Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

ΣΚΑΚΙ Νεανικά πρωταθλήματα για έχοντες (χρήμα) και κατέχοντες (ιδιοκτησία)

 

  Πηγή: Associated Press

 

Τα πανελλήνια πρωταθλήματα παίδων - κορασίδων μέχρι 16 ετών πραγματοποιήθηκαν στην Πάτρα από 2 έως 8 Ιούλη. Πρωταθλητές αναδείχθηκαν στα μεν αγόρια ο Νίκος Κούτλας του ΣΟ Καβάλας με 5,5 βαθμούς σε 7 αγώνες και στα κορίτσια η Κωνσταντίνα Δερέκα του ΑΜΟ «Ο Γαλαξίας» με 6 βαθμούς, όπως και η Ευαγγελία Αποστολακάκη, η οποία ηττήθηκε στον μεταξύ τους αγώνα.

Όλοι οι συμμετέχοντες αξίζουν τα συγχαρητήριά μας για την προσπάθειά τους, και ιδιαίτερα οι γονείς και οι σύλλογοι που για ακόμη μία φορά σήκωσαν το οικονομικό βάρος.

Το γεγονός ότι μιλάμε για τη μικρότερη διοργάνωση όλων των εποχών (μόλις 13 κορίτσια και 18 αγόρια) σε μια κατηγορία που παραδοσιακά ήταν από τις μαζικότερες των νεανικών πρωταθλημάτων δεν αποτελεί έκπληξη, ούτε οφείλεται μόνο στην πανδημία.

Είναι τα αποτελέσματα της λογικής με την οποία για άλλη μια φορά πραγματοποιήθηκαν τα πρωταθλήματα, κρυμμένα σε ξενοδοχεία, μακριά από την τοπική κοινωνία, με το κριτήριο του κέρδους να πρυτανεύει:

Κι όμως δεν είναι «τρολ» (ΦΩΤΟ)

 

 

Αναγνώστης του 902.gr, μας έστειλε την αφίσα που βλέπετε παραπάνω. Αρχικά θεωρήσαμε ότι ήταν δημιούργημα ενός γραφίστα με μπόλικο χιούμορ, που ήθελε να «τρολάρει» την κυβέρνηση και την Περιφέρεια, εξ ου και ο εργαζόμενος με το αστακό ανά χείρας και από κάτω το σύνθημα «Η τύχη του νησιού σου είναι στα χέρια σου».

Τελικά, μετά από έρευνα στο διαδίκτυο, διαπιστώσαμε ότι δεν πρόκειται για «τρολ» αλλά για μία από τις οκτώ αφίσες της καμπάνιας που έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με στόχο, σύμφωνα με την ίδια, «την ενίσχυση του μηνύματος της ανάγκης εμβολιασμού για την προστασία της υγείας και την απρόσκοπτη πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου».

Στο ξέσπασμα του Θ. Ιακωβίδη αποτυπώνεται η πραγματικότητα που βιώνει η πλειοψηφία αθλητών και αθλητριών

 

 

Σε ανακοίνωσή του για τις δηλώσεις του ολυμπιονίκη, Θοδωρή Ιακωβίδη, το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής: 

«Στο ξέσπασμα του Ολυμπιονίκη της άρσης βαρών Θοδωρή Ιακωβίδη αποτυπώνεται η πραγματικότητα που βιώνει η πλειοψηφία των αθλητών κι αθλητριών που προσπαθούν να ξεπεράσουν δυσκολίες και εμπόδια για να προετοιμαστούν για μια μεγάλη διοργάνωση. Τα λόγια του λένε την αλήθεια κι η αλήθεια δεν κρύβεται πίσω από τις δικαιολογίες των υπευθύνων που -πριν προλάβουν να στεγνώσουν τα δάκρυα του Ιακωβίδη- έσπευσαν να διώξουν την ευθύνη από πάνω τους. Είναι οι ίδιοι που τρέχουν να φωτογραφηθούν στο αεροδρόμιο μετά από επιτυχίες και την ίδια ώρα κάνουν πως δεν βλέπουν και δεν ακούν τις εκκλήσεις των αθλητών κι αθλητριών για τις συνθήκες προετοιμασίας και την απουσία στήριξης με πιο πρόσφατες αυτές των Ολυμπιονικών Λ. Πετρούνια και Σ. Ντούσκου. 

 

«Έχω κουραστεί σε αυτή τη χώρα να ακούω ότι η λύση σε κάθε πρόβλημα είναι παραπάνω προσλήψεις»

Δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου - Τον κουράσαμε τον κύριο πρωθυπουργό...

«Έχω κουραστεί σε αυτή τη χώρα να ακούω ότι η λύση σε κάθε πρόβλημα είναι παραπάνω προσλήψεις. Είναι και παραπάνω προσλήψεις, εκεί που χρειάζονται. Δεν είναι μόνο παραπάνω προσλήψεις. Εγώ χάρηκα πάρα πολύ που έχετε ένα σύστημα κοστολόγησης νοσοκομειακών υπηρεσιών, εδώ στο νοσοκομείο, καινοτόμο, πρωτοποριακό, μοντέλο και για τα υπόλοιπα νοσοκομεία» , είπε, κατά την επίσκεψή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός της Ελλάδας (το βίντεο παρακάτω).

Ας αφήσουμε στην άκρη το «πρωτοποριακό» μοντέλο κοστολόγησης, που ομαδοποιεί τους ασθενείς με βάση τα κλινικά τους χαρακτηριστικά και τις δαπάνες που απαιτούνται, δηλαδή αντιμετωπίζει τον ασθενή σαν προϊόν και τα νοσοκομεία σαν επιχειρήσεις. Του αρέσουν κάτι τέτοια του πρωθυπουργού. Ας μείνουμε στην νεοφιλελεύθερη κούραση του κυρίου Μητσοτάκη, ο οποίος έχει… απηυδήσει με τα αιτήματα για παραπάνω προσλήψεις. Φυσικά, μπορούμε να αντιληφθούμε ότι στην πολιτική που εκπροσωπεί οι «λύσεις» είναι άλλες, όπως η παραχώρηση (ξεπούλημα λέγεται) υποδομών του δημοσίου σε μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα.

Παρ’ όλα αυτά η δήλωση του πρωθυπουργού, ακόμα περισσότερο την περίοδο της πανδημίας, αποτελεί μια πρόκληση άνευ προηγουμένου, ειδικά όταν γίνεται από ένα νοσοκομείο. Αλήθεια, κύριε Μητσοτάκη, κουραστήκατε να ακούτε για παραπάνω προσλήψεις και στα υποστελεχωμένα δημόσια νοσοκομεία; Πού πήγαν εκείνα τα «χειροκροτήματα»; Μήπως βρίσκονται κάπου κοντά στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου;

Θα έπρεπε να ντρέπεστε να λέτε κάτι τέτοιο, μετά από όλα αυτά που έχουν εξελιχθεί (κι εξελίσσονται) στην πανδημία. Για να ντρέπεστε, όμως, χρειάζεται στοιχειωδώς να θέλετε να υπάρχει ένα δημόσιο σύστημα Υγείας, που δεν θα αντιμετωπίζει τους ασθενείς σαν προϊόντα και τα νοσοκομεία σαν επιχειρήσεις που ψάχνουν συστήματα κοστολόγησης.

Καταλάβατε, κύριε Μητσοτάκη, που κουραστήκατε να ακούτε για παραπάνω προσλήψεις; 
 

To «τρολ» του «πόθεν έσχες»

 

 

*Του Σπύρου Τζόκα

 

Το συνηθίσαμε πλέον κάθε χρόνο. Τη γνωστή ιστορία της δημοσιοποίησης του «πόθεν έσχες» των πολιτικών, τις συζητήσεις για τον πλουτισμό τους και τις αντεγκλήσεις μεταξύ των κομμάτων. Το συνηθίσαμε να κατέχουν τέτοιες περιουσίες, να παίρνουν δάνεια που δεν πληρώνουν ποτέ, να έχουν τόσα ακίνητα και να αποκτούν χρόνο με το χρόνο και άλλα, να κάνουν εύκολα διακοπές, να σπουδάζουν τα παιδιά τους σε πανάκριβα σχολεία και οι ίδιοι να μιλούν για τις λαϊκές ανάγκες, για τα προβλήματα του λαού και να αποφασίζουν μετά από περίσκεψη, γνώση και συμπάθεια να δώσουν και μια αύξηση 2% στην πλέμπα.

Αλλοίμονο δεν είναι μονοφαγάδες. Εξάλλου από εκεί ξεκίνησαν και αυτοί. Δούλεψαν σκληρά, σηκώθηκαν χαράματα και με τη δημόσια συγκοινωνία στοιβαγμένοι κάθε μέρα αγωνίζονταν για τον επιούσιο!!! Πολλά είναι τα παραδείγματα σκληρά εργαζόμενων ανθρώπων, όπως ο πρωθυπουργός της χώρας με την τεράστια περιουσία, ένας υπουργός που με σκληρή δουλειά απέκτησε 120 ακίνητα, ένας άλλος που επίσης κόπιασε για να έχει καταθέσεις ενός εκατομμυρίου, ακόμα και κάποιος που αυτοθαυμάζεται ως αριστερός και κάθε χρόνο αυξάνει την περιουσία του. Τα παραδείγματα πολλά και χρειαζόμαστε σελίδες να τα απαριθμήσουμε. Είναι και οι άλλοι, οι σκαφάτοι και αυτοί που ξεκουράζονται σε ξαπλώστρες των 150 ευρώ!!