Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Λεβέντικη στάση…



levenths-lagos-dekaniki


Ο Βασίλης Λεβέντης, ο μεγάλος αυτός Έλληνας πολιτικός, αρνήθηκε να βάλει την υπογραφή του στο κείμενο στο οποίο κατέληξαν οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί για το προσφυγικό, πλην της αφεντιάς του και του Κουτσούμπα. Κανένας όμως δεν θα τολμούσε να ταυτίσει την στάση αυτού του μεγαλομέγιστου πολιτικού με την στάση του Κουτσούμπα, διότι η αιτιολόγηση της άρνησής του απείχε παρασάγγες από αυτήν του άλλου με την ξύλινη γλώσσα. Πήγε εκεί ο ΚΚΕς και υπέβαλε ολόκληρο φιρμάνι για τις θέσεις του κόμματός του, προκειμένου να επιλυθεί το προσφυγικό, ενώ ο Λεβέντης απάντησε με δυο λέξεις, χωρίς να μας υποβάλει στη βάσανο της ανάγνωσης και της σκέψης! Δεν είναι μόνο ότι δεν μας νοιάζει καθόλου τι λέει το ΚΚΕ για το προσφυγικό και για τα υπόλοιπα θέματα, αλλά και το ότι δεν έχουμε σκοπό να χάσουμε την ώρα μας με όποιον δεν έχει άλλη δουλειά και γράφει αράδες για το πώς θα σώσουμε τους πρόσφυγες! Σιγά το πρόβλημα. Έχει ο θεός, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Μέρκελ για τους πρόσφυγες! Εμείς θα σκεφτούμε γι’ αυτούς;!

8η του Μάρτη – Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας - Κάλεσμα για συγκέντρωση στο στρατόπεδο προσφύγων στα Διαβατά (ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ)



ΠΑΜΕ- ΠΑΣΕΒΕ –ΠΑΣΥ –ΟΓΕ -ΜΑΣ
8η του Μάρτη – Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
 
Αγώνας για ζωή χωρίς φτώχεια, ανεργία, πολέμους, προσφυγιά
 
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ  ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ 6.0 0μ.μ. στο 
ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΑ ΔΙΑΒΑΤΑ                                          

159 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατριών στη Νέα Υόρκη, που ζητούσαν ανθρώπινη ζωή, δουλειά με δικαιώματα, είμαστε αντιμέτωποι με μια λυσσαλέα επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στα δικαιώματά μας που κατακτήθηκαν με ποταμούς αίματος, όπως η Κοινωνική Ασφάλιση.
 
Είμαστε μπροστά σε ένα ακόμη ιμπεριαλιστικό έγκλημα με χιλιάδες θύματα ξεριζωμένους πρόσφυγες.
 
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ,η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ,  καλεί όλες τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους, τις άνεργες και τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις νέες και τους νέους, όλοι μαζί, μια γροθιά, να διαδηλώσουμε ενάντια στη βαρβαρότητα της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των μονοπωλίων που γεννά τους πολέμους, δημιουργώντας στρατιές ανθρώπινων ψυχών που περιπλανούνται μερόνυχτα, ξεριζωμένοι από τις πατρίδες τους και πνίγονται στο Αιγαίο στα χέρια των δουλεμπόρων.
 
Η προσφυγιά, οι 2300 πνιγμοί στη Μεσόγειο σε ένα μόνο καλοκαίρι είναι ένα πρωτοφανές ιμπεριαλιστικό έγκλημα με σφραγίδα ΕΕ και ΝΑΤΟ και όλων των δυνάμεων που τους στηρίζουν. Κανένας δεν μπορεί να μείνει απαθής απέναντι στο μακελειό που συνεχίζεται. Η ελληνική κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες.