Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ




Η παρακολούθηση της ειδησεογραφίας, όπως φτάνει σ’ εμάς για τα διαδραματιζόμενα στη Βενεζουέλα ή στην Παλαιστίνη, τη Συρία ή την  Υεμένη, επιβεβαιώνει πως οι ιδέες και οι αξίες που υποστηρίζουν την καπιταλιστική τάξη έχουν συντριπτικό πλεονέκτημα έναντι των ιδεών και των αξιών που την αμφισβητούν έστω και κατ’ ελάχιστον ή την αντιμάχονται. Αυτή η ιδεολογική κυριαρχία μπορεί μάλιστα να είναι επιτυχής ακριβώς επειδή επιτυγχάνεται από την ψευδαίσθηση της ελευθερίας του λόγου, του ανοικτού ανταγωνισμού και της πολιτικής πολυφωνίας. Μάλιστα η μαζική αύξηση της εισβολής των ΜΜΕ όσο και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης  στην καθημερινή μας ζωή, που ενθαρρύνουν και ενισχύουν την διάχυση της πληροφορίας και την  ανατροφοδότηση με συμμετοχή σε συζητήσεις και σχολιασμό, σημαίνει πως η εξάρτησή  μας απ’ αυτά τείνει να γίνει ολοκληρωτική, και υπαρκτός ο κίνδυνος για συνεχώς μειούμενη ικανότητά μας διάκρισης αλήθειας από ψέμα 

Λαϊκή Συσπείρωση: «Φερετζές» η προσφυγή Δημάρχων στη Δικαιοσύνη κατά των διοδίων στην Εγνατία οδό





Προσπάθεια απόκρυψης της συμφωνίας τους με την τοποθέτηση νέων σταθμών διοδίων στην Εγνατία οδό, χαρακτηρίζει η Λαϊκή Συσπείρωση την προσφυγή στη δικαιοσύνη των Δημάρχων Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης και Καβάλας κατά των διοδίων.

«Φερετζέ» με τον οποίο προσπαθούν να κρύψουν την συμφωνία τους με την τοποθέτηση νέων σταθμών διοδίων στην Εγνατία οδό, χαρακτηρίζει η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ορεστιάδας την απόφαση των Δημάρχων Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, σχετικά με το να συνεχίσουν δικαστικά τον αγώνα για την κατάργηση των διοδίων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης:

Φιλελέ μέτρα και σταθμά




Αν έχω καταλάβει καλά διαβάζοντας τον αστικό τύπο περί Μαραντόνα και Πύρρου Δήμα, η κόκα τρελαίνει το μυαλό και η ντόπα το καθαρίζει.
Τάδε έφη ο σύντροφος και συνεργάτης Μώμος. Κι έχει απόλυτο δίκιο. Μόλις ο Ντιέγκο Μαραντόνα εξέφρασε -για πολλοστή φορά- τη φλογερή αντίθεσή του στον ιμπεριαλισμό και την αμέριστη αλληλεγγύη του στη Βενεζουέλα και την κυβέρνηση του Μαδούρο, οι “φιλελεύθερες λαλιές” στα social media τον περιέλαβαν και προσπάθησαν να τον απαξιώσουν. Θυμήθηκαν μάλιστα πως ήταν επιρρεπής στη χρήση κοκαΐνης, συνεπώς δεν μπορούμε να παίρνουμε πολύ σοβαρά υπόψη τη γνώση ενός ναρκομανή. Το άκρον άωτο της φιλελεύθερης σκέψης ξεδιπλώθηκε σε αυτό το άρθρο του Χ. Ράπτη, που μας λέει ότι η κόκα τρέλανε τον Ντιέγκο, του έκαψε το μυαλό και τον έκανε να βλέπει ένα στυγνό δικτάτορα, σαν σωτήρα της Βενεζουέλας -κι ίσως ολόκληρου του κόσμου.

Στις καντίνες...


Με το που προκύπτει κάποιο θέμα για τη ληστρική αφαίμαξη του λαού από τα χαράτσια και τους φόρους αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, έρχεται μια ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) να μας θυμίσει το «κυνήγι» που εξαπολύει σε ...καντίνες και νυχτομάγαζα, για να πατάξει τη φοροδιαφυγή και να αυξήσει τα έσοδα του κράτους. Ετσι, από σχετικά δημοσιεύματα μάθαμε τις προάλλες ότι οι καντίνες στο Γαϊδουρονήσι με τις «μαϊμού» ταμειακές μηχανές συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις των ελεγκτικών μηχανισμών και επαναλειτουργούν, μετά τα πρόστιμα και το υποχρεωτικό λουκέτο, ενώ σουβλατζίδικα, καφενεία και beach bars ανά την Ελλάδα συμπληρώνουν τη λίστα των παραβατών στους ελέγχους που έκανε η ΑΑΔΕ τις τελευταίες μόνο μέρες. Ανακοινώσεις όπως αυτές εξυπηρετούν πρωτίστως τη δημιουργία εντυπώσεων ότι η κυβέρνηση και το κράτος αντιμετωπίζουν με αίσθημα «δικαιοσύνης» το ζήτημα του Φορολογικού, και ότι βάζουν στο στόχαστρο οποιαδήποτε πηγή φοροδιαφυγής. Ετσι, περνάνε απαρατήρητες ή σε δεύτερη μοίρα οι φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις που απολαμβάνουν ισχυροί επιχειρηματικοί όμιλοι από το κράτος, στο όνομα τού να γίνουν επενδύσεις, όπως συμβαίνει για παράδειγμα με τον «αναπτυξιακό νόμο». 'Η μένουν στο απυρόβλητο οι 50 και πλέον φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν οι εφοπλιστές και τις οποίες διατηρεί ανέγγιχτες η κυβέρνηση, την ώρα που εξαπολύει φοροσαφάρι στις ...καντίνες.