Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Διαχωρισμοί


«Για μας το βασικό ερώτημα είναι: Ποια ανάπτυξη; Και εμφανίζεται σήμερα η πολιτική και κοινωνική διαιρετική γραμμή. Από τη μια η ανάπτυξη που βασίζεται στη συντριβή της εργασίας και της κοινωνίας και από την άλλη η δίκαιη ανάπτυξη, της ισότητας, της αλληλεγγύης, η ανάπτυξη με αναδιανομή υπέρ των εργαζομένων και της κοινωνικής πλειοψηφίας». 
Αυτά λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη «Αυγή», θέτοντας τις «διαχωριστικές γραμμές» με τη ΝΔ, στον ανταγωνισμό για την κυβερνητική εναλλαγή.
 Πρόκειται για καραμπινάτη εξαπάτηση. Η «δίκαιη ανάπτυξη» και η «αναδιανομή» της κοροϊδίας του «κοινωνικού μερίσματος», που επινόησε η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και αντέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τις ευλογίες πάντα των «θεσμών» είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα της «συντριβής της εργασίας» δηλαδή της έντασης της εκμετάλλευσης που είναι στρατηγική της εργοδοσίας, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υπηρετεί πιστά με τα παλιά αντεργατικά μέτρα και μνημόνια που διατήρησε και τα νέα που έφερε και θα φέρει στη συνέχεια.

Επομένως, καμιά ουσιαστική διαχωριστική γραμμή δεν υφίσταται ανάμεσά τους. Ο μόνος πραγματικός διαχωρισμός είναι ανάμεσα στην ανάπτυξη που υπηρετεί τα μονοπώλια και σ' αυτήν που υπηρετεί το λαό. Και σ' αυτήν την περίπτωση, όλα τα κόμματα του κεφαλαίου μοιράζονται την ίδια πλευρά του γηπέδου...

Το αντεργατικό μανιφέστο του ΣΕΒ για τη «μεταμνημονιακή» εποχή

Αντεργατικό μανιφέστο
 
 
Το αντεργατικό μανιφέστο του ΣΕΒ για τη «μεταμνημονιακή» εποχή προβάλλει μέσα από την Εκθεση «Το μέλλον της εργασίας: Τάσεις και προκλήσεις για επιχειρήσεις και εργαζόμενους», που παρουσιάζεται στο τελευταίο τεύχος «Οικονομία και Επιχειρήσεις» του εβδομαδιαίου περιοδικού των βιομηχάνων. Πρόκειται για την αρχή μιας συντονισμένης παρέμβασης των βιομηχάνων, καθώς για το ίδιο θέμα έγινε συνέδριο την περασμένη Τρίτη, με στόχο - όπως οι ίδιοι αναφέρουν - μέχρι το τέλος του 3ου μνημονίου ο ΣΕΒ να έχει παρουσιάσει «μια ξεκάθαρη, πειστική και οραματική πρόταση για ένα σύγχρονο, ευέλικτο και παραγωγικό εργασιακό περιβάλλον, που θα υπηρετεί μια ανοιχτή, διεθνώς ανταγωνιστική οικονομία». Ο στόχος αυτός συνίσταται στην ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση της εργατικής τάξης, μέσα από την εμπέδωση και το βάθεμα της ευελιξίας στην αγορά εργασίας, την επιβολή νέων μορφών «απασχολησιμότητας» των εργαζομένων, την καλύτερη προσαρμογή της Εκπαίδευσης και της Κατάρτισης στις ανάγκες των επιχειρήσεων και την πλήρη ενσωμάτωση των συνδικάτων στους στόχους του κεφαλαίου, με όχημα τον περίφημο «κοινωνικό διάλογο» και τις νέες θεσμικές μορφές του.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ Δ.Ε. ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ
Δ.Ε. ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
 
Ο σύλλογός μας σας καλεί εκ νέου στην ετήσια γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Νοέμβρη και ώρα 18:30 μμ. στην αίθουσα του κτιρίου Παύλου Μελά στο Παλαιόκαστρο. 
 
 Θα γίνει ενημέρωση από το απερχόμενο ΔΣ και αναπλήρωση των μελών της διοίκησης του συλλόγου. Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη. Όλοι μας χρειάζεται να ενδιαφερόμαστε, να ενημερωνόμαστε και να συμμετέχουμε στον σύλλογο για την καλυτέρευση της καθημερινότητας των παιδιών μας.
 
Στην διάθεσή σας,
Ο Πρόεδρος του ΔΣ
 
Γιάννης Θεοδωρίδης 6974054619