Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

ΚΑΛΕΣΜΑ


Συνάδελφοι όλοι  την Τετάρτη 2 Νοέμβρη στις 10 το πρωί μπροστά στο ΙΚΑ στην Αριστοτέλους



ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ – ΟΤΑ – ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ
Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,   Τ.Κ. 546 31,   Ε.Κ.Θ.   Τηλ: 2310 237694
www.syntaxio.blogspot.com    -- --       e-mail: suntax.ika@gmail.com

                                                                                        
                                                                                                                                     25/10/2016
ΚΑΛΕΣΜΑ

    
 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

     Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις της πόλης μας  σας καλούν να πάρετε μέρος την Τετάρτη 2 Νοέμβρη στις 10 το πρωί στην κινητοποίηση που διοργανώνουν μπροστά στο ΙΚΑ στην Αριστοτέλους για να απαντήσουμε μαζικά στην επιστολή κοροϊδία της κυβέρνησης που μας έχει αποσταλεί.

     Όσοι συνάδελφοι έχετε πάρει την επιστολή από τον υπουργό εργασίας κ. Κατρούγκαλο να την έχετε μαζί σας για να την επιστρέψουμε μαζικά με πορεία, ως επιεικώς απαράδεκτη, στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.


 

Θα φέρει και τον… βασιλιά;





    Παρατήρηση 1η: Ο – τυπικός, φυσικά – λόγος για τον οποίο έγιναν οι εκλογές του Γενάρη 2015 ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε για πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα. Μετά τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ – που δεν ήθελε τον Δήμα – ήθελε για πρόεδρο τον κ.Προκόπη Παυλόπουλο, για υπουργό Άμυνας τον Καμμένο και, τώρα, για πρόεδρο του ΕΣΡ τον Πολύδωρα… 

   Παρατήρηση 2η: Τον Ιούλιο του 2013 ο κ.Πολύδωρας, μιλώντας στον Real Fm και εξηγώντας τις απόψεις για την «έξοδο από την κρίση», έλεγε για την Χρυσή Αυγή:

«Χρειάζεται ευρύτατη συνεννόηση όλων των κομμάτων… Αν ακούω μποξ και πυγμαχία και πως να εξουδετερώσουμε το ΣΥΡΙΖΑ ή τη Χρυσή Αυγή, έλεος, είμαστε εκτός τόπου και χρόνου».
  
  Όταν ρωτήθηκε ειδικά αν έπρεπε  να υπάρξει συνεργασία ακόμα και με την Χρυσή Αυγή, ο τότε βουλευτής της ΝΔ είχε απαντήσει επί λέξει:

Η «επαναστατική Αριστερά» της κυρίας Ρένας Δούρου



douroy-tsipras

 
«Η Αριστερά που εκφράζουμε δεν έκανε ποτέ πίσω στα δύσκολα – γιατί το επαναστατικό σήμερα, δεν είναι ο αναχωρητισμός και τα τσιτάτα, αλλά η άσκηση διακυβέρνησης με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης».

Η βαρύγδουπη αυτή φράση είναι της κυρίας Ρένας Δούρου (Realnews 29.10.2016). Είναι αλήθεια πως το τελευταίο διάστημα η περιφερειάρχης Αττικής έχει αρχίσει, πάλι, να κάνει δηλώσεις που αφορούν την κεντρική πολιτική σκηνή. Μάλλον τελείωσε η περίοδος που είχε αφιερωθεί στην περιφέρεια κι έψαχνε κανείς μια πολιτική της δήλωσης. 

Δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουμε την «επαναστατική» δήλωση της κυρίας Δούρου σαν μια φράση ενός εκλεγμένου στελέχους στην Αυτοδιοίκηση. Είναι κεντρικό πολιτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσφατα εκλέχθηκε στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος. Η κυρία Δούρου, λοιπόν, είναι ΣΥΡΙΖΑ και ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει τρίτο μνημόνιο με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην «άσκηση διακυβέρνησης».