Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Ούτε ψύλλος

 

Το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ, που κατέχει παράνομα τα Υψίπεδα του Γκολάν, απειλεί ανοιχτά τον Λίβανο με στρατιωτική επέμβαση και σπρώχνει τη Μέση Ανατολή σε γενικευμένη ανάφλεξη

Copyright 2024 The Associated

Το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ, που κατέχει παράνομα τα Υψίπεδα του Γκολάν, απειλεί ανοιχτά τον Λίβανο με στρατιωτική επέμβαση και σπρώχνει τη Μέση Ανατολή σε γενικευμένη ανάφλεξη
«Πάσες» με την κυβέρνηση ανταλλάσσουν τα μονοπώλια της Ενέργειας για να θωρακίζουν την κερδοφορία τους, κοροϊδεύοντας αισχρά τον λαό. Την ώρα που τα νοικοκυριά γονατίζουν από τους υπέρογκους λογαριασμούς του ρεύματος, η κυβέρνηση προσπαθεί με ψίχουλα να καλμάρει τις αντιδράσεις και οι ενεργειακοί όμιλοι διαμαρτύρονται ότι τα κέρδη τους είναι ...λίγα (!) ζητώντας να «λειτουργήσει η αγορά». «Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν στις αγορές», είπε για τις νέες αυξήσεις στο ρεύμα ο πρόεδρος ενός από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους της Ενέργειας και πρόσθεσε: «Τον πρώτο καλό μήνα μετά από 6 δύσκολους μήνες επιβλήθηκε φόρος». Το παιχνίδι είναι στημένο στην πλάτη του λαού, αφού η κυβέρνηση έχει ήδη αρχίσει να χαμηλώνει τον πήχη στην «έκτακτη φορολόγηση» των «υπερκερδών» και την επιδότηση των λογαριασμών του Αυγούστου για ορισμένα μόνο νοικοκυριά και με εφάπαξ ψίχουλα. Ετσι, ενώ πριν από μερικές μέρες διέρρεαν ότι θα πάρουν 80 με 100 εκατ. ευρώ από τους ενεργειακούς ομίλους, το ποσό αυτό έχει κατέβει στα 20 με 40 εκατ. ευρώ. Στην πραγματικότητα, ακόμα κι αυτά τα χρήματα θα επιστρέψουν στα μονοπώλια της Ενέργειας ως κρατική επιδότηση στους παρόχους, οι οποίοι ταυτίζονται στην πλειοψηφία των περιπτώσεων με τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας. Μόνο σαν ανέκδοτο ακούγεται λοιπόν το κυβερνητικό αφήγημα ότι φορολογεί τις εταιρείες για να διευκολύνει τα νοικοκυριά, τα οποία δεν σταματούν να συσσωρεύουν χρέη από απλήρωτους λογαριασμούς. Ούτε ψύλλος στα ...κέρδη των ενεργειακών ομίλων από την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ωδή στις «μεταρρυθμίσεις» που τσακίζουν την «καθημερινότητα» του λαού

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Ως παρεμβάσεις για την «άμεση βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη» εμφάνισε ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, τις αντιλαϊκές «μεταρρυθμίσεις» που «διορθώνουν χρόνιες παθογένειες που εμποδίζουν την πορεία μας προς τα εμπρός», επιμένοντας να παρουσιάζει το φαρμάκι ως φάρμακο, αφού αυτές οι «μεταρρυθμίσεις» τσακίζουν τη ζωή του λαού.

Στην ομιλία του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αφού ...είδε μόνο αυτός ότι «στο μέτωπο της καταπολέμησης της ακρίβειας» έχουμε αρκετές «ενθαρρυντικές ειδήσεις» όπως μία «βελτιωμένη εικόνα» του πληθωρισμού και «μείωση των τιμών» στα σούπερ μάρκετ (!!!), εμφάνισε ως ανακούφιση την τροπολογία για το «έκτακτο ειδικό τέλος» που θα πληρώσουν οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο, για να χρηματοδοτηθούν οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος του Αυγούστου, που πάλι θα πάνε στις ίδιες τσέπες, τους ενεργειακούς ομίλους. Εννοώντας την φορολόγηση των λεγόμενων «υπερκερδών» αυτών των εταιρειών, που είναι σταγόνα στον ωκεανό των αμύθητων κερδών που έχουν συσσωρεύσει από την καταλήστευση των λαϊκών νοικοκυριών. 

Εσωτερική σύγκρουση στο Σοσιαλιστικό-Κομμουνιστικό στρατόπεδο. Ποιος είναι ο νικητής;

 



Ο υπαρκτός σοσιαλισμός όπως τον γνώρισε η ανθρωπότητα ήταν ένα οικονομικό-πολιτικό σύστημα το οποίο εφαρμόστηκε σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης καθώς και κάποιες χώρες του τρίτου κόσμου. Παρόλα τα προβλήματα και τις αδυναμίες του απογείωσε το βιοτικό επίπεδο των πολιτών αυτών των χώρων.

Ως απάντηση μάλιστα η επονομαζόμενη “Δύση” έδωσε και αυτή μια πληθώρα κοινωνικών παροχών τον 20ο αιώνα οι οποίες δεν υπάρχουν πια ή υπάρχει ένα δείγμα από αυτές. Την πτώση του βιοτικού επιπέδου την βιώνει κάνεις χρόνο με τον χρόνο, μήνα με τον μήνα, μέρα με τη μέρα. Είναι φανερό ότι αυτό είναι συνέπεια του ότι το μοντέλο της ελεύθερης οικονομίας είναι πλέον ο ένας και μοναδικός παίχτης στο πολιτικό-οικονομικό πεδίο από την δεκαετία του 90’. 

Υπήρχαν όμως ή υπάρχουν ακόμα παραδείγματα μικρών κοινωνιών όπου εφαρμόστηκε ένα παρόμοιο μοντέλο; Αν ναι τότε θα μπορούσαν να γίνουν συγκρίσεις και ποιες θα ήταν αυτές; Θα μπορούσε να αναδειχθεί κάποιος νικητής ανάμεσα τους; Είναι σαν να έχεις μια ομάδα από αθλητές. Ποιος είναι ο καλύτερος; Αυτός που είναι πιο γρήγορος, αυτός που έχει αντοχή, αυτός που σηκώνει τα περισσότερα κιλά ή αυτός που είναι καλός σε ένα άθλημα όπως το ποδόσφαιρο; Το ίδιο θα έλεγε κανείς για είναι αυτοκίνητο. Ποιο είναι το καλύτερο αυτό που έχει επιδόσεις, αυτό που έχει πολυτέλεια, αυτό που είναι πιο οικονομικό, αυτό που είναι πιο αξιόπιστο ή αυτό που πετυχαίνει ισορροπία ανάμεσα στα παραπάνω;

ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ Βγάζει «λάδι» τις κρατικές υπηρεσίες για τις παράνομες και τις «νόμιμες» παρακολουθήσεις


 

Καμία εμπλοκή κρατικής υπηρεσίας δεν... βλέπει ο Άρειος Πάγος, στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών που πραγματοποιήθηκαν με το κατασκοπευτικό λογισμικό predator.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γ. Αδειλίνη, ολοκληρώθηκε σήμερα η προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση των υποκλοπών, μετά από δύο περίπου έτη.

Η εισαγγελέας, αφού απαριθμεί τα πρόσωπα που εξετάστηκαν και την πορεία των ερευνών, περνάει στο «ψητό» υποστηρίζοντας πως «συνάγεται αναντίλεκτα ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως εμπλοκή με το κατασκοπευτικό λογισμικό predator ή οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο λογισμικό κρατικής υπηρεσίας και δη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), της Αντιτρομοκρατικής (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) και γενικότερα της ΕΛΑΣ (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη) ή οποιουδήποτε κρατικού λειτουργού». 

«Κράτος δικαίου»


Πηγή: Eurokinissi

 

Με αφορμή τα νέα στοιχεία για την υπόθεση των υποκλοπών, αναθερμαίνεται τις τελευταίες μέρες ο καβγάς ανάμεσα στη ΝΔ, στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ και τους άλλους για το «κράτος δικαίου» και την «ποιότητα της δημοκρατίας».

Λογικό να λασπομαχούν για την «ποιότητα» του κράτους τους, αφού η σαπίλα του αναδίδεται πλέον από παντού και δεν μπορεί να κρυφτεί ότι το μόνο «δίκαιο» που παράγει και προστατεύει, είναι αυτό των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων και της κερδοφορίας τους, σε βάρος του λαού, των δικαιωμάτων και των σύγχρονων αναγκών του.

Ακόμα και στο θέμα των υποκλοπών, για το οποίο τσακώνονται, το «κράτος δικαίου» που υπερασπίζονται όλοι, είναι αυτό που γράφει στην προμετωπίδα «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων», κρύβοντας κάτω από το πέπλο της «εθνικής ασφάλειας» την πραγματική στόχευση των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων, που είναι η σταθερότητα του συστήματος και η στοχοποίηση του εχθρού λαού.