Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ Για τα τηλεοπτικά παράθυρα η «αντιπαράθεση» ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ (VIDEO)





«Ο καλύτερος σύμμαχος στην αντιλαϊκή στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ΝΔ», τόνισε η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, με αφορμή την αποπροσανατολιστική αντιπαράθεσή τους, η οποία γίνεται για τη σκανδαλολογία «και όχι για τα πραγματικά προβλήματα που γεννάει αυτό το σάπιο σύστημα, που το στηρίζουν και οι δύο».

«Η αντιπαράθεσή τους είναι μόνο για τα τηλεοπτικά παράθυρα. Η στρατηγική τους είναι ίδια», πρόσθεσε, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1, τη Δευτέρα 16 Ιούλη. 

Η Δ. Μανωλάκου ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα που επιβεβαιώνουν την αντιλαϊκή συνέχεια των δυο κομμάτων, όπως η περικοπή των συντάξεων για παράδειγμα. «Δώδεκα μειώσεις έφερε η ΝΔ, άλλες τόσες η σημερινή κυβέρνηση», είπε. «Η 13η σύνταξη και ο 13ος μισθός κόπηκαν επί ΝΔ, υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα τα επαναφέρει, τα συνεχίζει και με νέες μειώσεις», συμπλήρωσε. 

Απέναντι σε αυτό το αποπροσανατολιστικό κλίμα, μία λύση υπάρχει: «Ισχυροποίηση του ΚΚΕ και οργάνωση των αγώνων ενάντια στη βαθύτερη εκμετάλλευση», ανέφερε η Δ. Μανωλάκου. Επίσης, χαρακτήρισε κοροϊδία τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τις νέες μειώσεις που θα γίνουν στις συντάξεις το 2019, υπενθυμίζοντας ότι πριν λίγες μέρες, η κυβέρνηση απέρριψε τις τέσσερις τροπολογίες του ΚΚΕ για να μη μειωθούν οι συντάξεις, για την επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, για τις συντάξεις χηρείας και για τη διαγραφή των χρεών των λαϊκών νοικοκυριών στους δήμους.

902gr

Ένα δάκρυ για τον μπαρμπα-Τζίμη


'Ο,τι διαβάζετε  , πρωτοδημοσιεύτηκε στον ΚΟΚΚΙΝΟ ΑΝΕΜΟ 21 Ιουλίου 2014.
Άραγε τι έχει αλλάξει μέχρι σήμερα στη λογική και τακτική της "πρωτηφορά αριστεράς" από την "δεξιά" κυβέρνηση της εποχής;

Ο τίτλος  της ανάρτησης είναι ο αντίστοιχος του κειμένου που θα διαβάσετε παρακάτω.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.
Η ιστορία  υπήρχε στα παλιά βιβλία της Ελληνικής Γλώσσας της Ε' Δημοτικού στο 2ο τεύχος για όσους θέλουν να το ψάξουν. Τα γεγονότα συμβαίνουν στις αρχές του 20ου αιώνα  και έχουν σχέση με την κατάκτηση του 8ωρου και της Κυριακάτικης αργίας.
Είμαι σίγουρος πως διαβάζοντας το θα μελαγχολήσετε, γιατί θα ανακαλύψετε στοιχεία που είναι ζητούμενα σήμερα, τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και σε συλλογικό επίπεδο.
Είναι  ίσως μια μικρή απάντηση στο κρεσέντο της προπαγάνδας που έχει ξεσπάσει σε όλα τα επίπεδα, τόσο από πλευράς κυβέρνησης , όσο και από πλευρά αρκετών καλοταϊσμένων δημοσιογραφικών παπαγάλων που περισσότερο με κάργιες μοιάζουν.
Από την άλλη είναι απάντηση και στην μαζική κοινωνική αφασία (μη μου τα μπάνια τάραττε) και στη λογική του "δε γίνεται τίποτα".
Κάντε το κόπο και διαβάστε το...  ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

Μουσείο-ντροπή στη Βέροιαεκθειάζει βασανιστές της Χούντας, προωθεί χυδαίο αντικομμουνισμό – Καταγγελίατου ΣΦΕΑ






Από atexnos  Ιούλ 16, 2018 Κοινωνία

Σε καταγγελία, που έχει ήδη αποσταλεί στους υπουργούς πολιτισμού και παιδείας, προχώρησε ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ) αναφορικά με το επονομαζόμενο «Βλαχογιάννειο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα» που εδρεύει στη Βέροια. 

Σύμφωνα με την καταγγελία του ΣΦΕΑ, στο εν λόγω «μουσείο» εκτίθενται στολές των βασανιστών της Μακρονήσου και της Χούντας, οι οποίοι εκθειάζονται ως… «ήρωες». Ανάμεσά τους ο Γεώργιος Ντουζέπης – δεξί χέρι του αρχιπραξικοπηματία ταξίαρχου Δημ. Ιωαννίδη στο ΑΕΤΟ και το ΕΣΑ Γυναικών Μακρονήσου – και ο συνταγματάρχης Ξενοφών Τζαβάρας, διευθυντής της Αστυνομίας Προαστίων Πρωτευούσης την περίοδο της χούντας. 

Σημειώνεται ότι τον χώρο, που ανήκει στη Μητρόπολη Βέροιας, εγκαινίασε τον Οκτώβρη του 2012 ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. 

ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ




Ένα ακόμα Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου ολοκληρώνεται  με πολλές εκπλήξεις. Αναμφισβήτητα,  σε όλες αυτές τις  διοργανώσεις που δίνουν την ευκαιρία για  συναρπαστικό, πολλές φορές, θέαμα, 22 αντρών που αγωνίζονται για 90 λεπτά, υπάρχει κάτι περισσότερο από αυτό που βλέπει το μάτι μας. 
 
                Είναι προβληματισμοί για διαφθορές στη διαιτησία, για στημένα παιχνίδια, για τον τρόπο λειτουργίας της FIFA, για την κρυμμένη, για το συνηθισμένο ανυποψίαστο παρατηρητή,  πολιτική στο Παγκόσμιο Κύπελλο, για την επιλογή αυτών που το φιλοξενούν  και πολλά άλλα που είναι δύσκολο να ν’ απαντηθούν τεκμηριωμένα. Το βέβαιο πάντως είναι πως πρόκειται για μια πολλών δισεκατομμυρίων επιχείρηση  μ’ όλες τις αντιφάσεις της και τα παράδοξα.
 
Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει επηρεαστεί σημαντικά από  την παγκοσμιοποίηση και  εμπορευματοποίηση, ιδιαίτερα στην πλούσια Δυτική Ευρώπη, όπου οι επενδύσεις σ’ αυτό ανοίγουν μεγάλες πολιτικές και οικονομικές προοπτικές. Μόνο που χώρες φτωχές αποτυχαίνουν να επενδύσουν οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους στον αθλητισμό και γι’ αυτό βλέπουμε στο Μουντιάλ  την Αφρική να καταποντίζεται. Κι ενώ οι καλύτερες ομάδες του κόσμου προσελκύουν παίκτες από την Αφρική, οι αφρικανικές χώρες δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να δημιουργήσουν τις δικές τους εθνικές ομάδες.

Ο μεντεσές της κερκόπορτας



Ε λοιπόν, σύντροφοι, έχω πειστεί ότι εκείνη η στάση του Τσίπρα στα κινηματογραφικά στούντιο στο Σικάγο, όταν επισκέφθηκε και γοητεύτηκε από τον διαβολικά καλό Τραμπ, είχε έναν απολύτως προσωπικό στόχο του. Να πρωταγωνιστεί σε όλα τα φιλμάκια, τις πρωτοβουλίες, τους πολέμους, τις εισβολές, τις συσκέψεις για εξοπλισμούς, μέχρι και στα μπαρ αναψυχής του ΝΑΤΟ! Ακόμα και στη γενική φωτογραφία των ηγετών, πριν την κορύφωση της ταινίας της τωρινής, οπότε οι σύμμαχοί μας ανατρίχιασαν που ο Τραμπ είπε περίπου στην Μέρκελ, μιλώντας στον ενικό, «φέρε τα φράγκα Αγκελα, αλλιώς θα σου δείξω εγώ», ο Αλέξης μας πόζαρε πίσω από τον ώμο του. Βέβαια η καρφιτσωμένη στο πέτο του Συμφωνία των Πρεσπών δεν πρωταγωνίστησε όσο προσδοκούσε, ούτε οι απελάσεις Ρώσων διπλωματών ανταλλάχθηκαν με κάτι περισσότερο από σφίξιμο της βίδας του μεντεσέ από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Οπότε τώρα μετά τους «δύο ξένους», η ΚΝΕ μας ίσως πρέπει να καταφύγει στις «τρεις χάριτες - γραμμές» ΝΑΤΟικής μεγαλομανούς παρουσίας, για την επόμενη πετυχημένη πολιτική της σαρκαστική παρέμβαση.