Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

Αλλη διάσταση

 

Κι αν δεν είναι έτσι; Αν όσα μαθαίνουμε ότι συμβαίνουν στη Γάζα είναι προϊόν προπαγάνδας των Παλαιστινίων; Αν ο αριθμός των νεκρών παιδιών είναι κομματάκι υπερτιμημένος; Αν τελικά η αγριότητα του ισραηλινού στρατού δεν είναι δα και τόσο φοβερή; Κι αν οι θάνατοι που προκαλεί το Ισραήλ είναι εντός «ανεκτών ορίων»; Με τέτοια ...ερωτήματα προσπαθούν ορισμένα ΜΜΕ, προμετωπίδες της ισραηλινής και ευρωατλαντικής προπαγάνδας, να κλονίσουν αυτό που αποτελεί βεβαιότητα σε όλο τον κόσμο: Οτι στη Γάζα γίνεται σφαγή. Οτι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σχέδιο εξολόθρευσης του λαού της, προκειμένου να ενισχυθεί η ισραηλινή κατοχή. Και ότι οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί στηρίζουν πολιτικά και στρατιωτικά αυτόν τον δόλιο και εγκληματικό σχεδιασμό, αποθεώνοντας το «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα». Τα fake news που διασπείρει το ισραηλινό «υπουργείο» Προπαγάνδας και τα συμμαχικά Μέσα Ενημέρωσης από την πρώτη μέρα του πολέμου, αποκτούν νέα διάσταση. Μέχρι τώρα πρόβαλαν τη δική τους κατασκευασμένη εκδοχή των γεγονότων ως τη μοναδική «αλήθεια» του πολέμου. Τώρα, ακόμα και οι ελάχιστες ειδήσεις που περνούν το τείχος του αποκλεισμού και της λογοκρισίας, μεταφέροντας την εικόνα του θανάτου και της απόγνωσης από τη Γάζα, αμφισβητούνται από τα ίδια κέντρα ως «υπερβολικά» και «αναληθή». Μέχρι και το έγκλημα στην Τζαμπαλίγια έγινε προσπάθεια να δικαιολογηθεί από τα ελληνικά ΜΜΕ, λέγοντας πως δεν είναι «προσφυγικός καταυλισμός», σε πλήρη ευθυγράμμιση με την ισραηλινή προπαγάνδα. Εχουμε πολλά ακόμα να ακούσουμε και να δούμε, όσο ο δολοφονικός κλοιός του κράτους - τρομοκράτη και των συμμάχων του σφίγγει σαν τανάλια τη Γάζα.

Αντισημίτες;

 

Οι Αμερικανοεβραίοι που καταδικάζουν τη σφαγή της Γάζας μπροστά στο Αγαλμα της Ελευθερίας, αλλά και οι μαθητές που φωνάζουν «Δώστε λεφτά για την Παιδεία και όχι για της Γάζας τα σφαγεία», θα μπορούσαν να κατηγορηθούν ως αντισημίτες, με βάση την εκτός κάθε λογικής και αντιστοίχισης με την πραγματικότητα δήλωση του υπουργού Παιδείας, ο οποίος κατηγόρησε την ΟΛΜΕ για θρησκευτικές διακρίσεις...

Θα μπορούσαμε να θυμίσουμε πολλά στον υπουργό: Τις αμέτρητες δράσεις και ανακοινώσεις συλλόγων διδασκόντων, σωματείων εκπαιδευτικών, της ίδιας της ΟΛΜΕ, ενάντια στις θρησκευτικές διακρίσεις, στον ρατσισμό και στον φασισμό.

Αρκεί να του διαβάσουμε μερικά αποσπάσματα από σχετική ανακοίνωση της ΟΛΜΕ (28/11/2018): «Οι εκπαιδευτικοί, σύμφωνα με τις καταστατικές αρχές της Ομοσπονδίας και την ουσία του εκπαιδευτικού έργου: Οφείλουμε να αποκαλύψουμε στα μάτια των μαθητών μας το πραγματικό πρόσωπο του εθνικισμού και του φασισμού, ώστε να γνωρίσουν τις εικόνες ολέθρου από τις καταστροφές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, τις θηριωδίες και τις εκτελέσεις, τα πεινασμένα παιδιά της Κατοχής, το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, τα καμένα χωριά από τους Γερμανούς, το Δίστομο, την Κάνδανο, τον Χορτιάτη.

Από όλες αυτές τις εξελίξεις προκύπτει ανάγκη για ενδυνάμωση του παιδαγωγικού ρόλου του σχολείου με βάση τις αξίες του ανθρωπισμού, του Διαφωτισμού, της ανοιχτής κοινωνίας. Να αναδείξουμε τη βασική αποστολή της εκπαίδευσης για την προαγωγή μιας δίκαιης κοινωνίας, χωρίς διακρίσεις και ανισότητες. Να διαπαιδαγωγούμε τους μαθητές μας στα ιδανικά της ελευθερίας και της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και της αδελφοσύνης».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Συγκέντρωση και πορεία των συνταξιούχων για ουσιαστικές αυξήσεις στις συντάξεις (ΦΩΤΟ)



 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Άγαλμα Βενιζέλου και πορεία μέχρι το ΥΜΑΘ πραγματοποίησαν σήμερα οι συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που θα κορυφωθούν με την πανελλαδική κάθοδο των συνταξιούχων στην Αθήνα στις 24 Νοέμβρη.

Κρατώντας ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Διαμαντή Μαυροδόγλου, οι συνταξιούχοι αποχαιρέτησαν τον πρωτοπόρο αγωνιστή, συνδικαλιστή, επί χρόνια πρόεδρο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και μετέπειτα της Ομοσπονδίας των Συνταξιούχων του ΙΚΑ.

Από το βήμα της συγκέντρωσης ο Βασίλης Ρέβας, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, εξέφρασε την καταδίκη των συνταξιούχων στην εισβολή του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και τη στήριξη στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για μια ελεύθερη πατρίδα, για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος. Παράλληλα εξέφρασε την αλληλεγγύη στον λαό του Ισραήλ που υφίσταται τις συνέπειες της πολιτικής των κυβερνήσεών του. «Ξέρουμε καλά», είπε, «ότι αυτοί που τελικά πληρώνουν με το αίμα τους το τίμημα των πολέμων είναι οι ίδιοι οι λαοί».

Δεν θα ξεχαστεί!


Πηγή: Associated Press

 

Οι απαράδεκτες δηλώσεις Γεωργιάδη για τα Τέμπη προσβάλλουν κατάφωρα τη μνήμη των 57 νεκρών και τους συγγενείς τους, που μαζί με τους δεκάδες άλλους τραυματίες και επιζώντες του τραγικού δυστυχήματος αναζητούν απαντήσεις για τα πραγματικά αίτια της τραγωδίας και απαιτούν δικαίωση.

Η τραγική προσπάθεια του υπουργού να ανασκευάσει πέφτει στο κενό. Θα το 'θελαν πολύ αυτός και η κυβέρνηση να «μην ασχολείται» ο λαός με το έγκλημα στα Τέμπη. Να μην αναρωτιέται και να μην αναζητά τις πολιτικές και ποινικές ευθύνες, για τις οποίες το ΚΚΕ ζητά τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Θα ήθελαν πολύ να «μην ασχολείται» με το εγκληματικό γεγονός ότι η ασφάλεια των Μεταφορών υπακούει στο κριτήριο του κόστους - οφέλους για το κράτος και τους επιχειρηματικούς ομίλους, στο πλαίσιο της πολιτικής «απελευθέρωσης» των σιδηροδρομικών μεταφορών την οποία υλοποιούν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.