Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

Λογισμικά παρακολούθησης: Τέρας με πολλά κεφάλια στην υπηρεσία κρατών, μυστικών υπηρεσιών και μονοπωλίων

 

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»

...ή πώς γίνεται να παρακολουθούνται ταυτόχρονα μέσω του κινητού τους τηλεφώνου το 1/5 του παγκόσμιου πληθυσμού!

 

 

«Η "Anomaly Six" είναι μια μικρή επιχείρηση που ανήκει σε βετεράνους και ενδιαφέρεται για τα αμερικανικά συμφέροντα. Η εταιρεία επεξεργάζεται και οπτικοποιεί δεδομένα τοποθεσίας που προέρχονται από κινητές συσκευές για αναλυτικά στοιχεία και πληροφορίες. Αξιοποιούμε λεπτομερή δεδομένα τοποθεσίας από πολλές πρωτογενείς πηγές για να παρέχουμε πληροφορίες σχετικά με ομάδες, συμπεριφορές και μοτίβα (...) Ολα τα δεδομένα τα οποία αξιοποιούμε είναι εμπορικά διαθέσιμα και συμμορφώνονται με όλους τους νόμους».

Στη «σκιά» της ειδησεογραφίας των τελευταίων ημερών για τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ και το σύστημα «Predator», μετά κι από όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τη βιομηχανία ανάπτυξης λογισμικών παρακολούθησης, το παραπάνω απόσπασμα θα μπορούσε άνετα να αποδοθεί στον εκπρόσωπο κάποιας από τις εταιρείες που πρωταγωνιστούν τις τελευταίες μέρες στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Δεν είναι όμως έτσι. Πρόκειται για την απάντηση της «Anomaly Six» (A6) σε δημοσιογράφο της εφημερίδας «Wall Street Journal» σχετικά με το λογισμικό που η εταιρεία ανέπτυξε και χρησιμοποιείται ήδη από τον αμερικανικό Στρατό. Πιο συγκεκριμένα, η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του αμερικανικού Στρατού εξασφάλισε τον Σεπτέμβρη του 2020 τις υπηρεσίες της εταιρείας, έναντι 589.500 δολαρίων1.

«Εκσυγχρονισμοί» στο έδαφος των εκμεταλλευτικών σχέσεων με στόχο τη θωράκισή τους

 

ΓΙΑ ΤΗΝ «ΙΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ» ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερες γυναίκες σε θέσεις εξουσίας. Γυναίκες που θα εμπνεύσουν. Γυναίκες που θα διεκδικήσουν μια πιο δίκαιη και ισότιμη κοινωνία». Με το «μότο» αυτό, η διαδικτυακή πλατφόρμα «Women CANdidates» διαφημίζει τις υπηρεσίες της σε γυναίκες υποψήφιες των αστικών κομμάτων στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις για το Κοινοβούλιο, τα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια.

Σύμφωνα με τον ιστότοπό της, πρόκειται για μια διαδικτυακή πλατφόρμα που «στηρίζει έμπρακτα τη γυναικεία συμμετοχή και εκπροσώπηση στην πολιτική παρέχοντας στις γυναίκες που επιθυμούν την εκλογή τους σε δημόσια αξιώματα όλα τα απαραίτητα εργαλεία: Ενθάρρυνση, εκπαίδευση, έμπνευση, δικτύωση, στήριξη».

Διαδικτυακά μαθήματα και webinar, οδηγίες για τη σύνταξη «επιτυχημένων δηλώσεων», συμβουλές για τη διαμόρφωση μιας «αποτελεσματικής καμπάνιας» και την αξιοποίηση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, πρακτικές «ενδυνάμωσης» και ενίσχυσης της αυτοπεποίθησης, είναι μερικά από όσα περιλαμβάνει η βεντάλια των παρεχόμενων υπηρεσιών.

«Τα μαθήματα του Women CANdidates θα σας δώσουν όλα τα εργαλεία για να προετοιμάσετε καλύτερα την υποψηφιότητά σας και να διεκδικήσετε με περισσότερες αξιώσεις την εκλογή σας στη θέση που επιθυμείτε», συνοψίζει η πλατφόρμα και διαβεβαιώνει ότι με τη συνδρομή της οι υποψήφιες θα μπορέσουν να δημιουργήσουν «ένα ολοκληρωμένο προεκλογικό σχέδιο δράσης» και να διαχειριστούν αποτελεσματικά «όλες τις προκλήσεις στον δρόμο προς τις κάλπες».

Χάρολντ Πίντερ



 
"Φέραμε εξαθλίωση και θάνατο και είπαμε πως φέραμε "ελευθερία και δημοκρατία στη Μέση Ανατολή"..πόσους πρέπει να σκοτώσετε προκειμένου να χαρακτηριστείτε δολοφόνοι και εγκληματίες πολέμου;"

Στις 24 Δεκέμβρη 2008, πεθαίνει ο θεατρικός συγγραφέας Χάρολντ Πίντερ.

Ο Πίντερ γεννήθηκε στο εργατικό προάστιο του Χάκνι, στο Ανατολικό Λονδίνο, το 1930, όπου πέρασε τα παιδικά και νεανικά του χρόνια. Ο πατέρας του ήταν ράφτης εβραϊκής καταγωγής.Αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι του από τα εννιά έως και τα 12 χρόνια του. Το 1949, κατηγορήθηκε ως αντιρρησίας συνείδησης, επειδή αρνήθηκε να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία.

Εμφανίζεται ως ποιητής το 1950 στο λονδρέζικο περιοδικό"Ποίηση". Ξεκινά την επαφή του με το θέατρο ως ηθοποιός. Το 1948 γίνεται δεκτός στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης. Ενα χρόνο αργότερα την eγκαταλείπει και περιοδεύει, μέχρι το 1957, με διάφορους θιάσους ρεπερτορίου, σε επαρχιακά θέατρα.

Το λίφτινγκ του ΠΑΣΟΚ που επιχειρείται… είναι από φθαρμένα υλικά του παρελθόντος

 



 

Το ΠΑΣΟΚ, έμπειρο κόμμα της αστικής διαχείρισης και του ευρωμονόδρομου, που στήριξε αναφανδόν τα «μνημόνια», με κυκεώνα μέτρων που φτωχοποίησαν και εξαθλίωσαν τον Ελληνικό λαό, έρχεται και πλασαρίζεται σήμερα  με το προσωπείο του νέου στην πολιτική σκηνή.

Το σύστημα «κράτησε» το ΠΑΣΟΚ όταν αυτό κατάρρεε με την ψήφιση του 1ου «μνημονίου», γιατί έχει την ικανότητα να παίξει σε σενάρια ανασύνθεσης του αστικού πολιτικού σκηνικού, που στόχο έχουν την δημιουργία κλίματος ασφάλειας και σταθερότητας για το κεφάλαιο, για να συνεχίζεται απρόσκοπτα η αναπαραγωγή του, εις βάρος των λαϊκών – κοινωνικών αναγκών και δικαιωμάτων.

Κανένα ΠΑΣΟΚ δεν άλλαξε και ούτε θέλει να αλλάξει.

Χιλιάδες τα παραγόμενα φάρμακα, αλλά είναι σε ... έλλειψη

 

Ο «Ριζοσπάστης» συζητά με συνδικαλιστές του κλάδου του Φαρμάκου για τη μάστιγα των ελλείψεων στα φαρμακεία

 

« Αυτό είναι σε έλλειψη. Δύσκολα θα το βρείτε... Ελάτε πάλι σε καμιά βδομάδα»: Αυτή η απάντηση έγινε πια κλισέ στα φαρμακεία, με τους φαρμακοποιούς να δείχνουν στους ασθενείς άδεια ράφια και συρτάρια, αφού έχουν κάνει «φτερά» ακόμα και στοιχειώδη σκευάσματα, από αντιπυρετικά μέχρι φυσιολογικούς ορούς, αλλά και πιο εξειδικευμένα φάρμακα.

Ετσι, οι ασθενείς - πελάτες επιδίδονται στο «κυνήγι του χαμένου θησαυρού», από φαρμακείο σε φαρμακείο, μήπως και βρουν κάπου ξεχασμένο κάνα κουτάκι από αυτά που έχουν ανάγκη.

Σε μια περίοδο που οι ιώσεις «θερίζουν» ειδικά στα παιδιά, γονείς αναζητούν το κατάλληλο φάρμακο με αγωνία. «Δεν έχουμε αντιβιώσεις, ακόμα και τα αντιβηχικά σπανίζουν», τονίζουν οι φαρμακοποιοί, που καθημερινά εισπράττουν την αγωνία των οικογενειών. Φτάνουν μάλιστα να τις συμβουλεύουν ακόμα και ...να αραιώνουν τα σιρόπια των ενηλίκων, για να τα χορηγούν στα παιδιά!

Πολλοί ασθενείς με βαρύτερες - χρόνιες παθήσεις είναι σε απόγνωση, αφού αναγκάζονται να διακόπτουν θεραπείες, ενώ άλλοι δεν τις ξεκινούν καν, μη γνωρίζοντας αν θα καταφέρουν να ξαναβρούν το φάρμακό τους. Γιατροί παλεύουν να λύσουν τη σπαζοκεφαλιά, ώστε οι ασθενείς τους να μην κινδυνεύσουν.

Με λίγα λόγια: Ενας λαός αντιμέτωπος με αόρατα τείχη που του στερούν την πρόσβαση σε ζωτικής σημασίας αγαθά, παρά το γεγονός ότι αυτά παράγονται και διακινούνται κατά χιλιάδες, χωρίς σταματημό, τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς.