Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Φωτιές: Επικίνδυνη κυβέρνηση με έναν πρωθυπουργό που κάνει «προβλέψεις»!

 


 

Λέγεται Μητσοτάκης και είναι πρωθυπουργός μιας χώρας που καίγεται. Μόνο στην Αττική ξέσπασαν τρεις μεγάλες επικίνδυνες πυρκαγιές, χτες στη Σταμάτα και στην Κερατέα και προχθές στην Πάρνηθα

Αυτός ο πρωθυπουργός, χτες, πριν ξεκινήσουν οι φωτιές στη Σταμάτα και την Κερατεά έκανε την εβδομαδιαία του ανάρτηση για να μας πει ότι «τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας»! Σήμερα έκανε υπουργικό συμβούλιο για την πρόληψη των πυρκαγιών για πει ακριβώς το ίδιο: «Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας»! Πρόσθεσε, μάλιστα, την εκτίμηση του ότι το καλοκαίρι «προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο».

Κύριε Μητσοτάκη, σας το γράψαμε και χτες: Δεν έχετε κάποιο ρόλο «μέντιουμ» για να κάνετε «προβλέψεις» και να σας λέμε και «μπράβο« που πέσατε μέσα. Είστε πρωθυπουργός, υπεύθυνος για τη δασοκτόνο εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης σας. Ως πρωθυπουργός (και όχι ως «μέντιουμ») και σήμερα δεν είπατε απολύτως τίποτα για τα ανεπαρκή (το λιγότερο) μέτρα πρόληψης και αντιπυρικής προστασίας, για τις ελλείψεις σε μέσα, προσωπικό και υποδομές στην Πυροσβεστική αλλά και στη Δασική Υπηρεσία

Ιδού τι δηλώσατε στο «άριστο» υπουργικό σας συμβούλιο:

ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ Ν. Παπαναστάσης: Το ΚΚΕ τις καταψηφίζει και θα τις καταπολεμήσει με κάθε τρόπο (VIDEO)

 

 
 

Να αποσυρθούν οι απαράδεκτες και πολύ επικίνδυνες νέες συμφωνίες μεταξύ Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας ζήτησε ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Συγκεκριμένα πρόκειται για συμφωνίες που αφορούν το καθεστώς παραμονής των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων που έχουν σταλεί στη Σαουδική Αραβία καθώς και συνολικότερα τους όρους της στρατιωτικής συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Σαουδική Αραβία. Θυμίζουμε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει αποστείλει συστοιχία Patriott με το αντίστοιχο στρατιωτικό προσωπικό, την Ελληνική Δύναμη Σ. Αραβίας, για να προστατεύουν... τις εγκαταστάσεις παραγωγής πετρελαίου της συγκεκριμένης πετρελαιομοναρχίας του Κόλπου! 

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ Οι πολιτικές δυνάμεις που έχουν διακριθεί στην αντιλαϊκή πολιτική σπρώχνουν στα ακροδεξιά κόμματα

 

Πηγή: Associated Press

 

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για τις εκλογές στη Γαλλία:

«Οι πολιτικές δυνάμεις, όπως αυτές της σοσιαλδημοκρατίας και των φιλελεύθερων, που εδώ και χρόνια έχουν διακριθεί στην αντιλαϊκή πολιτική σε βάρος του γαλλικού λαού και στη στήριξη της στρατηγικής της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, όχι μόνο δεν μπορούν να αποτελέσουν αντίβαρο σε ακροδεξιές αποκρουστικές υποψηφιότητες τύπου Λεπέν, αλλά ουσιαστικά με την πολιτική τους, που βαφτίζουν ως “δημοκρατική” και “προοδευτική”, σπρώχνουν δυσαρεστημένες εργατικές – λαϊκές δυνάμεις σε τέτοια κόμματα, που εμφανίζονται με “φιλολαϊκό μανδύα”. Ουσιαστικά προτείνουν τον ίδιο δρόμο που έχει οδηγήσει στην ενίσχυση της ακροδεξιάς στη Γαλλία και αλλού.

Απάντηση τόσο στην ακροδεξιά, όσο και σε νέα ψευτοδιλήμματα περί “αντίδρασης” και “προόδου” μπορεί να δώσει μόνο ένα ανερχόμενο εργατικό – λαϊκό κίνημα, η ίδια η ταξική πάλη, που θα βάλει στο στόχαστρο τις αιτίες που γεννούν αυτά τα αντιδραστικά πολιτικά ρεύματα, την ΕΕ, τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους». 

 

902gr

Αδιανόητη τουριστική μπίζνα για την κλωστοϋφαντουργία της Σύρου με “εργατικό κολατσιό” και έξτρα μπόνους “πραγματική εργάτρια”!

 


 

Μία από τις νεόκοπες τουριστικές φράσεις του συρμού, βαθύτατα αντι- ιστορική, προκλητικά αντιεπιστημονική, εξαιρετικά βάναυση είναι ο λεγόμενος “βιωματικός τουρισμός”.  Αφορά κατά κανόνα τα τεκμήρια ιστορίας και παράδοσης ενός λαού και του τόπου του και χρησιμοποιεί αγοραίες προστακτικές όπως “απόλαυσε την εμπείρια”, “ζήσε σαν αγρότης”, “φάε σαν αρχαίος έλληνας” κ.ο.κ. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια χυδαία εμπορευματική εκδοχή της τουριστικής μπίζνας, η οποία μετατρέπει τη μνήμη κυριολεκτικά σε λούνα παρκ και καταλήγει σε φρικώδη αποτελέσματα, συχνά, δε, τερατωδώς,  φαιδρά. 

Μία τέτοια “βιωματική” φαιδρότητα – αν όχι αθλιότητα – εμφανίστηκε στη Σύρο, υπό τη μορφή  ΑΜΚΕ (Hermoupolis Heritage),  που ίδρυσε ιδιώτης  προκειμένου να “αναβιώσει” – τουριστικά πάντα – την κλωστοϋφαντουργία του νησιού (ένα από τα 68 εργοστάσια κλωστοϋφαντουργίας που υπήρχαν στο νησί) κατά τον 19ο και στις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα και να παρουσιάσει την ζωή της εργατικής τάξης – των γυναικών της κλωστοϋφαντουργίας  δηλαδή – ως φολκλόρ αναπαράσταση με διαβαθμισμένα μπόνους, όπως εργατικό κολατσιό, εργατική τσάντα, ρεμπέτικη κομπανία και έξτρα μπόνους μια πραγματική εργάτρια (!) ανάλογα με το αντίτιμο του εισιτηρίου. 

Ετούτη η τουριστική “κατάντια”, αυτή η νεοπλουτίστικη αηδία για λαϊφ – στυλίστες αρχοντοχωριάτες με συνείδηση – εταιρικό προϊόν, αυτός ο αγοραίος διανοουμενίστικος σουσουδισμός, που φέρει  προφανείς ιστορικές, πολιτικές, ταξικές προεκτάσεις και κυρίως συσκοτίσεις μπορεί κάλλιστα να “αυτο – εξευτελίζεται” και γι’ αυτό παραθέτουμε ολόκληρη τη παρουσίαση: 

Διαβάστε και φρίξτε…

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Εδώ και τώρα να πάρει η κυβέρνηση τα αναγκαία μέτρα για να προστατευτούν τα δάση και να μην έχουμε άλλες καμένες περιουσίες και απώλειες ζωών

 

 

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιο για την εισήγηση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο σχετικά με τις πυρκαγιές:

«Είναι προκλητική η προσπάθεια του πρωθυπουργού να παρουσιάσει μια εξωραϊσμένη εικόνα, τόσο για τις ίδιες τις καταστροφές από τις πυρκαγιές, όσο και για την προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού, κυρίως με μέτρα πρόληψης ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, τα οποία είχαν έγκαιρα επισημάνει το ΚΚΕ και τα σωματεία των πυροσβεστών.

Αφού “τα δύσκολα είναι μπροστά μας”, η κυβέρνηση να πάψει να κρύβεται πίσω από διαπιστώσεις, πίσω από την αυτοθυσία των πυροσβεστών και τις προσπάθειες των κατοίκων να σώσουν τα σπίτια τους. Εδώ και τώρα να πάρει τα αναγκαία μέτρα για να προστατευτούν τα δάση και να μην έχουμε άλλες καμένες περιουσίες και απώλειες ζωών, όπως είναι η ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων σε μέσα και προσωπικό για την αποτελεσματική παρέμβασή τους μέσα στα δάση, η εξασφάλιση των αναγκαίων δικτύων υδατοδεξαμενών και πυροσβεστικών κρουνών και η ένταση των έργων καθαρισμών στο πλαίσιο διαχείρισης των δασών.

Γιατί, τελικά, αυτό που βλέπουν όλοι είναι η συνέχιση της ίδιας εγκληματικής πολιτικής, που στο όνομα του κέρδους και του κόστους-οφέλους ουσιαστικά μεταθέτει τα πάντα στην “ατομική ευθύνη”, στις μελέτες πυροπροστασίας των κατοικιών που επωμίζονται οι ιδιοκτήτες με το ανάλογο “χαράτσι”, την ώρα που βρισκόμαστε στον Ιούλιο και το κράτος δεν έχει εξασφαλίσει ούτε καν την αποκομιδή των όγκων των κλαδιών που βρίσκονται στους δρόμους». 

 

902gr