Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

ΕΑΡΙΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ Καμία αύξηση του κατώτατου μισθού λόγω προϋπηρεσίας μέχρι το 2029!

 

Πηγή: Associated Press

 

Το αντιλαϊκό πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης που θα υλοποιήσει η ΝΔ, το οποίο διαιωνίζει τους «παγωμένους» μισθούς, αποκάλυψε ανάγλυφα η Εαρινή έκθεση της Κομισιόν, αποτελώντας ταυτόχρονα το κοινό πρόγραμμα για όλα τα κόμματα του κεφαλαίου. 

Μπορεί η ΝΔ να υπόσχεται ότι η επόμενη θητεία της θα είναι μια τετραετία «αύξησης μισθών», αλλά οι δεσμεύσεις της που αποτυπώνονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και περιλαμβάνονται στην Εαρινή Εκθεση της ΕΕ δείχνουν το ακριβώς αντίθετο: Οτι οι μισθοί θα παραμείνουν εγκλωβισμένοι στις συμπληγάδες της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων και άρα καθηλωμένοι. 

Συγκεκριμένα, η Εαρινή Έκθεση προβλέπει τη συνέχιση του παγώματος των τριετιών. Πρόκειται για τα επιδόματα που παίρνουν οι μισθωτοί που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό για κάθε τρία χρόνια προϋπηρεσίας και τα οποία έχουν παγώσει από το 2012 στο όνομα της αντιμετώπισης της ανεργίας. Ο μνημονιακός νόμος που έχει εφαρμοστεί από τότε από όλες τις κυβερνήσεις παραμένει ενεργός και υποτίθεται ότι θα πάψει να εφαρμόζεται όταν η ανεργία πέσει κάτω από το 10%, μεσοσταθμικά σε ετήσια βάση.

Κοινοβουλευτική Ομάδα ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοί θα κάνουν αντιπολίτευση στη ΝΔ;

 

 

Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι οριστικό και είναι δεδομένο ότι από τις εκλογές της 25ης Ιούνη θα προκύψει μία αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ.

Βασικό ζητούμενο λοιπόν για τον λαό είναι ποιος θα αντιπαλεύει τη νέα κυβέρνηση από τη σκοπιά των συμφερόντων των πολλών, των εργαζομένων, της νεολαίας, μέσα και κυρίως έξω από τη Βουλή.

Διαβάζοντας το σημερινό εξώφυλλο της «Αυγής» που καλεί σε ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ για «ισχυρή αντιπολίτευση», τα βάλαμε κάτω και είδαμε ποιοι έχουν εκλεγεί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ...

Αυτοί δηλαδή που θα συγκροτήσουν τάχα την «ισχυρή αντιπολίτευση».

Ας δούμε λοιπόν με ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ποιοι ακριβώς είναι αυτοί και από που κρατά η πολιτική τους σκούφια...

Ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ!

 

Από την προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα στις 18 Μάη 2023
Από την προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα στις 18 Μάη 2023

 

«Ισχυρή εντολή για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων» λέει πως πήρε η ΝΔ την Κυριακή, «διαβάζοντας» το αποτέλεσμα των εκλογών ως έγκριση της πολιτικής της από τον λαό, τον οποίο επί τέσσερα χρόνια φορτώνει με νέα δεινά και βάρη.

Επιβεβαιώνεται έτσι με το «καλημέρα» ότι η κάθε επόμενη κυβέρνηση είναι χειρότερη από την προηγούμενη, επειδή προσθέτει αντιλαϊκούς νόμους σ' αυτούς που έχουν ήδη ψηφιστεί και αξιοποιεί τη «νωπή εντολή» για να ανεβάσει τους ρυθμούς της αντιλαϊκής επίθεσης σε όλα τα μέτωπα, για λογαριασμό του κεφαλαίου και της κερδοφορίας του.

Από την άλλη, ο ...ανένδοτος που κηρύσσουν στη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ μετά το προχτεσινό αποτέλεσμα των εκλογών, μόνο σαν ...ανέ-κδοτος ακούγεται στ' αυτιά του λαού και της νεολαίας. «Απέναντί της η ΝΔ θα πρέπει να έχει μια στιβαρή προοδευτική αντιπολίτευση», λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο πρόεδρός του αναλαμβάνει την ...ευθύνη «πρωτίστως να αποτρέψουμε την προοπτική ενός παντοδύναμου και ανεξέλεγκτου ηγεμόνα πρωθυπουργού».

Στο μπλέντερ... της αθλιότητας

 

Θυμάστε τις γραφικότητες του Λεβέντη (της Ενωσης Κεντρώων) που μοίραζε καρκίνο σε όποιον δεν ψήφιζε το κόμμα του; Ε, κάτι παρόμοιες αθλιότητες κάνουν αυτές τις μέρες επώνυμα και ανώνυμα στελέχη και οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως στο διαδίκτυο, βρίζοντας ασύστολα και λοιδορώντας αδιάκριτα τον απλό κόσμο, τον οποίο ενοχοποιούν για την εκλογική τους κατάρρευση. Φτάνουν μάλιστα σε τέτοιο σημείο απανθρωπιάς, ώστε να λένε «καλά να πάθεις» σε σεισμόπληκτους, πυρόπληκτους και πλημμυρόπληκτους στις περιοχές που επικράτησε εκλογικά η ΝΔ! Χαρακτηριστικό παράδειγμα η δημοσιογράφος της «Αυγής» Ευγενία Λουπάκη, η οποία στον λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πάνω από τη φωτογραφία ενός σεισμόπληκτου στην Κρήτη, που ζητάει να υπάρξουν επιτέλους μέτρα στήριξης και προστασίας, γράφει: «Τι να ζητούν; Αφού την ψήφισαν (τη ΝΔ) με χέρια και με πόδια ας κάτσουν άλλη μια τετραετία ξεσπιτωμένοι, δεν πειράζει». Βέβαια, από κάτω τα αρνητικά σχόλια πέφτουν βροχή. Ομως, αυτό δεν φαίνεται να νοιάζει τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ, που χώνουν ό,τι βρουν στο μπλέντερ της μετεκλογικής αθλιότητας.

Η στάση τους πάντως επιβεβαιώνει και κάτι άλλο: Οτι, όπως η ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει τους ανθρώπους που υποφέρουν ως εκλογική πελατεία και μόνο. Οπότε, σου λέει, αφού δεν με ψήφισες, βγάλτα τώρα πέρα μόνος σου! Μόνο το ΚΚΕ στέκεται με συνέπεια δίπλα στον λαό και τα προβλήματά του, χωρίς να διαχωρίζει τους εργαζόμενους, τους βιοπαλαιστές, τη νεολαία σε «μπλε», «πράσινους», «ροζ» κ.τ.λ. Γι' αυτό είναι το μοναδικό κόμμα που μπορεί να εκφράσει τα πραγματικά τους συμφέροντα απέναντι στη ΝΔ και σε οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση, να αποτελέσει δηλαδή τη μόνη γνήσια εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση.

24/5/1983 - O ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΗΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ: Απόψε θα σκοτώσω άνθρωπο...

 

Αφηγείται ο Γιώργος Σωτηρχόπουλος, ο άνθρωπος που ξεσκέπασε τη συνωμοσία του «τροχαίου» στη δολοφονία Λαμπράκη

 

Ο Γρ. Λαμπράκης ανάμεσα σε χωροφύλακες
Ο Γρ. Λαμπράκης ανάμεσα σε χωροφύλακες
«Σκότωσαν έναν άνθρωπο και έκαναν μια οικογένεια, έξι άτομα, κομμουνιστές. Μοιάζει με το σύνθημα: Ενας στο χώμα χιλιάδες στον αγώνα».

Μιλάει ένας απλός άνθρωπος, που πριν από 18 χρόνια έγινε ξαφνικά το πρόσωπο της ημέρας. Το όνομά του δέθηκε με το μεγάλο πολιτικό έγκλημα που σημάδεψε τη δεκαετία του '60. Και πέρασε μαζί του στην ιστορία: Γιώργος Σωτηρχόπουλος λουστραδόρος επίπλων.

Ο παππούς τρομοκράτης...

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο «Κουλέ - καφέ» της Θεσσαλονίκης. Ο πατέρας του ήταν υπάλληλος στην Εταιρεία Υδάτων, πρόεδρος, μια εποχή, της συνοικιακής οργάνωσης του Λαϊκού Κόμματος. Ο παππούς του ήταν ο περιβόητος «μπάρμπα - Γιώργης» της Χωροφυλακής, ο φόβος και ο τρόμος της Θεσσαλονίκης. (...)

«Απέναντί μας - λέει ο Γιώργος - καθόταν ένας καπνεργάτης, ο Τάκης ο Πανάγος. Ηταν ο μόνος κομμουνιστής στη γειτονιά μας. Οταν δεν έτρωγα το φαΐ μου η μάνα μου με φοβέριζε: "Φάε γιατί θα σε φάει ο Πανάγος ο κομμουνιστής"!

Φώναζε και την άκουγε όλη η γειτονιά. Μια μέρα με σταμάτησε ο Πανάγος στο δρόμο. "Αμα δεν θέλεις - μου είπε - να τρως το φαΐ σου, μη το τρως. Και μη φοβάσαι, εγώ δεν θα σε φάω".

Τεσσάρων χρονών ήμουνα τότε το 1935. Το αντικομμουνιστικό κήρυγμα που μας έκαναν δεν περιγράφεται. (...)