Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Οπορτουνιστικό ρεύμα: Στυλοβάτης της γραμμής του ΝΑΤΟ

 

Καθώς αυξάνονται η λαϊκή δυσαρέσκεια και η ανασφάλεια για την κατάσταση που διαμορφώνεται, τα αστικά επιτελεία παίρνουν όλα τα μέτρα, ώστε είτε με την ενσωμάτωση είτε με την ένταση της καταστολής να διασφαλίζεται η στοίχιση του λαού στους σχεδιασμούς τους.

Σε αυτή την παρέμβαση της αστικής τάξης, που γίνεται μέσα από πολλά και διαφορετικά κανάλια, ιδιαίτερο ρόλο διαδραματίζει η γραμμή του οπορτουνιστικού ρεύματος. Γιατί αντικειμενικά συμβάλλει, αξιοποιώντας και την ψευτο-αγωνιστική του ρητορική, στον αποπροσανατολισμό από τον δρόμο που χρειάζεται να βαδίσει το εργατικό - λαϊκό κίνημα για να γίνει ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα για αυτό είναι η πολιτική γραμμή του ΝΑΡ, ιδιαίτερα σε δύο κρίσιμα ζητήματα σήμερα: Την προώθηση των ΝΑΤΟικών σχεδίων στην περιοχή και την ενδοϊμπεριαλιστική και ενδοαστική διαπάλη για το μείγμα της κρατικής παρέμβασης μπροστά στην οικονομική κρίση και τον ενεργειακό πόλεμο. Με αφορμή άρθρο στην εφημερίδα «ΠΡΙΝ» για το 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που ασκούσε μέσω διαστρεβλώσεων και λαθροχειριών κριτική στις θέσεις του ΚΚΕ, το ΝΑΡ επανέφερε τη γνωστή του χρεοκοπημένη πολιτική γραμμή, της οποίας τα αδιέξοδα έχουμε πολλές φορές αποκαλύψει από τις σελίδες του «Ριζοσπάστη» και της ΚΟΜΕΠ.

Τεχνητό κώμα

 


Σε τεχνητό κώμα δεν αντέχει πολύ ούτε ο πραγματικός ασθενής, ούτε η πραγματική κοινωνία… Και το δίλημμα τείνει να διαμορφωθεί μόλις βγούμε απ’ αυτό, ή όλεθρος ή επανάσταση.

Σε πολλές περιπτώσεις οι γιατροί για να σώσουν τη ζωή κάποιου ασθενούς, οι περισσότερες περιπτώσεις που ξέρω είναι μετά από βαριά ατυχήματα, επιπλοκές χειρουργείων και άλλα τέτοια, θέτουν τον ασθενή σε τεχνητό κώμα. Ε λοιπόν, αυτές τις μέρες, οι κομπογιαννίτες της πολιτικής, εντός εκτός, πιθηκίζουν περί την Ιατρική επιστήμη και θαρρώ πως αποφάσισαν να θέσουν σε τεχνητό κώμα τον καθένα και την καθεμιά από μας, κοινωνίες ολόκληρες.

Με ενέσεις τρόμου και φριχτών διλημμάτων, όπως θέλετε κοινωνικό ή πυρηνικό χειμώνα, και αναισθητικά της νοημοσύνης, αφού σε ανθρώπους που δεν έχουν να φάνε, προτείνουν για εξοικονόμηση λιγότερες ώρες ανοιχτά τα μαγαζιά για ψώνια, έχουν θέσει πράγματι σε κώμα την ιδιότητα ή καλύτερα τη φύση του ελεύθερου ανθρώπου ως πολιτικού ζώου. Έχουμε μετατραπεί σε θεατές – φυτά μιας εναντίον μας επέλασης, όχι των παλιών εφτά πληγών του Φαραώ, αλλά ευφάνταστα περισσότερων και καθημερινών. Είναι τόσο μεθοδευμένη αυτή η πολιτική «παραϊατρική», ώστε να περνάνε απαρατήρητα και εγκλήματα και θαύματα.

«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ» Πού εκκολάπτεται το φίδι;

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Σε σχόλιό της η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» για την αθλιότητα του Πλεύρη στη δίκη της Χρυσής Αυγής, που χαιρέτισε ναζιστικά, την ώρα της κατάθεσης της μητέρας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, από τους φασίστες, αναφέρει:

«Στις 07.10.2022 έξω από το Εφετείο της Αθήνας εκατοντάδες εργαζόμενοι, φοιτητές και μέλη μαζικών φορέων συγκεντρώθηκαν με αφορμή την συμπλήρωση δύο ετών από τη μεγαλειώδη διαδήλωση του 2020 ανήμερα της καταδίκης των εγκληματιών ναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής ως μελών εγκληματικής οργάνωσης και την κατάθεση της Μάγδας Φύσσα.

Στις 07.10.2022 μέσα στο Εφετείο της Αθήνας ο συνήγορος του φασίστα Λαγού Πλεύρης, την ώρα της κατάθεσης της μητέρας του δολοφονημένου από τους ναζί Παύλου Φύσσα, ύψωσε το χέρι του σε έναν βρωμερό, προκλητικό, ναζιστικό χαιρετισμό, μπροστά στην έδρα του δικαστηρίου που την ίδια στιγμή έκανε παρατήρηση στο ακροατήριο, επειδή χειροκροτούσε τη Μάγδα Φύσσα για την έκφρασή της: «Πολιτικός κρατούμενος ο Λαγός; Θα τρίζουν τα κόκαλα των πολιτικών κρατουμένων».