Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023

Χωρίς κανέναν προσεισμικό έλεγχο περισσότερα από 9.000 σχολεία!

 

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»

 
Ο τελευταίος είχε γίνει μετά τον σεισμό του 1999, μόλις στα μισά σχολεία της χώρας

 

Το σχολείο στο Δαμάσι Λάρισας που γκρεμίστηκε μετά τον σεισμό του 2021
Το σχολείο στο Δαμάσι Λάρισας που γκρεμίστηκε μετά τον σεισμό του 2021

 

Πάνω από 9.000 σχολικά κτίρια σε όλη τη χώρα είναι χτισμένα την περίοδο 1960 - 1985 και δεν έχουν ελεγχθεί ποτέ! Οι έλεγχοι που έγιναν από το 2001, αφορούν μόλις το 1/3 των σχολείων της σεισμόπληκτης Αττικής! Μετά τον σεισμός την Αθήνα το 1999 έγινε προσεισμικός έλεγχος στα μισά σχολεία της χώρας.

Ακόμα δεν ξεκίνησε το πρόγραμμα υποχρεωτικού ελέγχου που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση τον περασμένο Φλεβάρη, μετά τον μεγάλο σεισμό στην Τουρκία!

Κουπόνια...εκτός ορίων



«Ο,τι έχει ανακοινωθεί, έχει ανακοινωθεί. Αυτή είναι η δημοσιονομική δυνατότητα της οικονομίας μας. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Τον Σεπτέμβριο έρχονται δύο αξιολογήσεις. Πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί για να πετύχουμε την επενδυτική βαθμίδα». Την απάντηση αυτή έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας τις προάλλες στην ΕΡΤ, στο ερώτημα αν η κυβέρνηση σκοπεύει να επαναφέρει το fuel pass τώρα που οι τιμές των καυσίμων ξαναπήραν την ανηφόρα. Η απάντηση του υπουργού είναι αποκαλυπτική και αφοπλιστική. Η ερώτηση δεν αφορούσε κάποιο ...ριζοσπαστικό μέτρο, που θα μπορούσε να φέρει πραγματική ανακούφιση στα λαϊκά στρώματα από τις απανωτές ανατιμήσεις σε όλα τα βασικά αγαθά, αλλά την επανάληψη ενός κουπονιού που επιδοτεί με μερικά μόνο λεπτά του ευρώ την τιμή των καυσίμων. Αυτά δηλαδή που διαφήμιζε η κυβέρνηση ως το «ελιξίριο» κατά της ακρίβειας όλη την περασμένη διετία!

Οπως μας πληροφορεί λοιπόν τώρα ο υπουργός, ακόμα κι αυτά τα ψίχουλα - που το κράτος έπαιρνε από την άλλη τσέπη του λαού - είναι απαγορευμένα για τον προϋπολογισμό, επειδή μπροστά στις «αξιολογήσεις» του Σεπτέμβρη μπορεί να βάλουν σε κίνδυνο την «επενδυτική βαθμίδα»! Η δήλωσή του φανερώνει τα αντιλαϊκά όρια της πολιτικής της κυβέρνησης και όλων των άλλων κομμάτων που προτείνουν «πέντε πάνω - πέντε κάτω», για την αντιμετώπιση δήθεν της ακρίβειας, ενώ συντάσσονται και στον στόχο της «επενδυτικής βαθμίδας». Προπάντων, δείχνει ότι ο λαός δεν έχει τίποτα να περιμένει από αυτό το κράτος, τις κυβερνήσεις, τα κόμματα του κεφαλαίου και της ΕΕ. Ακόμα και για να κερδίσει μια μικρή ανάσα, πρέπει να χάσει το κεφάλαιο. Και αυτό προϋποθέτει σύγκρουση με την πολιτική των «δημοσιονομικών ορίων» και των «αντοχών της οικονομίας», που είναι το τοτέμ του κεφαλαίου και των κομμάτων του.

Έχει χαθεί η μπάλα! – Το πανό στο «Καραϊσκάκη»

 


«Βιομηχανία» μωρών: Ο πάτος στην εμπορευματοποίηση της αναπαραγωγής

 

Βιομηχανία» μωρών: Ο πάτος στην εμπορευματοποίηση της αναπαραγωγής -  Κατιούσα

«Βιομηχανοποίηση γεννήσεων»: Μ' αυτόν τον τρόπο περιγράφεται η δράση του κυκλώματος που με έδρα «κέντρο γονιμότητας» στα Χανιά εκμεταλλευόταν γυναίκες ως δότριες ωαρίων και παρένθετες μητέρες, εξαπατούσε ασθενείς μέσω εικονικών εμβρυομεταφορών, μεσολαβούσε σε παράνομες υιοθεσίες.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, έρχονται με τραγικό τρόπο στο προσκήνιο το επικίνδυνο «απόστημα» που δημιουργεί η εμπορευματοποίηση της αναπαραγωγικής διαδικασίας, οι σοβαρές «παρενέργειες» που προκαλεί η αξιοποίηση των επιστημονικών κατακτήσεων με κριτήριο το κέρδος, παράνομο αλλά και «νόμιμο», στο σάπιο σύστημα όπου όλα πουλιούνται και αγοράζονται.

Στο φόντο αυτό, γυναίκες έγιναν θύματα στυγνής εκμετάλλευσης, καθώς αναγκάστηκαν να κυοφορήσουν και να γεννήσουν σε συνθήκες εργασιακής εκμετάλλευσης και ομηρίας, έναντι αμοιβής λίγων χιλιάδων ευρώ. Ζευγάρια που επιθυμούσαν ένα παιδί οδηγήθηκαν να πληρώσουν αδρά, όχι μόνο για τις ιατρικές διαδικασίες αλλά και για τις «υποστηρικτικές» ενέργειες της δημιουργίας πλαστών δικαιολογητικών και δικαστικών αποφάσεων, της παραποίησης ιατρικών εγγράφων, της κατάρτισης εικονικών συμφώνων συμβίωσης, ακόμα και της εξεύρεσης εικονικών συζύγων επί πληρωμή.

Ολα αυτά πίσω από τη βιτρίνα μιας ιδιωτικής κλινικής που, όπως διατείνεται στην ιστοσελίδα της, «πραγματοποιεί το όνειρό σας για απόκτηση παιδιού εδώ και 25 χρόνια»...

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΒΟΛΟΥ Εχθρική η στάση της δημοτικής αρχής απέναντι στα δικαιώματα των σχολικών καθαριστριών

 

 

Την «εχθρική στάση» της δημοτικής αρχής Βόλου απέναντι στα δικαιώματα των σχολικών καθαριστριών καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βόλου σε ανακοίνωσή της σχετικά με το θέμα.

Σημειώνεται πως με βάση το απαράδεκτο εκμεταλλευτικό σύστημα πρόσληψης σχολικών καθαριστριών με τη μέθοδο των «ανθρωποωρών», σύμφωνα με την απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών, για τον Δήμο Βόλου προβλέπονται 673 ανθρωποώρες απασχόλησης, που αντιστοιχεί σε μέγιστο αριθμό 224 καθαριστριών. Το επαίσχυντο σύστημα προβλέπει την πρόσληψη καθαριστριών είτε πλήρους είτε μερικής απασχόλησης (ακόμη και 2 ωρών την ημέρα), λύνοντας τα χέρια στην κάθε δημοτική αρχή να μοιράζει κατά το δοκούν τα «ψίχουλα» της απασχόλησης, έχοντας σε απόλυτη εργασιακή ομηρία τις καθαρίστριες.

Στο «μη παρέκει»

 


Τα απανωτά περιστατικά με την πτώση σοβάδων, ακόμα και οροφών σε σχολεία, που καταγράφηκαν την περασμένη χρονιά κι από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν θύματα, επιβεβαιώνουν την επικίνδυνη κατάσταση με την υλικοτεχνική υποδομή των σχολικών κτιρίων, με διαχρονική ευθύνη των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών.

Η πολιτική της υποχρηματοδότησης και των περικοπών σε κονδύλια που αφορούν ακόμα και στοιχειώδεις λαϊκές ανάγκες, όπως η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, έχει οδηγήσει στο «μη παρέκει». Κι ενώ λίγες βδομάδες πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα έπρεπε τα σχολεία να είναι εργοτάξια, για να προλάβουν τα χειρότερα, το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει...