Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Παραπλανητικό δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με την ψήφο του ΚΚΕ


 
Πηγή: Eurokinissi 
 
Το δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το οποίο αναπαρήχθη και από άλλα μέσα και αναφέρει σε τίτλο ότι δήθεν το ΚΚΕ καταψήφισε την τροπολογία για την αύξηση του κατώτατου μισθού, είναι εντελώς παραπλανητικό.

Το ΚΚΕ καταψήφισε την κυβερνητική τροπολογία με την οποία ενεργοποιείται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ο αντεργατικός νόμος της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ (νόμος Βρούτση).

Καμία κυβερνητική τροπολογία δεν ήρθε στη Βουλή για την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο οποίος άλλωστε θα καθορίζεται με Υπουργική Απόφαση, όπως προβλέπει ο παραπάνω νόμος.

Η μόνη τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή για την αύξηση του κατώτατου μισθού ήταν αυτή που κατέθεσε το ΚΚΕ για την επαναφορά στα 751 ευρώ και η οποία απορρίφθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. 

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ αποκαλύπτει την απόλυτη ξεφτίλα Συριζα (νόμος Αχτσιόγλου-Βρούτση)...





Την προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό και τους εργαζόμενους στο θέμα του κατώτερου μισθού αποκάλυψε στην ομιλία του ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Επικαλούμενος τα πρακτικά της Βουλής, υπενθύμισε τις τοποθετήσεις τότε στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα υπουργών και του πρωθυπουργού, στη διάρκεια της ψήφισης του «νόμου Βρούτση» από την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, που κατηγορούσαν τον νόμο ως «αντιδημοκρατικό και αυταρχικό» που δεν υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Πωλείται έτσι όπως είναι επιπλωμένο…


Στο Υπερταμείο η Κνωσός, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου
και τα Ενετικά Τείχη!

 



Πωλείται έτσι όπως είναι επιπλωμένο 

Η ιστορική και συλλογική μνήμη μπαίνει υποθήκη!


Για έναν αιώνα εάν δεν αποπληρώνονται τα δάνεια θα δίνονται στους δανειστές μνημεία!


Η εκχώρηση – επιδρομή στην δημόσια περιουσία του τόπου αποτελεί υλοποίηση του προαπαιτούμενου της δανειακής σύμβασης, που ψηφίστηκε τον Ιούνιο από τη Βουλή.


Στην λίστα τα ακίνητα δεν αναφέρονται ονομαστικά (ΦΕΚ Τεύχος Β’ 2317) αλλά με αριθμούς κτηματολογίου με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολο να γνωρίζουν οι αρμόδιοι φορείς(Δήμοι, Περιφέρειες κ.ά) ποια συγκεκριμένα ακίνητα «χαρίστηκαν» ως ενέχυρο για την αποπληρωμή των δανείων.


Η αποκρυπτογράφηση όλων των αριθμών κτηματολογίου είναι βέβαιο ότι θα μας φέρει προ εκπλήξεων σε σχέση με το είδος, τη σπουδαιότητα και το εύρος των μνημείων που εκχωρούνται.

Μωχάμετ Νάζεμ: η προπαγάνδα στο φόρτε της (2)


Πάμε, λοιπόν, να δούμε σήμερα ποιους διάλεξε πρώτους και καλύτερους ο 15χρονος Μωχάμετ Νάζεμ για να ακολουθεί στο Τουίττερ. Πρώτος και καλύτερος ο αραβοπολιτειακός Μωχάμετ Ίντρεες Άχμαντ, λέκτορας στο πανεπιστήμιο του Στέρλινγκ στην Σκωτία και συγγραφέας τού πολύκροτου "The road to Iraq". Αν και ο Άχμαντ αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερός, άσκησε ανελέητη κριτική στον Μπαράκ Ομπάμα, εκτιμώντας ότι η στάση τού τέως προέδρου των ΗΠΑ δεν βοηθούσε τους σύρους αντιφρονούντες να γλιτώσουν από την γενοκτονία που είχε εξαπολύσει εναντίον τους ο Άσσαντ.

Ο Άχμαντ και δυο ακόμη "ακτιβιστές και ακαδημαϊκοί" τηρούν το "Pulse", ένα πολιτικό ιστολόγιο με ελεύθερη έκφραση. Τόσο ελεύθερη ώστε από την "σήτα" της περνούν εκατοντάδες κείμενα κατά του Άσσαντ και κανένα υπέρ. Αν έχετε διάθεση και χρόνο, ακολουθήστε τον σύνδεσμο και αναζητήστε τα κείμενα του Μάικλ Νιούμαν και του Μιχάλη Καραντζή ή αναζητήστε κείμενα με ένδειξη "Συρία". Δείτε, επίσης, την αναδημοσίευση μιας "ανοιχτής επιστολής", την οποία υπογράφουν δεκάδες "αριστεροί" από όλον τον κόσμο. Τίτλος της "Σταματήστε να υποκρίνεστε πως δεν μπορείτε να κάνετε κάτι για να σώσετε τους σύρους" και, ούτε λίγο ούτε πολύ, καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να επέμβει, διότι "για να τελειώσει η αγωνία τού συριακού λαού, πρέπει να σταματήσει με την βία" και "οι δράστες αυτών των κολοσσιαίων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας πρέπει να ακινητοποιηθούν μια για πάντα".

«Ζούγκλα» για τους νέους εργαζόμενους




«Ευελιξία» στις εργασιακές σχέσεις, προσωρινή δουλειά και χαμηλοί μισθοί είναι η άλλη όψη του νομίσματος της «αποκλιμάκωσης» της ανεργίας και της ενίσχυσης της «απασχόλησης», για τις οποίες πανηγυρίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Η πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στους χώρους δουλειάς αποδεικνύει πως η αξιοποίηση του πλούσιου αντεργατικού νομοθετικού οπλοστασίου, με το οποίο έχουν εφοδιάσει την εργοδοσία τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, είναι συστατικό στοιχείο της «επόμενης μέρας» των μνημονίων και της «δίκαιης ανάπτυξης» για την οποία μιλούν τα κυβερνητικά στελέχη.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία από το σύστημα «Εργάνη», η πλήρης απασχόληση έχει περιοριστεί σε ποσοστό μικρότερο του 50% των νέων συμβάσεων, εδραιώνοντας μήνα με το μήνα, χρόνο με το χρόνο, την κυριαρχία των εργασιακών σχέσεων - λάστιχο, κυρίως για τους νέους εργαζόμενους. 
Αντίστοιχη είναι βέβαια και η επίδραση στους μισθούς, που συμπιέζονται λόγω της «ευελιξίας».

Η Μακρόνησος, η ιστορία και το ΚΚΕ



Η Μακρόνησος, η ιστορία και το ΚΚΕ

Καμία ντροπή από τους οπορτουνιστές

Μια ώρα αφιέρωσε (19-9-2018, 18:00 – 19:00) το ρ/φ Κόκκινο 105,5 για να μας πει για το βιβλίο του Θανάση Κάππου «Ενθύμια Μακρονήσου» με καλεσμένο τον συγγραφέα. 

Όχι, δεν επικεντρώθηκαν τόσο στο βιβλίο, στο περιεχόμενο, στην εποχή και στο σήμερα που εκείνη η ταξική εξουσία συνεχίζει να εξουσιάζει με διαφορετικές μορφές το λαό μας. Ασχολήθηκε με τα παραπολιτικά του βιβλίου και της ιστορίας. 

Αδύνατο είναι φαίνεται να ασχολούνται σε αυτό το ρ/φ με οποιοδήποτε θέμα, χωρίς να επιτεθούν στο ΚΚΕ.

Και τι δεν ακούσαμε ανάμεσα στα άλλα.

Τι έχουν να χωρίσουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ;




(Με αφορμή το εμπάργκο της ΝΔ στην ΕΡΤ)
Πολλή κουβέντα γίνεται αυτές τις μέρες με αφορμή την απόφαση της ΝΔ να μη συμμετέχει στις τηλεοπτικές εκπομπές της ΕΡΤ, αντιδρώντας σε σχόλιο δημοσιογράφου της που συνέκρινε τον Κυρ. Μητσοτάκη με τον Ιταλό φασίστα Σέρτζιο Πανούτσιο. Κατά το παρελθόν, έχουν προηγηθεί το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη στο «MEGA», αλλά και πολύ πρόσφατα το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στο σύνολο των εκπομπών του «ΣΚΑΪ».
 
Η ΝΔ, που σήμερα εμφανίζεται «θιγμένη» από την ΕΡΤ, φρόντιζε ως κυβέρνηση να απολαμβάνει προνομιακή αντιμετώπιση απ' αυτήν, να την εντάξει στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της έως το κλείσιμό της. Οπως κάνει σήμερα και ο ΣΥΡΙΖΑ - παρά τα όσα έλεγε για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ περί «δημόσιας και ανοιχτής τηλεόρασης» - εξωραΐζοντας μια κατάσταση που το ΚΚΕ είχε προβλέψει. Στη συγκεκριμένη, λοιπόν, περίπτωση, έχουμε να κάνουμε με μια απόφαση ενός συγκεκριμένου κόμματος απέναντι σε ένα συγκεκριμένο Μέσο και ως τέτοια πρέπει να κρίνεται. Επίσης, το αν συμφωνεί ή όχι κανείς με τη συγκεκριμένη απόφαση, δεν σημαίνει ότι η ΕΡΤ, με τη στάση της διαχρονικά, δεν αφήνει περιθώρια για κριτική και παρατηρήσεις.