Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Εκπαιδευτικοί του Βόλου απορρίπτουν ιδιωτικές χορηγίες του ιδρύματος Μποδοσάκη, προκαλώντας τη… φιλελέ οργή


Ο Μητσοτάκης και η φιλελέ μερίδα του διαδικτύου επιτίθενται στους εκπαιδευτικούς που σημειώνουν τα αυτονόητα και απορρίπτουν το Δούρειο Ίππο της εμπορευματοποίησης και τους ιδιώτες και δώρα φέροντες…



Η είδηση κυκλοφόρησε μέσα από τα φίλτρα των κυρίαρχων ΜΜΕ και πρέπει να καθαρίσουμε τη σκουριά για να δούμε την πραγματική της διάσταση. Το ζήτημα άλλωστε δεν είναι να παραμείνει η παιδεία… κρατική, όπως λέει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα με τις φλογερές ιδέες κατά του κράτους, όπου μόνο η πεντάλφα λείπει. Αλλά να είναι η Παιδεία δημόσια, για το δημόσιο συμφέρον και όχι ιδιωτική, δηλαδή εμπόρευμα που θα το απολαμβάνει κανείς ανάλογα με την τσέπη του, σαν προνόμιο.

Η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης του Νομού Μαγνησίας εξέδωσε μια ανακοίνωση, με την οποία τίθεται ενάντια στη λογική των χορηγών και οποιαδήποτε προσπάθεια εμπορευματικοποίησης της Παιδείας, ενώ καλεί τους συλλόγους και τους Διευθυντές των σχολείων να μη δεχτούν τη χορηγία του Ιδρύματος Μποδοσάκη για το βασικό εξοπλισμό των εργαστηρίων σε τάξεις του Γυμνασίου.

Απομόνωση των φασιστών της ΧΑ, πάλη για την ανατροπή του συστήματος που τους γεννά και τους θρέφει (VIDEO)





Δύναμη κρούσης του κεφαλαίου με μίσος για το εργατικό - λαϊκό κίνημα, τους ξένους εργάτες, τους κομμουνιστές είναι οι φασίστες της ΧΑ τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος στην παρέμβασή του στη συζήτηση για την «αύξηση της νεοφασιστικής βίας στην Ευρώπη» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 2-10-2018.
Στην ομιλία του ανέφερε συγκεκριμένα τα εξής:

«Επειδή πολλοί, εδώ στο Ευρωκοινοβούλιο, βρήκαν ευκαιρία με τη συζήτηση για τη φασιστική βία, να επιτεθούν στο σοσιαλισμό, τον κομμουνισμό, θα τους θυμίσουμε το εξής :

Παραγγελιές


Πολλαπλός είναι ο εμπαιγμός της κυβέρνησης απέναντι σε εργαζόμενους και συνταξιούχους, με το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσε προχτές. Πέρα από τα δύο «εναλλακτικά σχέδια», που και τα δύο περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων καρατόμηση προνοιακών επιδομάτων και συντάξεων (η περικοπή του ΕΚΑΣ είναι δεδομένη και με ερωτηματικό η περικοπή της προσωπικής διαφοράς), επανέρχεται και η κοροϊδία γύρω από τα «αντίμετρα». Κάποια από αυτά, όσα αφορούν τη διαχείριση της ακραίας φτώχειας, είναι υπό την αίρεση της περικοπής των συντάξεων, καλώντας ουσιαστικά το λαό να διαλέξει από πού θα χάσει. Από την άλλη, όσα από τα λεγόμενα «αντίμετρα» χαρακτηρίζονται «αναπτυξιακά», ενεργοποιούνται έτσι κι αλλιώς σε βάθος διετίας, ανεξάρτητα από άλλες προϋποθέσεις. Δηλαδή η κρατική επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών σε επιχειρηματικούς ομίλους, οι μειώσεις στη φορολογία μεγάλων επιχειρήσεων και διανεμόμενων κερδών κ.λπ. θα αρχίσουν να «τρέχουν» άμεσα προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και στο όνομα της ανταγωνιστικότητας. Αλλωστε, ο ΣΕΒ το έχει ήδη παραγγείλει στην κυβέρνηση: Στους βιομήχανους και τους άλλους επιχειρηματίες πρέπει να δοθεί η απόλυτη προτεραιότητα κατά το «μοίρασμα του υπερπλεονάσματος», δηλαδή του υπερ-ξεζουμίσματος των εργαζομένων. Ε, κι αυτή η παραγγελιά γίνεται πράξη και μέσω του προϋπολογισμού που επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Ευτυχώς, άνοιξαν τα ΑΤΜ!


Και νά, λοιπόν, που οι κόποι και οι θυσίες μας έπιασαν τόπο και οι τράπεζές μας ορθοπόδησαν επί τέλους! Σίγουρα πήρατε χαμπάρι ότι από τις αρχές τού μήνα καταργήθηκε ο έλεγχος κεφαλαίων για αναλήψεις στο εσωτερικό, με αποτέλεσμα να μπορούμε πλέον να πηγαίνουμε στο ΑΤΜ και να σηκώνουμε όσα χρήματα θέλουμε και όποτε θέλουμε. Όπως πρέπει να πήρατε χαμπάρι ότι άρχισαν και πάλι οι τράπεζες να διαφημίζουν τα δάνειά τους, με πρώτη την Πειραιώς, η οποία εισήγαγε την καινοτομία να σου δίνει δάνειο ηλεκτρονικά, χωρίς καν να πατήσεις το πόδι σου σε κατάστημά της.

Θα αναρωτιέστε, βέβαια, πώς γίνονται αυτά, την ώρα που το κλάμα για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια δεν λέει να κοπάσει. Όπως λένε τα στοιχεία των τραπεζών, το 49% των δανείων που έχουν χορηγήσει εξυπηρετείται πλημμελώς ή δεν εξυπηρετείται καθόλου. Κι όταν λέμε το 49%, μιλάμε για περίπου εκατό δισ. ευρώ, όχι για πενταροδεκάρες. Κι όπως εξηγούν πολλοί "σοβαροί" αναλυτές (Τζήμερος, Κώνστας, Κούρος κλπ), για να κυκλοφορήσει χρήμα στην αγορά πρέπει να πληρώσουν εκείνοι που χρωστάνε. Πρέπει να πληρώσουν είτε με το καλό είτε με το άγριο.

Η επομένη του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ


INTIME NEWS
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ, με βασικό χαρακτηριστικό τη μεγάλη αποχή, φανερώνει την οξυμένη αντιπαράθεση ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, από τη μια, και Ρωσίας, από την άλλη, με επίδικο την επιρροή τους στα Δυτικά Βαλκάνια και με αιχμή το ξεδίπλωμα των σχεδίων «ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης». Σε κάθε περίπτωση, φανερώνεται ότι η υλοποίηση του ευρωατλαντικού σχεδιασμού δεν είναι περίπατος, ενώ ένα τμήμα του λαού της γειτονικής χώρας έδειξε να στέκεται αρνητικά ή τουλάχιστον με επιφύλαξη απέναντι στο ενδεχόμενο ενσωμάτωσης της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Το ενδιαφέρον τώρα βεβαίως επικεντρώνεται στην «επόμενη μέρα». Στην «ερμηνεία» δηλαδή του αποτελέσματος και στις κινήσεις των πολιτικών ηγεσιών και κυβερνήσεων σε Ελλάδα, ΠΓΔΜ αλλά και στις παρεμβάσεις ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ σε ό,τι αφορά τη συνέχεια. Από τη μια, η κυβέρνηση Ζάεφ φαίνεται αποφασισμένη να συνεχίσει τη διαδικασία με κάθε τρόπο και με ορίζοντα τις πρόωρες εκλογές να προχωρήσει στις απαραίτητες, με βάση τη συμφωνία, συνταγματικές αλλαγές. Αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι όταν στην αστική δημοκρατία η λαϊκή θέληση δεν συμβαδίζει με τους στόχους της αστικής τάξης τόσο το χειρότερο για τη λαϊκή θέληση!

Σε αυτήν της την προσπάθεια φαίνεται ότι στηρίζεται ολόπλευρα από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, που αναγνώρισαν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ως θετικό και που καλούν σε «νέες πρωτοβουλίες που θα κρατήσουν ζωντανή τη διαδικασία». Απ' ό,τι φαίνεται οι πιέσεις, οι εκβιασμοί, η δράση διαφόρων μηχανισμών από πλευράς ΝΑΤΟ και ΕΕ θα ενταθούν το επόμενο διάστημα. Ενώ βεβαίως δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει ότι σε αυτήν την κατεύθυνση θα αξιοποιηθούν και επικίνδυνες προβοκατόρικες ενέργειες.

Η προσοχή επικεντρώνεται στις διεργασίες στην αντιπολίτευση, όπου φαίνεται να υπάρχουν διαφοροποιήσεις σε σχέση με τη στάση στη συμφωνία, κάτι που εκδηλώθηκε και στο θέμα της στάσης απέναντι στο δημοψήφισμα. Από την πλευρά της, η Ρωσία προειδοποιεί και εκτιμά ότι το δημοψήφισμα σηματοδοτεί την απόρριψη της ΝΑΤΟικής πορείας της χώρας. Είναι λοιπόν σαφές ότι η «επόμενη μέρα» φέρνει ένταση των εκβιασμών, των πιέσεων και των ανταγωνισμών.

Άντε πάλι το δημογραφικό…


 
Πηγή: Associated Press

Κάλι Καρά

Διαχρονικά πάει και έρχεται το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας από τους εκάστοτε κυβερνώντες, οι οποίοι με τα κροκοδείλια δάκρυα προσπαθούν επιμελώς να κρύψουν την ουσία αυτού του κοινωνικού προβλήματος.

Η αναπαραγωγική διαδικασία είναι κορυφαία διαδικασία της φύσης, ενώ στην ανθρώπινη κοινωνία η μητρότητα δεν είναι μόνο μία βιολογική αλλά και κοινωνική διαδικασία αφού η γέννηση των παιδιών, η δημιουργία της οικογένειας και ο χαρακτήρας της μητρότητας διαμορφώνονται μέσα στην κοινωνία και έχουν άμεση σχέση με τις κοινωνικές ανάγκες και συνθήκες.

Κρύβουν ότι η μητρότητα αποτελεί για την εκάστοτε κυρίαρχη τάξη το κομβικό σημείο πάνω στο οποίο στηρίζει τη διπλή εκμετάλλευση της γυναικείας εργατικής δύναμης, με την αποκλειστική χρέωση της αναπαραγωγής κυρίως στη γυναίκα. 
Οι γυναίκες πρέπει να παραμείνουν φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό και η μητρότητα να αποτελεί πρόσχημα για όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που συνήθως πλήττουν πρώτα τις γυναίκες.

Χάλασε τη «σούπα» του Ιδρύματος Βουλής ο Γιώργος Μαργαρίτης




Πείτε με μαζοχιστή… Καμία αντίρρηση…

Το Ίδρυμα της Βουλής είχε εκδήλωση / έκθεση / επιστημονική ημερίδα για τον Νίκο Πλουμπίδη.

Χάλασε τη «σούπα» του Ιδρύματος Βουλής ο Γιώργος Μαργαρίτης 

Ήξερα ότι θα επιχειρηθεί η γνωστή τακτική της πολιτικής απονεύρωσης του ήρωα, μέλους της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Νίκου Πλουμπίδη.
Η μόνη μου ελπίδα και ο βασικός λόγος που πήγα, ήταν ο λόγος του καλύτερου έλληνα Ιστορικού, Γιώργου Μαργαρίτη.
 
Ο λόγος του μεστός, συνεκτικός, αναδείκνυε τον Νίκο Πλουμπίδη μέσα από την δράση της κοινωνίας, της εργατικής τάξης, της πολιτικής της έκφρασης, του Κόμματός της.

Οι υπόλοιποι του πάνελ (Νικολακόπουλος, Παπαθανασίου και σια ο.ε.) τον άκουγαν (ένιωθα με αποστροφή) να τους χαλάει την σούπα…

Οι δικές τους θέσεις γνωστές: