Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Ιδού τα εγκληματικά «έργα και ημέρες» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ


2015 - 2018: ΔΑΣΟΚΤΟΝΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ
 

Ο «Ριζοσπάστης» αποκαλύπτει όλο το νομικό πλαίσιο που θέσπισε η κυβέρνηση τα τελευταία τρία χρόνια, σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, που ευνοεί την καταπάτηση δασών και τη διατήρηση αυθαιρέτων για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους
Ενα ακόμα σκηνικό συγκάλυψης των εγκληματικών ευθυνών, αλλά και αποπροσανατολισμού πάνω στα αποκαΐδια που προκαλεί η αντιλαϊκή πολιτική τους, στήθηκε χτες στο Τεχνολογικό Πάρκο του Λαυρίου, με πρωταγωνιστή τον πρωθυπουργό.
 
Οι εξαγγελίες και η «δέσμη μέτρων» (βλέπε ρεπορτάζ σε διπλανή σελίδα) που ούτε λίγο ούτε πολύ παρέπεμπαν στο ότι η σημερινή κυβέρνηση θα βάλει τέλος στις αυθαιρεσίες, θα προστατέψει τα δάση, θα θεσπίσει νόμους και κανόνες «ώστε να μην γίνει ποτέ ξανά το κακό που έγινε στο Μάτι», αποτελούν στην πραγματικότητα ένα μνημείο κοροϊδίας και ψεύδους.

Οχι μόνο επειδή ο Αλ. Τσίπρας εστίασε σκόπιμα και μόνο στο ζήτημα των αυθαιρέτων, αλλά πολύ περισσότερο επειδή από το Γενάρη του 2015, που υπάρχει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μέχρι και σήμερα, έχει ψηφίσει νόμους δασοκτόνους, νόμους που νομιμοποιούν στην ουσία τα αυθαίρετα, νόμους που ανάβουν το «πράσινο φως» στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους να καταπατήσουν δασικές εκτάσεις για να υλοποιήσουν επενδυτικά πλάνα, συνεχίζοντας απαρέγκλιτα την πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

ΕΕΔΥΕ - ΕΔΥΕΘ


Αύριο οι αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις σε Ακρόπολη - Αγαλμα Βενιζέλου
 
 
Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, αύριο, Πέμπτη 9 Αυγούστου, στις 8 μ.μ., οργανώνει η ΕΕΔΥΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση 73 χρόνων από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ με τη ρίψη ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, Γιώργος Λαμπράκης. Θα ακολουθήσουν καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τον Γιώργο Σαρρή και πορεία στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Στο κάλεσμά της η ΕΕΔΥΕ σημειώνει ότι «διανύουμε μια περίοδο εξαιρετικά επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό, για όλους τους λαούς του κόσμου. Οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και αντιθέσεις σε όλο τον πλανήτη, στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική, στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Ουκρανία, στα Βαλκάνια, στον Περσικό Κόλπο. 
Προωθούνται στρατιωτικο-πολιτικοί σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστικών κέντρων για τον έλεγχο των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και ενεργειακών πόρων», ενώ καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την εμπλοκή της χώρας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς στην περιοχή.
Η ΕΕΔΥΕ διεκδικεί:
  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία στην Ελλάδα.
  • Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.
  • Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα. Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές.
  • Οχι στη μεταφορά πυρηνικών στον Αραξο ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας.
  • Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ - ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
Να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση καλεί τους Συλλόγους και τις Ομάδες της η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), ενώ κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Στη Θεσσαλονίκη
 
Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση, αύριο, Πέμπτη 9 Αυγούστου, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου, διοργανώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), τιμώντας τα θύματα της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας των ΗΠΑ, πριν από 73 χρόνια, στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Η ΕΔΥΕΘ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους φορείς και όλο το λαό της Θεσσαλονίκης να πάρουν μαζικά μέρος στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση.

Ριζοσπάστης

Στα άκρα


«Αποφασισμένα να φτάσουν στα άκρα» δηλώνουν τα κυβερνητικά στελέχη, με αφορμή τη δολοφονική πυρκαγιά για την οποία φέρουν ακέραια την ευθύνη, μαζί με όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Και ποια είναι αυτά τα «άκρα»; Τα σόου με τις μπουλντόζες που γκρεμίζουν μερικές μάντρες και κτίσματα που από χρόνια έχουν κριθεί τελεσίδικα κατεδαφιστέα, τα μεγάλα λόγια για τα αυθαίρετα που μόλις τον περασμένο χρόνο νομιμοποιούσαν εκ νέου, ώστε να χυθεί το φαρμάκι ότι φταίνε οι ίδιοι οι καμένοι που κάηκαν, όπως προηγούμενα έφταιγαν οι πνιγμένοι στη Μάνδρα. Οι υποσχέσεις που απέχουν μίλια από την αλήθεια και απ' τα όσα έχουν ήδη ψηφίσει, για χωροταξικό σχεδιασμό που τάχα θα σέβεται τις λαϊκές ανάγκες, όταν βγάζει μάτι ότι αυτός εμπορευματοποιεί παραπέρα τη γη, διευθετεί τις χρήσεις της με βάση τις ανάγκες του κεφαλαίου και γι' αυτό αντιστρατεύεται τις λαϊκές ανάγκες σε πυροπροστασία, αντιπλημμυρικά και αντισεισμικά έργα. Και για κερασάκι, μερικές παραιτήσεις και σχέδια για νέους μηχανισμούς πολιτικής προστασίας. Η κοροϊδία φτάνει όντως «στα άκρα».