησε ανεξίτηλες πληγές πάνω στο υπερβολικά αδυνατισμένο σώμα του ΕΣΥ, που σήμερα λιμοκτονεί.

Προσοχή, με το σάλιο κολλάει…


    «Δεν είναι η ώρα να πολιτικοποιήσουμε τον κορωνοϊό»… Μάλιστα. Ποιοι μας το λένε; Μα αυτοί που με την πολιτική τους έχουν διαλύσει το δημόσιο σύστημα Υγείας, έχουν μετατρέψει την δημόσια και δωρεάν Υγεία σε ανέκδοτο, αυτοί που αποκαλούσαν «τεμπελχανάδες» τους σημερινούς ήρωες γιατρούς και νοσηλευτές, αυτοί που μόλις στον τελευταίο κρατικό προϋπολογισμό περιέκοψαν κατά ακόμα 182 εκ. ευρώ τις δαπάνες για την δημόσια υγεία κοκ.

    Να, όμως, που οι «Δεν είναι η ώρα να πολιτικοποιήσουμε τον κορωνοϊό» βρήκαν την ώρα και πολιτική προπαγάνδα να κάνουν, και κυβερνητικό “success story” (!) να ανακαλύψουν, και στις ουρές των γελωτοποιών – κλακαδόρων της εξουσίας να συνωστίζονται, και το γλύψιμό τους προς την κυβέρνηση και προσωπικά προς τον κ.Μητσοτάκη να το μοστράρουν σαν εμβριθή πολιτική ανάλυση.
    Χαρακτηριστικό το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Παραπολιτικά» που σπεύδει να μας πληροφορήσει ότι ο Κυριάκος (ο Μητσοτάκης, ντε), είναι «ο ηγέτης που ωρίμασε βίαια μια απείθαρχη κοινωνία» και έτσι επήλθε «η σημερινή αποδοχή ενός αμφισβητούμενου πολιτικού»…

Να ενταχθούμε ολοκληρωτικά στο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας



Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υγειονομικοί εργαζόμενοι που εργάζονται στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της Ιδιωτικής Υγείας αποτυπώνει η ανακοίνωση της παράταξης «Αγωνιστικός Παλμός» στο Σωματείο Εργαζομένων «Ιασώ General».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με την οποία διατυπώνουν το αίτημα για το συγκεκριμένο ίδρυμα, όπως και για όλο τον
ιδιωτικό τομέα της Υγείας «αυτές τις κρίσιμες ώρες πρέπει να μπει ολοκληρωτικά στη μάχη και υπό τον σχεδιασμό για την υπεράσπιση της υγείας του λαού από την πανδημία, όχι να συνεχίσει ν' αυγαταίνει τα κέρδη των μετόχων».

Η παράταξη σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «δεν γίνεται σε χώρο υγείας να μην έχουν γίνει όλο το προηγούμενο διάστημα ειδικές ενημερώσεις του προσωπικού για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η αλήθεια δεν κρύβεται πίσω από μάσκες!



Άρθρο του Αλέξη Ματή, μέλος του Δ.Σ “Εμείς που σπουδάσαμε στο σοσιαλισμό” για την πανδημία και το σύστημα υγείας στις σοσιαλιστικές χώρες. 

Τραμπ: «Με θεωρώ, με κάποιον τρόπο, ως έναν πρόεδρο σε καιρό πολέμου. Πρόκειται για έναν πόλεμο που διεξάγουμε, πρόκειται για μια πολύ πολύ δύσκολη κατάσταση»

Μέρκελ: «Η κατάσταση είναι σοβαρή και η έκβασή της ανοιχτή»

Μακρόν: «Βρισκόμαστε σε πόλεμο. Σε πόλεμο κατά της δημόσιας υγείας βέβαια, αλλά ο εχθρός είναι εκεί. Αόρατος, ασύλληπτος. Ποτέ η Γαλλία δεν είχε λάβει τέτοιες αποφάσεις σε καιρό ειρήνης»

Μητσοτάκης: «Είμαστε σε πόλεμο, ο εχθρός δεν είναι ανίκητος»
Τα πολεμικά διαγγέλματα, λοιπόν, είναι κοινή επιλογή των απανταχού κυβερνώντων για να περιγράψουν τη δυσκολία της κατάστασης αλλά και να προετοιμάσουν τους λαούς να υποδεχθούν αμαχητί τα νέα σκληρά αντεργατικά μέτρα.

Ο πάγος έσπασε… – Η εκπομπή της ΚΝΕ κάνει ντεμπούτο απόψε στο YouTube



Κανένα διαδικτυακό κάστρο δε μένει άπαρτο για τους κομμουνιστές. Η ΚΝΕ κάνει ντεμπούτο στο YouTube με καλεσμένο τον γιατρό Γιώργο Σιδέρη για το φλέγον θέμα των ημερών.

Κανένα διαδικτυακό κάστρο δε μένει άπαρτο για τους κομμουνιστές.

Το είδαμε από τη σελίδα της Λαϊκής Συσπείρωσης Αττικής και το αναπαράγουμε με προσμονή για το ντεμπούτο, αλλά και για το ενδιαφέρον και επίκαιρο θέμα της πρώτη εκπομπής, με τον κατάλληλο καλεσμένο.

Στις άοπλες πράσινες και άσπρες μπλούζες...



Ποιητή, εσύ μπορεί να έφυγες, αλλά μας άφησες τόσα όπλα, που κανείς εχθρός δεν μπορεί να μας νικήσει!

Για δες!

Διπλός όρκος στη ζωή και το δίκιο, χωρίς φόβο, ποτέ μόνοι, μα πάντα μαζί, παντός καιρού και παντός αγώνα.

Τη μια στο δρόμο, την άλλη στη ζωή, γιατί έτσι τους έμαθες, έτσι μας έμαθες, έτσι μας στράτευσες, έτσι μας όπλισες!

«Εδώ η μεγάλη άμιλλα, η μεγάλη δοκιμασία, το μεγάλο έργο. 

Εδώ χρειάζουνται γερά κότσια κι όποιος τα 'χει, χιλιάδες κόσμος θα τον στεφανώσει».

Γιάννης Ρίτσος