Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Συγκλονιστικά στοιχεία για trafficking – Να ελεγχθούν οι ΜΚΟ (ΒΙΝΤΕΟ)



Συγκλονιστικά στοιχεία για την εμπορία ανθρώπων (trafficking) και τις ευθύνες του κράτους αναδείχτηκαν από την τοποθέτηση της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, σε σχετική συζήτηση σε Επιτροπή της Βουλής. 



Συγκλονιστικά στοιχεία για την εμπορία ανθρώπων (trafficking) αναδείχτηκαν από την τοποθέτηση της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, σε σχετική συζήτηση σε Επιτροπή της Βουλής.

Ενδεικτικά, θέλοντας να αναδείξει τις ευθύνες του κράτους για το trafficking και τη διαιώνιση αυτής της κατάστασης, έφερε το παράδειγμα των εργατών γης της Μανωλάδας, όπου τους δόθηκε εργόσημο για να είναι νόμιμη η εργασία τους, αλλά όχι άδεια παραμονής.

Σαλιγκάρια...


Σαν τα σαλιγκάρια μετά τη βροχή βγαίνουν διάφοροι μεγαλοδημοσιογράφοι και παραπονιούνται επειδή οι Ελληνες ευρωβουλευτές δεν ψήφισαν σύσσωμοι το άθλιο αντικομμουνιστικό «κοινό ψήφισμα» του Ευρωκοινοβουλίου. Στρέφουν μάλιστα τα βέλη τους κυρίως στους ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, που είτε απείχαν, είτε καταψήφισαν το κείμενο, το οποίο εξισώνει τον φασισμό με τον κομμουνισμό. Είναι φανερό ότι θα ήθελαν το κατάπτυστο ψήφισμα να περάσει αμάσητο και ομόφωνα, πράγμα που αποτράπηκε. Το ΚΚΕ, άλλωστε, γρήγορα και άμεσα αποκάλυψε και κατήγγειλε το περιεχόμενο του ψηφίσματος, καλώντας όλους τους ευρωβουλευτές (εκτός των φασιστικών μορφωμάτων) να απορρίψουν την άθλια παραχάραξη της Ιστορίας που επιχειρείται με το ψήφισμα, το οποίο εξισώνει ανιστόρητα το τέρας του φασισμού με τον κομμουνισμό, που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για εκατομμύρια εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο για να νικηθεί η φασιστική σκλαβιά στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά τροφοδοτώντας και τον αγώνα για να κτιστεί μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, ενώ προτείνει και «μέτρα» σε βάρος Κομμουνιστικών Κομμάτων, δραστηριοτήτων και συμβόλων.

Υπόθεση όλων η οργάνωση της νέας απεργίας



Με σημαντικό εφόδιο την απεργία στις 24 Σεπτέμβρη, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα συνεχίζουν με νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 2 Οκτώβρη, ενάντια στο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο. Αιχμή της πάλης είναι οι διατάξεις που βάζουν εμπόδια στη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση, νέα προσκόμματα στην απεργία και προβλέπουν εξαιρέσεις από τις κλαδικές συμβάσεις, που τις μετατρέπουν σε «πουκάμισο αδειανό» για τους εργαζόμενους, αν και όποιες υπογραφούν. Στην πραγματικότητα, στο όνομα της ανάπτυξης και πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να νομοθετήσει ένα ακόμα πακέτο από «δώρα» για το κεφάλαιο, προσφέροντας ακόμα φτηνότερους εργαζόμενους για τα κέρδη του, στοχοποιώντας τα συνδικάτα και την απεργία, για να μπορούν ευκολότερα κράτος και εργοδοσία να ποδηγετούν τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και να κλιμακώνουν την αντεργατική επίθεση, με τις πλάτες ξεπουλημένων συνδικαλιστικών ηγεσιών.

* * *
 
Η συμμετοχή των εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε σχεδόν 60 πόλεις έδωσε μαχητική απάντηση στο σχεδιασμό κυβέρνησης και εργοδοσίας, τσαλάκωσε την προσπάθεια να «περάσει» το νομοσχέδιο χωρίς αντιδράσεις, πολύ περισσότερο να αποδεχτούν οι εργαζόμενοι τα άθλια επιχειρήματα με τα οποία η κυβέρνηση επιχείρησε να «νομιμοποιήσει» τις αντιδραστικές αλλαγές. Το ίδιο το γεγονός της απεργίας, παρά και ενάντια στο «μαύρο μέτωπο» εργοδοσίας - κυβέρνησης - στενής ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, που λύσσαξαν για να την αποτρέψουν και στη συνέχεια να την υπονομεύσουν, επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν οι δυνατότητες και προϋποθέσεις το επόμενο διάστημα να γίνουν μεγαλύτερα βήματα στην οργάνωση των εργαζομένων, στην αναζωογόνηση των σωματείων, στη μαχητικοποίηση των κινητοποιήσεων, στην απομόνωση της γραμμής του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, στην ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

ΕΑΜ


ΕΑΜ.
Τρία γράμματα σκέτα
απλά μεστά
τρία γράμματα σκέτα διαλεγμένα
απ' το αλφάβητο της καρδιάς του λαού μας
τρία γράμματα
ένα σύμβολο
μια ιστορία
ένας λαός.

ΕΑΜ.
Μ' αυτά τα γράμματα υπογράφει η Ελλάδα μας
τη μακριά επιστολή της λευτεριάς
μ' αυτά τα γράμματα υπογράφουμε την πίστη μας.

ΕΑΜ.
Έτσι που ξεφυλλίζουν οι άνεμοι
τις μεγάλες σελίδες των σύγνεφων
δείχνοντας κάθε τόσο την πλατιά επικεφαλίδα του ήλιου
έτσι παντού πίσω απ' τους ίσκιους
απάνω σ' όλες τις σελίδες του αγώνα μας
απάνω σ' όλες τις σελίδες της νίκης μας
ετούτη η απλή επικεφαλίδα: ΕΑΜ.

Κανείς εφησυχασμός!



Η προχτεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Τουρκίας στη Νέα Υόρκη, μόνο για εφησυχασμό και «συγκρατημένη αισιοδοξία» δεν προσφέρεται, όπως προσπαθούν να την παρουσιάσουν η κυβέρνηση και τα επιτελεία της.

Ο λαός μας, άλλωστε, έχει ακούσει πολλές φορές τα περί «επανεκκίνησης» των ελληνοτουρκικών σχέσεων και έχει μεγάλη πείρα για το τι σηματοδοτούν οι υποσχέσεις αυτές. Τα ίδια έλεγε, για παράδειγμα, και η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μετά από κάθε ελληνοτουρκική συνάντηση.

Είναι κοινό μυστικό ότι τα παζάρια ανάμεσα στις αστικές τάξεις Ελλάδας και Τουρκίας γίνονται εντός αμερικανοΝΑΤΟικού πλαισίου και ότι ο ανταγωνισμός τους συνυπάρχει με την προσπάθεια επίτευξης συμβιβασμών, που να υπηρετούν τον ευρωατλαντικό σχεδιασμό και την παραμονή της Τουρκίας στο δυτικό στρατόπεδο.