Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

ΚΑΛΕΣΜΑ. ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ


ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Συντοπίτισσες, συντοπίτες,

 Ο αγώνας ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ είναι από αυτούς που χαρακτήρισαν τη φετινή χρονιά. Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες σε όλη την Ελλάδα δεν υποκύψαμε στον ωμό εκβιασμό και δεν πληρώσαμε το χαράτσι. Η διοίκηση της ΔΕΗ και η κυβέρνηση διαπιστώνοντας τα αδιέξοδα της πολιτικής τους και κάτω από το βάρος της μη είσπραξης σε πάρα πολλές περιπτώσεις ούτε καν των ποσών που αντιστοιχούν στην κατανάλωση του ρεύματος στέλνει το χαράτσι του 2011 στις ΔΟΥ. Αυτό το διαπιστώσαμε στους τελευταίους λογαριασμούς.
 Όμως διαπιστώνουμε για άλλη μια φορά νέες αυθαιρεσίες. Ενώ σε πάνω από χίλιους λογαριασμούς στο Ωραιόκαστρο πληρώθηκε κανονικά η κατανάλωση του ρεύματος(συν ΕΡΤ-ΔΗΜΟ) χωρίς να πληρωθεί το χαράτσι, η ΔΕΗ εντελώς αυθαίρετα-και παρόλη την κατάθεση των εξώδικων- πήρε από πολλούς μέρος των χρημάτων που κατατέθηκαν για κατανάλωση ρεύματος και τα χρησιμοποίησε για πληρωμή του χαρατσιού. Αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας είναι να εμφανίζεται στους λογαριασμούς ότι πολλοί από μας χρωστάνε την πληρωμή ρεύματος στη ΔΕΗ παρόλο που έχουμε πληρώσει κανονικά την κατανάλωση του ρεύματος. Παράλληλα η ΔΕΗ μας απειλεί με διακοπή του ρεύματος.
 Το Συντονιστικό ενάντια στο χαράτσι πιστεύει ότι απέναντι στη νέα αυθαιρεσία και το νέο εκβιασμό πρέπει να απαντήσουμε συλλογικά και οργανωμένα.
 Για αυτό σας καλούμε τη Δευτέρα 9-7-2012, στις 7:30 μ.μ., στο χώρο του Δημαρχείου Ωραιοκάστρου για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε για τον τρόπο της απάντησής μας.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ, ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ. ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΥ, ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ

Ένας υπουργός οικονομικών που είναι. Η χαρά των τοκογλύφων!

Στουρνάρας: «Έρχονται δύσκολα χρόνια, χρειάζεται υπομονή και δουλειά».

Το οικονομικό πρόγραμμα είναι εκτός πορείας και πρέπει να το επαναφέρουμε στην ορθή του πορεία.
«Από σήμερα μπαίνουμε σε πολύ βαθιά νερά, μας περιμένουν δύσκολα χρόνια και υποσχόμαστε μόνον πολύ σκληρή δουλειά. Βλέπω φως στο βάθος του τούνελ, αλλά το τούνελ είναι μακρύ» δήλωσε την Πέμπτη ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Επεσήμανε επίσης, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου, ότι «το οικονομικό πρόγραμμα είναι εκτός πορείας και πρέπει να το επαναφέρουμε στην ορθή του πορεία». Το στίγμα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης αναμένεται να δώσει ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, την Παρασκευή το απόγευμα, κατά την συζήτηση, στη Βουλή, επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. 
Την Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας του κ. Στουρνάρα ως υπουργού Οικονομικών. Επίσης, ορκίστηκαν ο Σίμος Κεδίκογλου ως υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, και ο Κωνσταντίνος Τσιάρας, ως υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού.
Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Οικονομικών ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τα μέλη της τρόικας.
«Τη Δευτέρα στο Eurogroup δεν θα περάσεις καλά» του είπε η τρόικα, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο υπουργός και συμπλήρωσε ότι ο ίδιος τους απάντησε «το γνωρίζω».
Ο νέος υπουργός ανέφερε κατά τη διάρκεια της τελετής: «Από σήμερα μπαίνουμε σε πολύ βαθιά νερά. Μας περιμένουν δύσκολα χρόνια. Είμαι όμως αισιόδοξος, βλέπω φως στην άκρη του τούνελ. Είναι μακρύ και χρειάζεται υπομονή»
Σημειώνεται ότι σε ανάλογο πνεύμα ήταν δήλωση που έκανε χθες ο κ. Στουρνάρας στην ηλεκτρονική έκδοση των Financial Times: «Το πρόγραμμα είναι εκτός στόχων και δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα από τους πιστωτές μας πριν το επαναφέρουμε στη σωστή τροχιά».
Ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζανιάς, δήλωσε χαρούμενος που παραδίδει το υπουργείο σε έναν παλιό του φίλο και συγκάτοικο πριν από 30 χρόνια στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, «μετά από 3 σκληρά χρόνια», όπως είπε. Ευχήθηκε τα πράγματα να είναι καλύτερα για τη νέα ηγετική ομάδα του υπουργείου Οικονομικών και να είναι αυτή που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση.
Η τρόικα έχει ήδη λάβει από τον τέως υπουργό Οικονομικών Γ. Ζανιά ενημέρωση για την πορεία των βασικών δημοσιονομικών μεγεθών και την εξέλιξη των μεταρρυθμίσεων και των αποκρατικοποιήσεων και στις επαφές που θα έχει τις επόμενες 72 ώρες με τους υπουργούς της κυβέρνησης θα συζητήσει επί συγκεκριμένων μεγεθών.
Σε καλό κλίμα αναφέρεται, εξάλλου, ότι έγινε η συνάντηση της τρόικας με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αν και το πνεύμα ήταν ότι η τρόικα δεν έχει εντολή να διαπραγματευθεί, παρά μόνο να διαπιστώσει που βρίσκεται η κατάσταση σε ότι αφορά την εφαρμογή των δεσμεύσεων του μνημονίου.
Η τρόικα ζήτησε , εξάλλου, το απόγευμα να έχει νέα συνάντηση με τον κ. Στουρνάρα την Κυριακή, μετά τις προγραμματικές δηλώσεις, προφανώς για πιθανές διευκρινίσεις των όσων θα αναφερθούν στη Βουλή. Το ραντεβού κλείστηκε, για τις 10 το πρωί της Κυριακής.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, που χαρακτήρισε την τρόικα «κατακτητές», ο κ. Στουρνάρας είπε ότι δεν τους βλέπει έτσι, αλλά ως συναδέλφους που εκπροσωπούν τους δανειστές της χώρας και με αυτή την έννοια είμαστε υποχρεωμένοι να συμβιώσουμε μαζί τους.
Σχόλιο μπλοκ: Απο την τελετή παραλαβής μας έδωσε το ορεκτικό. Όταν κάτσει στο θρόνο του ΤΣΑΡΟΥ θα μας σερβίρει και το κυρίως πιάτο! Βοήθεια μας.