Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ


 Ανακοίνωση για τα προνόμια των βουλευτών



Σε ανακοίνωσή της για τα προνόμια των βουλευτών η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ υπογραμμίζει:

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για μια ακόμη φορά εκφράζει τη σταθερή και αμετακίνητη αντίθεσή της στα προνόμια των βουλευτών και των άλλων αιρετών, την οποία επανειλημμένα έχει εκφράσει κατά το παρελθόν με πρόταση νόμου, ανακοινώσεις και σχετικές τοποθετήσεις:

Τη δραστική μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης και τη φορολόγησή της με τους ίδιους όρους που φορολογούνται και οι άλλοι εργαζόμενοι.

Την πλήρη κατάργηση της αποζημίωσης των βουλευτών για τη συμμετοχή τους στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές και άλλες κοινοβουλευτικές δραστηριότητες.
Την πλήρη κατάργηση των βουλευτικών συντάξεων.

Υπενθυμίζουμε ότι με αφετηρία αυτές τις θέσεις η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ δεν ψηφίζει και τον προϋπολογισμό της Βουλής».

902gr

Τώρα σωθήκαμε...





Στον «μοναδικό αξιόπιστο μηχανισμό» στον οποίο μπορούν οι εργαζόμενοι να εναποθέσουν την προστασία των δικαιωμάτων τους αναγορεύει η «Αυγή» το ΣΕΠΕ, επικαλούμενο την αναστολή της διαδικασίας τροποποίησης των ατομικών συμβάσεων στην επιχείρηση «Η&Μ». Η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει ότι «τα αντανακλαστικά του μηχανισμού έχουν καλυτερεύσει» και βλέπει τη ζούγκλα της αγοράς εργασίας με «ενεργούς εργαζόμενους, ενεργά σωματεία και ενεργό ΣΕΠΕ». Σημειωτέον ότι η «Αυγή» αποφεύγει να κάνει την παραμικρή αναφορά στις κινητοποιήσεις που οργάνωσαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα ταξικά σωματεία των εμποροϋπαλλήλων, ασκώντας πίεση στην εργοδοσία να αποσύρει προσώρας τις νέες ατομικές συμβάσεις και στον ΣΕΠΕ να επέμβει. Σε κάθε περίπτωση, οι αιτίες της εργασιακής ζούγκλας δεν βρίσκονται στο γεγονός ότι οι εργαζόμενοι διστάζουν να προβούν σε καταγγελίες, αλλά στο αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο που διατηρείται και επεκτείνεται με ευθύνη και αυτής της κυβέρνησης, καθιστώντας στις περισσότερες περιπτώσεις «κενό γράμμα» την προσφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας. Αλλά κι εκεί που υπάρχει εξόφθαλμη παραβίαση ακόμα και αυτής της φιλοεργοδοτικής νομοθεσίας, το ΣΕΠΕ είτε δυσκολεύεται να φτάσει, λόγω έλλειψης προσωπικού και μέσων, είτε η κυβέρνηση καλύπτει την εργοδοσία. Να γιατί οι εργαζόμενοι στα «Η&Μ» χρειάζεται να καταλάβουν ότι στηριγμένοι μόνο στις δικές τους δυνάμεις και στο σωματείο τους μπορούν να τα καταφέρουν και ότι πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή, γιατί κανένας δεν τους εγγυάται ότι οι νέες συμβάσεις δεν θα επανέλθουν.

Ταξικό μίσος και συνειδητή διαστρέβλωση που δεν κρύβονται!







Ταξικό μίσος και συνειδητή διαστρέβλωση που δεν κρύβονται!

Γράφει ο Αλέκος Χατζηκώστας // 

Η δημιουργία Μουσείου για τον Νίκο Μπελογιάννη στη ιδιαίτερη πατρίδα του την Αμαλιάδα και η σχετική εκδήλωση εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε προκάλεσε συζητήσεις, αντιπαραθέσεις Και ήταν φυσικό. Γύρω από την ιστορία και ιδιαίτερα γύρω από τη στάση κάθε πολιτικής δύναμης σ’αυτήν το ιδεολογικό μέτωπο και στις μέρες μας παραμένει ασίγαστο.

Η προσπάθεια των αστικών και οπορτουνιστών πολιτικών δυνάμεων σε όλες τους τις εκφάνσεις δεν είναι μόνο να την διαστρεβλώσουν, να την  «φέρουν στα μέτρα τους» κρύβοντας ταυτόχρονα τις «πομπές» των πολιτικών τους προγόνων. Είναι και μία προσπάθεια να μην επιτρέψουν στο λαό να βγάλει πολύτιμα συμπεράσματα για τους αναγκαίους αγώνες του σήμερα, μελετώντας το ηρωικό παρελθόν.

Η ζούγκλα είναι εδώ...


«Εγώ εργασιακό μεσαίωνα στην Ελλάδα δεν ψηφίζω», είπε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στη Ρώμη και είναι να αγανακτεί κανείς με το θράσος της κυβέρνησης. Πρώτα απ' όλα, ο εργασιακός μεσαίωνας που διαμόρφωσαν οι νόμοι όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, είναι ήδη εδώ, αφού κανέναν από αυτούς τους νόμους δεν κατάργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, τους επέκτεινε κιόλας.

Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή, διατήρησε στο ακέραιο τη νομοθεσία για την εδραίωση και τη γενίκευση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, με αποτέλεσμα σήμερα το 60% περίπου των νέων προσλήψεων να αφορούν σε θέσεις μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης. Τα στοιχεία του ΙΚΑ δείχνουν ότι, ΠΛΕΟΝ, ένας στους τρεις μισθωτούς δουλεύει με αυτήν τη μορφή, βουτηγμένος στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα. Κατά τον ίδιο τρόπο, η κυβέρνηση διατηρεί σε πλήρη ισχύ την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου 6/2012, που μείωσε τον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα από 22% έως 32%.