Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Έτσι, η ελληνική πλευρά, τηρώντας σκληρή στάση, έσωσε τη χώρα από τα χειρότερα.


Τα προφυλακτικά έσωσαν την Ελλάδα και την ΕΕ!

«Λεπτομέρειες» της διαπραγμάτευσης για το χαμηλό συντελεστή φόρου στα «προφυλακτικά από καουτσούκ»

profilaktika ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ Ημεροδρόμος

Σύμφωνα με «αποκλειστικές» πληροφορίες τη νύχτα της διαπραγμάτευσης, πριν την υπογραφή της συμφωνίας – μνημονίου, προέκυψε ένα σημαντικό θέμα, που τελικά έσωσε τη χώρα από τα …χειρότερα και την Ευρωπαϊκή Ένωση από τη διάλυση. Η Γερμανία ζήτησε τα «προφυλακτικά από καουτσούκ» να μην ενταχθούν στα αγαθά με χαμηλό συντελεστή φόρου. Όλοι πάγωσαν.

Η ελληνική πλευρά είπε με μια φωνή: Ως εδώ. Ο Γιούνκερ δεν ήξερε τι να κάνει. Η ελληνική πλευρά δεν δεχόταν κουβέντα: Αποχωρούμε από τη διαπραγμάτευση, εάν δεν πάρετε πίσω αυτή την πρόταση. Ο Σόιμπλε ήταν ανένδοτος. Ο Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με όλο το υπουργικό συμβούλιο, για το θέμα. Όλοι ήταν στο πλευρό του. Χτύπησε το χέρι στο τραπέζι και δήλωσε: Χαμηλό συντελεστή φόρου δεν θα έχουν μόνο τα «προφυλακτικά με καουτσούκ», αλλά και τα άλογα και τα γαϊδούρια και τα μουλάρια! Η γερμανική αντιπροσωπεία μαζεύτηκε  κι έκανε αντιπρόταση: Εάν γίνει αυτό τότε πρέπει να αυξηθούν οι εισφορές υγειονομικής περίθαλψης στις κύριες συντάξεις από 4% στο 6%. Μετά από αρκετή ώρα συσκέψεων η ελληνική πλευρά δέχθηκε την αντιπρόταση της Γερμανίας. Έτσι, η ελληνική πλευρά, τηρώντας σκληρή στάση, έσωσε τη χώρα από τα χειρότερα.  H Γερμανία έκανε την υποχώρηση για να σώσει την ΕΕ, από τη διάλυση. 

Από εδώ και πέρα το κείμενο είναι ενημερωτικό. Σταματά η πλάκα. O ιστορικός του μέλλοντος, στο νομοσχέδιο που συζητιέται σήμερα στη Βουλή, θα μπορεί να δει με λεπτομέρειες πώς σώθηκε η χώρα. Σε αυτό το κείμενο θα μπορεί να δει ότι η κυβέρνηση έβαλε χαμηλό συντελεστή φόρου (6%) στα αγαθά με ειδική πρόβλεψη. Μεταξύ αυτών των αγαθών είναι τα «προφυλακτικά από καουτσούκ», τα άλογα, τα γαϊδούρια και τα μουλάρια

Αντιγράφουμε από το σχέδιο νόμου με τον εξαιρετικό τίτλο «Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης»:

«Για τα αγαθά και τις υπηρεσίες για τα οποία υπάρχει ειδική πρόβλεψη» «ο συντελεστής του φόρου ορίζεται σε έξι τοις εκατό». Μεταξύ αυτών των αγαθών είναι «τα προφυλακτικά από καουτσούκ» , οι «πετσέτες (σερβιέτες) και ταμπόν υγείας και παρόμοια με αυτά τα είδη υγιεινής προστασίας της γυναίκας, από χαρτί ή από βάτες».  Επίσης, στην ίδια κατηγορία του μειωμένου συντελεστή είναι και οι αντισυλληπτικές συσκευές που ονομάζονται «ενδομήτρια αντισυλληπτικά». 

Όπως ήδη σας ενημερώσαμε στο χαμηλό συντελεστή υπάγονται  και τα άλογα, τα γαϊδούρια και τα μουλάρια. Απαραίτητη διευκρίνιση: Τα άλογα ιπποδρομιών δεν συμπεριλαμβάνονται στο χαμηλό συντελεστή. 
 

Ποτ-πουρί

Γράφει ο 2310net απο Ατέχνως

tsiptsip1

Ποτ-πουρί 

Είχα πολλά να γράψω για διάφορα θέματα οπότε είπα να κάνω ένα ποτ-πουρί γράφοντας λίγα απ’ όλα. Τι να πρωτογράψεις άλλωστε αυτές τις μέρες;
  • Γράφω με τη γεύση των αριστερών δακρυγόνων στο στόμα. Είναι διαφορετικά, πιο δροσερά. Ακούς την αξιοπρέπεια στη γεύση. Έχει μια αψάδα που λένε και στις τηλεμαγειρικές.
  • Μιλάμε για προσχεδιασμένα επεισόδια. Η εικόνα του κέντρου της Αθήνας το προμήνυε από το πρωί.
  • Τουλάχιστον κατέβηκε πολύς κόσμος στο δρόμο. Κάτι είναι κι αυτό.
  • Πάμε και στο ζουμί. Έχουμε ένα παράδοξο: Η ΝΔ συνεχίζει χωρίς ηγέτη αλλά με συμπαγή κοινοβουλευτική ομάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ηγέτη αλλά η κοινοβουλευτική του ομάδα μοιάζει με την εθνική στα παιχνίδια με τα νησιά Φερόε.
  • Με άλλα λόγια μια σύμπραξη Τσίπρα και ΝΔ θα ήταν εξαιρετικό μίγμα. Σαν εκείνες τις εποχές που ο λαός απαντούσε στις δημοσκοπήσεις ότι θέλει κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και θεωρούσε καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Σημίτη.
  • Τώρα που είπα Σημίτης τι θυμήθηκα. Θα αποχωρήσουν οι περισσότεροι παλαιοσυριζαίοι από το κυβερνών κόμμα και θα μείνει ο Τσίπρας μόνος του με τους ΠΑΣΟΚους.
  • Από αρχηγός των Ατάκτων θα γίνει αρχηγός των Αρπάκτων.
  • Κινδυνεύει να αδειάσει τόσο πολύ το κόμμα του που δεν θα μείνει ούτε ένας που να πρόλαβε την εποχή του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, να μην υπάρχει άνθρωπος που θα θυμάται την Δαμανάκη πρόεδρο, τον Κουβέλη Υπουργό Δικαιοσύνης.
  • Σε κάθε τόνο ο Πρωθυπουργός τονίζει ότι δεν θέλει να ωραιοποιήσει την Συμφωνία. Και μόλις το λέει αυτό ακολουθεί ένα 10λεπτο κρεσέντο στο οποίο μας ενημερώνει για το πόσο καλύτερη είναι αυτή η συμφωνία από τις προηγούμενες, πόσο λίγη δημοσιονομική στενότητα θα επιφέρει και πως μπορεί να βοηθήσει για να βγούμε από την κρίση. Που και να του άρεσε δηλαδή…
  • Το γεγονός ότι τελευταία μιλάει για τα πάντα σε πρώτο ενικό προβληματίζει κανένα από τα πιστά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ;
  • Και ο ίδιος πάντως ο Πρωθυπουργός δεν συμφωνεί όπως λέει με τα περισσότερα μέτρα. Και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για τη ζωή μας.
  • Είσαι αγρότης και θα σε λιώσει το νέο Μνημόνιο; Δεν έχει σημασία αφού θα ξέρεις ότι και ο Πρωθυπουργός δεν θα συμφωνεί όταν σε υπερφορολογεί ούτε όταν σου αλλάζει το ασφαλιστικό σου καθεστώς.
  • Είσαι χαμηλοσυνταξιούχος και ετοιμάζεσαι να αποχαιρετήσεις το ΕΚΑΣ; Τον πόνο σου θα απαλύνει η σκέψη ότι ο Πρωθυπουργός συμφωνεί μαζί σου ότι αυτά τα μέτρα δεν τα πιστεύει ούτε ο ίδιος.
  • Είσαι εμποροϋπάλληλος και θα αναγκαστείς να εργάζεσαι και Κυριακές; Σκέψου ότι η Κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε σκληρά για να μπορείς να εργάζεσαι και τις Κυριακές και σκάσε.
  • Η ζωή μας θα γίνει καλύτερα αφού τα νέα μέτρα θα είναι εμπροσθοβαρή!
  • Πάντως ο Μεϊμαράκης αν δεν καταφέρει να εκλεγεί κανονικός πρόεδρος της ΝΔ μπορεί να κάνει καριέρα ως stand-up comedian. Ο μόνος ίσως στη ΝΔ που μπορεί να σε κάνει να γελάσεις με κάτι άλλο από την παρουσία του.
  • 229 τα ΝΑΙ σε αυτό το Μνημόνιο. Αυτό που είναι αποτέλεσμα πραξικοπήματος και εκβιασμών.
  • Η ψηφοφορία στη Βουλή θα πρέπει να σημάνει το τέλος των ψευδαισθήσεων για τον δήθεν αριστερό ΣΥΡΙΖΑ. Θα πρέπει να αποτελέσει παρακαταθήκη και για το τέλος των ψευδαισθήσεων και των ΣΥΡΙΖΑ που έρχονται στο μέλλον.
  • Αν θέλαμε να είμαστε αυστηροί με την κυβέρνηση θα λέγαμε ότι είναι πραξικόπημα να νομοθετείς εντελώς αντίθετα με την πρόσφατα εκφρασμένη λαϊκή βούληση. Θα λέγαμε ότι είναι πραξικόπημα να κυβερνάς με τις ψήφους συμπαράστασης της αντιπολίτευσης και όχι της συμπολίτευσης. Θα χαρακτηρίζαμε πραξικόπημα να αποφασίζονται τα πάντα πίσω από κλειστές πόρτες. Αλλά όποιος αντιλαμβάνεται τον κόσμο γύρω του κατανοεί ότι δεν είναι πραξικόπημα, ταξι-κόπημα είναι.