Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Καλύτερα από ποτέ


«Καλύτερα από κάθε άλλη φορά» είναι τα νέα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, σε σχέση με την τρίτη «αξιολόγηση» που ξεκίνησε επίσημα χτες. Τα «νέα», βέβαια, δεν είναι καλά μόνο για τον πρωθυπουργό, αλλά και για τους επιχειρηματικούς ομίλους, αφού η κυβέρνηση, σε συνέχεια των προηγούμενων, τους έχει δώσει στο «πιάτο» ό,τι έχουν ζητήσει: Από τη γενίκευση της «ευελιξίας» και των «δουλεμπορικών» έως το Ασφαλιστικό - τερατούργημα. Και από την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων έως το χτύπημα της απεργίας και της συλλογικής δράσης, που «ψήνεται» στο πλαίσιο της τρίτης «αξιολόγησης». Χώρια το υπόλοιπο «φιλοεπενδυτικό περιβάλλον», των εισφοροαπαλλαγών και φοροαπαλλαγών, των «αναπτυξιακών νόμων», της «δημοσιονομικής σταθερότητας», που χτίζεται πάνω στα ματωμένα πλεονάσματα. «Καλύτερα από ποτέ» είναι τα πράγματα και για τους δανειστές, αφού η κυβέρνηση, με όσα έχει συμφωνήσει, υποβάλλει το λαό σε θυσίες δίχως τέλος για να πληρωθούν μέχρι δεκάρας τα δανεικά για το κεφάλαιο, ενώ πρωτοστατεί στην παραπέρα απελευθέρωση μιας σειράς νέων πεδίων κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Οπως, βέβαια, «καλύτερα από κάθε άλλη φορά» είναι τα πράγματα και με την εμπλοκή της χώρας στους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή, που εξασφαλίζουν την ιμπεριαλιστική «σταθερότητα», για να «τρέξουν» όλα τα παραπάνω σχέδια. Γιατί λοιπόν να μην είναι όλοι «τρισευτυχισμένοι»;

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Νέες παραστάσεις – παρεμβάσεις διαμαρτυρίας 

Τα Εργατικά σωματεία και οι Λαϊκές Επιτροπές στη Θεσσαλονίκη κλιμακώνουμε με όλες τις μορφές την πάλη κατά των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων σπιτιών εργατικών, λαϊκών οικογενειών.

Καλούμε στην παραστάση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Τετάρτη 25 Οκτώβρη στις 3:30μμ στο: Δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης
 
Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ συγκρότησε Επιτροπή για τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς όπου κάθε σωματείο, εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος μπορεί να απευθυνθεί για την παροχή συμβουλών που είναι απαραίτητες, κύρια όμως για την οργάνωση της πάλης και το συντονισμό. 

Το τηλέφωνο καθημερινής επικοινωνίας είναι: 2310-233134

Το τελευταίο (ανορθόγραφο) σημείωμα, του Βούλγαρη




 

Το τελευταίο (ανορθόγραφο) σημείωμα, του Βούλγαρη

Στους κινηματογράφους η πρόσφατη οικογενειακή ταινία των Παντελή – Ιωάννας «Το τελευταίο σημείωμα».

Απ’ την Ιωάννα της Νομικής του 1973 και από το «Χάππυ Νταίη» του 1976 του Βούλγαρη, στην οικογενειακή παραχάραξη της ιστορίας και το μαγάρισμα του Ναπολέοντα Σουκατζίδη και των συντρόφων του. Κομμουνιστές ήταν οι 200, κε Βούλγαρη και κα Καρυστιάνη, όπως Κομμουνιστές θυσιάστηκαν στην Μακρόνησο κι αλλού. Μετά το «να ντουφεκάει αδερφός τον αδερφό», της ερμηνείας σας για τον εμφύλιο πόλεμο, είστε ικανοί να τους δείξετε και ως… εικονολάτρες. 

Θαρρείτε πως στην τόση κατρακύλα είναι μακριά ο πάτος;

Ξεφτίλα δίχως πάτο...



Μερικοί ΣΥΡΙΖΑίοι χασκογελούσαν γύρω από τον Γραμματέα τους, Π. Ρήγα, ενώ αυτός κατέθετε στεφάνι στη Μακρόνησο. Ο Γ. Κατρούγκαλος, ο «ψαλιδοχέρης» της Κοινωνικής Ασφάλισης, καμάρωνε ακουμπώντας πάνω στα ερείπια της Μακρονήσου, σαν να κρατάει κάποιο λάφυρο. Καμιά 50αριά θλιβερά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ξεδίπλωναν τη μοβ σημαιούλα τους κάτω από το άγαλμα του Δεσμώτη Μακρονησιώτη. Οι παραπάνω εικόνες καταγράφηκαν προχτές Κυριακή στη Μακρόνησο, κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί όπου μαρτύρησαν χιλιάδες κομμουνιστές και άλλοι λαϊκοί αγωνιστές.

Εικόνες που προκαλούν...

Πού ακούστηκε;



«Πώς αλλάζουν τα πράγματα! Το ίδιο διάστημα που η Εθνική Λυρική Σκηνή έκανε τα εγκαίνιά της στο ΚΠΙΣΝ (στου Νιάρχου, για να συνεννοηθούμε...), το Μέγαρο Μουσικής, το άλλοτε λαμπρότερο κέντρο της κοσμικής και πολιτιστικής ζωής, σήμερα φυτοζωεί, φιλοξενώντας συναυλία της Ορχήστρας της ΕΡΤ, που οργάνωσε το ΚΚΕ για την εκατονταετηρίδα της Οκτωβριανής "Επανάστασης" - το θέτω σε εισαγωγικά, διότι επρόκειτο για πραξικόπημα. Η επανάσταση του ρωσικού λαού είχε γίνει τον Φεβρουάριο. Τον Οκτώβριο έγινε το πραξικόπημα με το οποίο οι Μπολσεβίκοι κατέλαβαν την εξουσία και εγκατέστησαν τη δικτατορία τους, με τα γνωστά και καταγεγραμμένα αποτελέσματα. Βέβαια, οι πιστοί του ΚΚΕ μπορούν να ονομάζουν όπως θέλουν την επέτειο και να τη γιορτάζουν όπως τους αρέσει. Δική τους είναι, αυτούς μόνον αφορά και κανέναν άλλον. Η απορία μου είναι γιατί τη συγκεκριμένη συναυλία, προχθές, τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Καλά ο Πρόεδρος της Βουλής - τον ξέρουμε. Αλλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας;».