Κυριακή 18 Απριλίου 2021

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ ΜΕ ΡΩΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Ορμητήριο και στόχος η Ελλάδα

 

 

Ορμητήριο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και στόχος των ανταγωνιστών τους γίνεται για μια ακόμα φορά η χώρα, στην αντιπαράθεση που κλιμακώνεται με επίκεντρο την Ουκρανία και τη Μαύρη Θάλασσα (βλέπε σχετικό θέμα), δείχνοντας πόσο επικίνδυνη για το λαό είναι η εμπλοκή της χώρας στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια.

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών είναι αποκαλυπτικές:

Η βάση της Σούδας καλείται να υποστηρίξει όλες τις εξόδους πολεμικών πλοίων των Αμερικανών προς την επίμαχη ζώνη. Από εκεί απέπλευσαν την Τετάρτη τα αντιτορπιλικά του 6ου Στόλου (επιχειρεί σε Ευρώπη και Αφρική) «USS Donald Cook» και «USS Roosevelt» βάζοντας ρότα βορειοανατολικά, με αρχικό στόχο να περάσουν προς τη Μαύρη Θάλασσα, γεγονός που προκάλεσε την έξοδο αρμάδας ρωσικών πλοίων.

Θυμίζουμε πως από το 2016, οπότε με «πρόσκληση» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η ΝΑΤΟική αρμάδα SNMG2 ξεκίνησε επιχειρήσεις στον «δίαυλο» του Αιγαίου, για να ελέγχει τη διέλευση των ρωσικών πλοίων, οι ελληνικές κυβερνήσεις πρωτοστατούν στην προσπάθεια αύξησης της ΝΑΤΟικής παρουσίας (και) στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ το Πολεμικό Ναυτικό είναι από τα λίγα που σταθερά αυξάνει τις ώρες παρουσίας του στις αποστολές των δύο μόνιμων ναυτικών αρμάδων του ΝΑΤΟ (SNMG2 και SNMCMG2), οι οποίες τα τελευταία χρόνια περνάνε πάνω από 120 μέρες στη Μαύρη Θάλασσα, από «μόλις» 80 το 2017.

ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ 10ΩΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ


Χυδαία ψέματα και διαστρεβλώσεις για να εξωραϊστεί η βαρβαρότητα
 
 

RIZOSPASTIS

Με μια προπαγανδιστική εκστρατεία επιχειρεί τις τελευταίες μέρες να ντύσει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο - έκτρωμα για τα Εργασιακά που φέρνει τον επόμενο μήνα, προσπαθώντας με ψέματα και διαστρεβλώσεις να το εξωραΐσει στα μάτια ειδικά των νέων εργαζομένων.

Από κυβερνητικά στελέχη και διάφορα παπαγαλάκια τους ακούγεται κάθε πιθανό και απίθανο επιχείρημα, όπως για την κοσμογονία που έρχεται για τους εργαζόμενους που τάχα «θέλουν να δουλέψουν δύο ώρες παραπάνω χωρίς πρόσθετη αμοιβή» ώστε να εργαστούν δύο ώρες λιγότερο μια επόμενη εργάσιμη μέρα. Μέχρι και 4ήμερη εργασία βάφτισε το νομοσχέδιο η κυβέρνηση, μήπως και κρύψει ότι πρόκειται για νομιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας που επικρατεί ειδικά για τη νέα βάρδια της εργατικής τάξης.

Ολα τα σφυριά χτυπάνε στον στρατηγικό στόχο του κεφαλαίου για μεγαλύτερη «ευελιξία», για περισσότερα εργαλεία ώστε να μειώνεται το «κόστος» εργασίας, να γίνεται πιο φθηνή η εργατική δύναμη, τον στόχο δηλαδή που υπηρετούν με συνέπεια όλες οι αστικές κυβερνήσεις. Είναι η στρατηγική που παρέχει τη δυνατότητα στους επιχειρηματικούς ομίλους να προσαρμόζουν χωρίς εμπόδιο την εργάσιμη μέρα στα μέτρα τους, με επώδυνες συνέπειες για τους εργαζόμενους.

Αυτές οι προβλέψεις άλλωστε, που «κουμπώνουν» με τις «βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές» έντασης της εκμετάλλευσης, προβλέπονται στα σχέδια «ανάκαμψης και ανθεκτικότητας» της ελληνικής οικονομίας, με βάση τα οποία το κεφάλαιο θα πάρει τον πακτωλό των δισεκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

«ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ» ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Φτηνότεροι εργαζόμενοι, εκτεθειμένοι σε μεγαλύτερους κινδύνους


Μια συνοπτική ανάλυση για το ποιος κερδίζει και ποιος χάνει από τη 10ωρη δουλειά που επεκτείνεται με τις «ανατροπές του αιώνα»

 

Οι νέοι εργαζόμενοι είναι αυτοί που θα βιώσουν με μεγαλύτερη ένταση τις συνέπειες από τη 10ωρη δουλειά

Eurokinissi

Οι νέοι εργαζόμενοι είναι αυτοί που θα βιώσουν με μεγαλύτερη ένταση τις συνέπειες από τη 10ωρη δουλειά
Το αμέσως επόμενο διάστημα η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει το νομοσχέδιο που αίρει και τους τελευταίους περιορισμούς στην ευρεία εφαρμογή της «διευθέτησης» του χρόνου εργασίας, με την επιβολή 10ωρης και πλέον δουλειάς. Η «διευθέτηση» αποτελεί περαιτέρω χτύπημα στον σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, επιτρέποντας στους εργοδότες να αυξομειώνουν τον ημερήσιο χρόνο δουλειάς ανάλογα με τις ανάγκες τους, σμπαραλιάζοντας έτσι τη ζωή των εργαζομένων.

Βέβαια, το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση δεν πέφτει από τον ουρανό. Στηρίζεται σε ένα πυκνό πλέγμα αντεργατικών νόμων, Οδηγιών και κατευθύνσεων της ΕΕ για τη «διευθέτηση» του χρόνου εργασίας και την «ευελιξία» στις εργασιακές σχέσεις (βλέπε θέμα στην ίδια σελίδα), που αποτελούν τα βάθρα για την ένταση της εκμετάλλευσης.

Ο νόμος του 2011

Πάνω εκεί ετοιμάζεται να χτίσει τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ, τροποποιώντας προς το χειρότερο τον ισχύοντα νόμο για τη «διευθέτηση» (3986/2011, άρθρο 42), τον οποίο διατήρησε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο οποίος προβλέπει τα εξής:

Αέρας... αλλαγής


Εκατό μέρες συμπληρώνονται απ' όταν στις ΗΠΑ ανέλαβε η κυβέρνηση Μπάιντεν και όλα πλέον μαρτυρούν ότι ο «αέρας αλλαγής» που θα έπνεε τάχα για τον αμερικανικό λαό και όλο τον κόσμο, μετατράπηκε σε ...μπουνάτσα. Από πού να το πρωτοπιάσει κανείς; Τόσο ο Μπάιντεν όσο και οι θιασώτες του στα σύμμαχα κράτη υπόσχονταν «ηρεμία και ασφάλεια» με την αποχώρηση Τραμπ. Αυτό που βλέπουμε, όμως, είναι κλιμάκωση της έντασης με Κίνα και Ρωσία, στα πρόθυρα της πολεμικής εμπλοκής και συνέχιση της ίδιας επιθετικής ρητορικής, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού για την πρωτοκαθεδρία στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα. Αλλά και στο εσωτερικό της χώρας, οι ζωές των μαύρων συνεχίζουν να ...μη μετρούν με κυβέρνηση Μπάιντεν, αν κρίνουμε από τις δολοφονίες Αφροαμερικανών που συνεχίζονται ακάθεκτες, ενώ ο ίδιος ο Πρόεδρος, ως υποψήφιος τότε, είχε εμφανιστεί διαδικτυακά στην κηδεία του Φλόιντ για να υποσχεθεί το τέλος των διακρίσεων. Στην πραγματικότητα, το μόνο που επιδίωκε ήταν να χειραγωγήσει την ψήφο των αγανακτισμένων Αφροαμερικανών και τις κινητοποιήσεις τους, που ενσωματώθηκαν τελικά στο ρεύμα της κυβερνητικής εναλλαγής στις ΗΠΑ, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Οι Αμερικανοί έχουν βέβαια τον πρώτο λόγο για τις εξελίξεις στη χώρα τους. Πρέπει όμως και εδώ να καταλογιστούν οι ευθύνες σε όλα ανεξαιρέτως τα αστικά κόμματα, που προεκλογικά καλλιεργούσαν αυταπάτες και προσδοκίες στον ελληνικό λαό ότι έχει κάτι να περιμένει από τη νέα κυβέρνηση στις ΗΠΑ. Οτι η εκλογή του Μπάιντεν και η υπερίσχυση της ατζέντας των Δημοκρατικών εκφράζουν και τα δικά του συμφέροντα. Τίποτα απ' αυτά δεν ισχύει, επιβεβαιώνοντας ότι «αέρας αλλαγής» για το λαό μπορεί να φυσήξει μόνο με τη δική του πάλη ενάντια στην αστική τάξη της χώρας του και τους διεθνείς συμμάχους της.

Ντελίριο αντικομμουνισμού και άθλια παραχάραξη της Ιστορίας: Με νόμο «Μέρα αφιερωμένη στα Θύματα του Κομμουνισμού» η επέτειος της Οκτωβριανής Επανάστασης για τα σχολεία στη Φλόριντα

 


 

Οι μαθητές θα διδάσκονται κάθε χρόνο στην επέτειο της Οκτωβριανής Επανάστασης για το πώς οι άνθρωποι …υπέφεραν και πέθαναν υπό κομμουνιστικά καθεστώτα και συγκεκριμένα «θα τιμώνται τα 100 εκατ. θύματα σε όλο τον κόσμο».

Αντικομμουνιστικός νόμος για τα σχολεία, με πλήρη διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας και ωμά ψέματα, εγκρίνεται αυτές τις μέρες στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Ορίζοντας την 7η Νοέμβρη, επέτειο της Οκτωβριανής Επανάστασης, ως… «Μέρα αφιερωμένη στα Θύματα του Κομμουνισμού», ο αντικομμουνισμός στοχεύει απευθείας στο «μυαλό» των μαθητών και των νέων, αποδεικνύοντας ότι τα μηνύματα της σοσιαλιστικής επανάστασης που συγκλόνισε τον κόσμο, η κατάργηση της εκμετάλλευσης και οι κατακτήσεις που έφερε για όλους τους λαούς, «στοιχειώνουν» ακόμη τους καπιταλιστές και τους εκπροσώπους τους.