Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Δημοκρατία


Στραβή, κουτσή κι ανάποδη είναι η «δημοκρατία» που υποτίθεται ότι θέλησαν να «εξάγουν» οι ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, αλλά «κούκλα» μπροστά στις εναλλακτικές των ανταγωνιστών τους, δηλαδή της Κίνας, της Ρωσίας ή του Ιράν. Αυτό το νέο επιχείρημα διακινούν οι Ευρωατλαντικοί θιασώτες, μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Βέβαια, και μόνο το γεγονός ότι λένε στον λαό να μη διαμαρτύρεται για τους πολέμους, τη φτώχεια και τον ξεριζωμό, επειδή ...αλλού είναι χειρότερα, δείχνει από μόνο του ότι το εκμεταλλευτικό τους σύστημα «ξύνει πάτο» προ πολλού. Το βασικότερο βέβαια είναι ότι και αυτό το επιχείρημα αλλού κοιτάζει, και συγκεκριμένα στην προσπάθεια να «ντυθούν» με τον μανδύα της υποτιθέμενης «μάχης της δημοκρατίας» απέναντι στον «απολυταρχισμό» τα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ απέναντι στους αντιπάλους τους. Με κάτι τέτοια, άλλωστε, οι ελληνικές κυβερνήσεις «ντύνουν» τόσα χρόνια την εμπλοκή τους στις αμερικανοΝΑΤΟικές επεμβάσεις όπου Γης, ενώ φτάνουν να ξεπλένουν ως «δημοκρατικό τόξο» τις συμμαχίες τους με το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ, ή τις πετρελαιομοναρχίες του Κόλπου, γνωστές για τις «δημοκρατικές ευαισθησίες» και τις «μάχες» τους για ...την ελευθερία. Ο,τι κι αν σκαρφιστούν, όμως, η αλήθεια δεν κρύβεται: Πίσω από τα σχέδια και τις αποφάσεις τους βρίσκονται τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, η σύγκρουση για τα κέρδη, τις αγορές, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές. Γι' αυτό πραγματικό αντίβαρο για τους λαούς και τα συμφέροντά τους δεν είναι να διαλέγουν ανάμεσα «στον κακό και τον άσχημο» του ιμπεριαλιστικού συστήματος, αλλά να στοχεύσουν την «καρδιά», το σάπιο σύστημα που γεννάει φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά.

Η κυβέρνηση δεν ανακοίνωσε μέτρα ενίσχυσης της Υγείας αλλά μέτρα που διαχωρίζουν τον λαό (VIDEO)

 

Γ.ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ ΣΤΟ «OPEN»


Το βρώμικο παιχνίδι που παίζει η κυβέρνηση μετακυλίοντας τις δικές της εγκληματικές ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας, στους εργαζόμενους και τον λαό, κατήγγειλε ο Γιάννης Πρωτούλης μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας στο κανάλι «Open» το πρωί της Τετάρτης 25 Αυγούστου.

Τόνισε πως η κυβέρνηση δεν ανακοίνωσε κανένα μέτρο για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, κανένα μέτρο για τα μέσα μεταφοράς, τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια.

Πίσω από το φαινομενικό «ξεπουπούλιασμα» του αμερικάνικου «αετού»


Η κατάρρευση της δοτής κυβέρνησης του Αφγανιστάν, που είχε προκύψει σε αυτήν τη χώρα μετά την ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ, το 2001, με το πρόσχημα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας», εντυπωσίασε περισσότερο για την ταχύτητά της.

Στην κυβερνητική διαχείριση αναρριχήθηκε το σκοταδιστικό ένοπλο κίνημα Ταλιμπάν, που κι αυτό ήταν «παιδί του σωλήνα» των ΗΠΑ, μιας και οι ίδιοι οι Αμερικανοί το συγκρότησαν στο παρελθόν με τους Πακιστανούς «συμμάχους» τους.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάιντεν, προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, δήλωσε πως οι ΗΠΑ ολοκλήρωσαν την «αντιτρομοκρατική» αποστολή τους σε αυτήν τη χώρα και ήρθε το «πλήρωμα του χρόνου» να αποχωρήσουν. Ακόμη κι από την τυπική πλευρά του ζητήματος ο Μπάιντεν ψεύδεται, μιας και όλα τα μόνιμα μέλη του ΟΗΕ έχουν κατατάξει τους Ταλιμπάν στη λίστα των «τρομοκρατικών οργανώσεων».

Πώς, λοιπόν, οι ΗΠΑ «επιτέλεσαν» το «αντιτρομοκρατικό έργο» τους, όταν παραδίνουν τη χώρα σε μια «τρομοκρατική οργάνωση»;

Η «επόμενη μέρα»

 

  Πηγή: Associated Press

 

Το ιμπεριαλιστικό έγκλημα που συνεχίζεται στο Αφγανιστάν επιταχύνει διεργασίες στο έδαφος των ανταγωνισμών που οξύνονται ανάμεσα στα ισχυρότερα ιμπεριαλιστικά κέντρα και κράτη. Ενα ακόμα σκοτεινό κεφάλαιο ανοίγεται για τους λαούς της περιοχής, πρώτα απ' όλα για τον αφγανικό, που συνεχίζει να ζει στον πόλεμο και την εξαθλίωση, με τους Ταλιμπάν να διαδέχονται τα αμερικανοΝΑΤΟικά στρατεύματα, που αιματοκύλησαν τη χώρα για μια εικοσαετία.

Η προσπάθεια να «ξεπλυθεί» η ιμπεριαλιστική επέμβαση, κάτω από τον τίτλο «η αποτυχία της Δύσης να αποκαταστήσει τη δημοκρατία στο Αφγανιστάν», είναι χυδαία και φανερώνει ότι ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» παραμένει προκάλυμμα για τις αμερικανοΝΑΤΟικές επεμβάσεις που έγιναν και εκείνες που θα γίνουν.