Τρίτη 15 Αυγούστου 2023

Επένδυση... στους αγώνες!

 


Το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει ότι η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους θα σφράγιζε πολύ γρήγορα τις επικίνδυνες εξελίξεις. Η προσχώρηση της Ελλάδας στη διακήρυξη - πολεμικό ανακοινωθέν των G7 το επιβεβαιώνει

INTIME NEWS

Το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει ότι η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους θα σφράγιζε πολύ γρήγορα τις επικίνδυνες εξελίξεις. Η προσχώρηση της Ελλάδας στη διακήρυξη - πολεμικό ανακοινωθέν των G7 το επιβεβαιώνει
Η «επενδυτική βαθμίδα» καμία σχέση δεν έχει με τον λαό και τις ανάγκες του. Αντίθετα, η επίτευξή της προϋποθέτει ακόμα πιο άγριο ξέσκισμα των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων. Γράφουν λοιπόν διάφοροι «ειδικοί» ότι η «επενδυτική βαθμίδα» θα δώσει το «πράσινο φως» για επενδύσεις από ξένα κεφάλαια, που μέχρι τώρα δεν επένδυαν στην Ελλάδα, λόγω του μεγαλύτερου ρίσκου. Τα προηγούμενα χρόνια, όμως, καταγράφηκε στη χώρα μας ρεκόρ ξένων επενδύσεων (7,22 δισ. ευρώ πέρυσι, το υψηλότερο της δεκαετίας). Τι κέρδισε ο λαός; Απολύτως τίποτα! Ούτε το σημερινό χάλι των μισθών άλλαξε, ούτε οι συντάξεις, ενώ σε Υγεία, Πρόνοια κ.λπ. τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Λένε επίσης ότι οι τράπεζες θα δανείζονται και άρα θα δανείζουν φτηνότερα, με οφέλη για τα νοικοκυριά. Παραμύθια! Οι τραπεζικοί όμιλοι θα αυξήσουν κι άλλο την κερδοφορία τους, οι μεγάλες επιχειρήσεις θα αποκτήσουν νέες πηγές φτηνού χρήματος και ο λαός θα εξακολουθεί να χάνει το σπίτι του για χρέη μερικών χιλιάδων ευρώ, όπως έγινε τις προάλλες στη Θήβα.

Τέλος, στα θετικά της «επενδυτικής βαθμίδας» βάζουν και τον φτηνότερο δανεισμό του κράτους από τις αγορές. Τι σημαίνει όμως αυτό; Μεγαλύτερα περιθώρια για διευκολύνσεις και φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματικούς ομίλους, που θα συνεχίσουν να πληρώνουν το 5% των φόρων και ο λαός το 95%. Να γιατί οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να γυρίσουν την πλάτη σε όσους τους καλούν να επενδύσουν στους «εθνικούς στόχους» του κεφαλαίου και των κομμάτων του. Η μόνη ελπιδοφόρα «επένδυση» είναι να δυναμώσει ο αγώνας που αμφισβητεί και συγκρούεται με αντιλαϊκή πολιτική τους, σε όλα τα μέτωπα.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΡΟΑΤΙΑΣ Αντιπαράθεση για τη μεταχείριση των συλληφθέντων

 

Το απόλυτο ξέπλυμα των φασιστικών ομάδων από τον σοσιαλδημοκράτη Πρόεδρο της Κροατίας, με την ελληνική κυβέρνηση να ...παρακολουθεί διακριτικά

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα «πινγκ πονγκ» αντεγκλήσεων ανάμεσα στις κυβερνήσεις Κροατίας και Ελλάδας γύρω από τη μεταχείριση των προφυλακισμένων για τη δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η κυβέρνηση μάλιστα επιχειρεί να οχυρωθεί πίσω από τις προκλητικές αιτιάσεις του Προέδρου της Κροατίας, ο οποίος ξεπλένει τους ναζί, για να διαφημίσει τις δημοκρατικές ...ευαισθησίες της, αφού πρώτα τους άφησε ανενόχλητους στο δολοφονικό τους έργο.

Ο Πρόεδρος της Κροατίας, σοσιαλδημοκράτης Ζόραν Μιλάνοβιτς, σε ένα απόλυτο ξέπλυμα των φασιστικών ομάδων που οργάνωσαν και εκτέλεσαν τη δολοφονική επίθεση, ανέφερε ότι «δεν ξεκαθαρίστηκαν ακόμα οι συνθήκες της δολοφονίας» του 29χρονου και δήλωσε για τους συλληφθέντες πως «ανεξάρτητα από το γιατί κατέβηκαν»στην Ελλάδα, «οι πολίτες έχουν τα δικαιώματά τους», καταλήγοντας ότι «αν οι ελληνικές αρχές μπορούσαν να κρατήσουν και τους 100 μέσω κάποιου είδους τεχνητής κράτησης, αυτό θα είχε στοιχεία εκδίκησης ή συλλογικής ευθύνης».

Αμείλικτα ερωτήματα

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Τον Μάη του 2022, από μια ανακοίνωση του Αμερικανού υπουργού Αμυνας Λόιντ Οστιν μάθαμε ότι η Ελλάδα βρισκόταν μεταξύ των 20 χωρών που θα έστελναν στην Ουκρανία νέα πακέτα με πολεμικό υλικό.

Λίγες μέρες αργότερα, μάθαμε από δηλώσεις του Γερμανού καγκελάριου για τη συμφωνία του με τον Κυρ. Μητσοτάκη να παραδώσει η ελληνική κυβέρνηση παλιότερης τεχνολογίας τεθωρακισμένα οχήματα στην Ουκρανία και να αντικατασταθούν με πιο σύγχρονα γερμανικά.

Τον Νοέμβρη του ίδιου χρόνου, μάθαμε ξανά από τον υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ ότι η Ελλάδα ετοιμαζόταν να στείλει στην Ουκρανία μια νέα παρτίδα με πολεμικό υλικό, και συγκεκριμένα βλήματα των 155 χιλιοστών.

Μόλις προχτές, μάθαμε από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελένσκι ότι η Ελλάδα είναι η 14η χώρα που προσχώρησε στη «Διακήρυξη του G7» σχετικά με τις εγγυήσεις για την Ουκρανία και ότι η σχετική διμερής συμφωνία βρίσκεται στα σκαριά, με εποπτεία βέβαια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα: