Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Τι δεν καταλαβαίνουν ορισμένοι;

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 
Τι δεν καταλαβαίνουν ορισμένοι;

Στις 7 Μαρτίου συνεδρίασε το Διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου στο Μελισσοχώρι  Ωραιοκάστρου, μετά από πρόσκληση της γραμματέας κ. Καρανικόλα Αικατερίνης, με θέμα την ανάπτυξη δράσης συλλογής τροφίμων, ρούχων, παιχνιδιών και ειδών υγιεινής από τα παιδιά και τους γονείς του σχολείου, σε συνεργασία με το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου, για τα προσφυγόπουλα των Διαβατών και της Ειδομένης.
 
Ο Χαρτωνας Κων/νος, μέλος του ΔΣ διαφώνησε έντονα για τη βοήθεια, όπως είπε, στους μουσουλμάνους. Ανάλογο πνεύμα επέδειξαν και τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου και καταψήφισαν την πρόταση για συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας.
 
Στη συνέχεια, όταν η κ. Καρανικόλα συνέταξε, ως όφειλε, το πρακτικό στο οποίο καταγράφονταν οι απόψεις και η ψηφοφορία, ο Χαρτωνας με τραμπούκικο τρόπο κατέστρεψε το έγγραφο ενώ οι υπόλοιποι υποστήριξαν πως δεν πρέπει να υπάρξει πρακτικό για το συγκεκριμένο θέμα, για να κρύψουν τις πομπές τους. Η αντίρρηση της γραμματέας και η δήλωσή της ότι θα αναφερθεί σχετικά στην Ένωση Γονέων του Δήμου μας και στην Ομοσπονδία Γονέων, είχε σαν αποτέλεσμα κατ΄ αρχή τις απειλές του προέδρου Κυρίτση και στη συνέχεια την καθαίρεση της σε έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ.
 
Τα παραπάνω, συνιστούν κατάφωρες παραβιάσεις των δημοκρατικών διαδικασιών με τις οποίες πρέπει να λειτουργούν όλοι οι συλλογικοί φορείς. Το χειρότερο, οι συγκεκριμένοι καλλιεργούν ρατσιστικό και ξενοφοβικό κλίμα, ενώ από τη φύση τους παρόμοιοι σύλλογοι θα έπρεπε να είναι κοντά στις ανάγκες των παιδιών, ελληνόπουλων και προσφυγόπουλων.
 
Από την άλλη πλευρά, ο σύλλογος των δασκάλων, πήρε απόφαση και προχώρησε στη συλλογή υλικού, χωρίς τη βοήθεια του συλλόγου γονέων και η συμμετοχή των άλλων γονιών και των παιδιών ήταν πολύτιμη και συγκινητική.

                     Καταγγέλλουμε

Αυτή τη θλιβερή μειοψηφία του λαού μας, ο οποίος μαζικά και οργανωμένα, εκφράζει με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη του. Καταγγέλλουμε ότι παρόμοια φασιστική τακτική ενθάρρυνε η αρχική στάση παραγόντων της δημοτικής αρχής που αρνήθηκαν τη φιλοξενία με πρόσχημα την ακαταλληλότητα του χώρου μετεγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών στα Διαβατά, για το ότι δεν καλούν τον λαό να στραφεί κατά των πραγματικών υπεύθυνων που με τις επεμβάσεις τους ξεριζώνουν εκατομμύρια ανθρώπους από τις πατροπαράδοτες εστίες τους.
 
Καλούμε τους δημότες να καταδικάσουν και να αποκρούσουν παρόμοιες ενέργειες διχασμού, μίσους και τρομοκρατίας. Να ακυρώσουν  τέτοιες μεθόδους, να εντείνουν την συμπαράσταση στα θύματα, να δυναμώσουν τον κοινό αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστές και τα ντόπια τσιράκια τους.
17-3-2016
  ΛΑΪΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ.  
 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΣΚΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...

Μια πραγματικότητα απ' το παρελθόν που μας υπενθύμισε ο Θανάσης Παφίλης και καλά έκανε, γιατί πιθανότατα αυτό το παρελθόν να το δούμε μπροστά μας πάλι και να το ξαναβιώσουμε στο πετσί μας...


ΔΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟ VIDEO ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ, όχι μόνο για να εντοπίσετε το συγκεκριμένο σημείο, αλλά κι επειδή θα καταλάβετε πολλά περισσότερα και γι' αρκετά άλλα καυτά θέματα.
Μόνο λυπάμαι που θ' αναγκαστείτε εκ των πραγμάτων ν' ακούσετε και λίγα ναζιστικά χρυσαυγίτηκα ...γαυγίσματα, που ουδεμία σχέση έχουν βεβαίως με τους σκύλους που αναφέρονται στον τίτλο τής ανάρτησης.