Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

Κυβέρνηση- εκπρόσωπος (και) της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ!


Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της αμερικανικής Ακτοφυλακής και του Λιμενικού Σώματος υπεγράφη σήμερα στο υπουργείο Ναυτιλίας παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ. Η υπογραφή του μνημονίου έγινε από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχο Θοδωρή Κλιάρη και τον ομόβαθμό του διοικητή της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ της περιοχής του Ατλαντικού Steven D. Poulin.

Ναι, όπως το ακούτε,μνημόνιο συνεργασίας με την αμερικανική ακτοφυλακή, δηλαδή την ακτοφυλακή μιας χώρας που γεωγραφικά μας χωρίζει ωκεανός, αλλά οι κύριοι της κυβερνήσεως θέλουν εξυπηρετήσουν τα αμερικανικά συμφέροντα μέχρι και αυτό το σημείο!

Μαχητική συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης οι συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της ημέρας πανελλαδικής δράσης.


Δυναμική κινητοποίηση συνταξιούχων (VIDEO - ΦΩΤΟ)


 
 

Μαχητική συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης οι συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της ημέρας πανελλαδικής δράσης.

Συμμετείχαν μαζικά στη συγκέντρωση που οργάνωσαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις της Θεσσαλονίκης στο Άγαλμα Βενιζέλου και στην πορεία που ακολούθησε μέχρι το υφυπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Στην κινητοποίηση συμμετείχε και αντιπροσωπεία του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πολυγύρου.

Έστειλαν μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι «πανδημία δεν σημαίνει αμνησία, ούτε απραξία». Με αγώνα διεκδικούν όλα όσα άδικα τους έχουν αφαιρεθεί. Ότι το μέρισμα των 250 ευρώ δεν είναι γομολάστιχα για να σβήσουν όσα διεκδικούν. Ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται μέχρι να υλοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.

Ο τεχνοβασιλιάς μένει πάντα γυμνός


 


Όπως συνηθίζεται κάθε τέλος χρονιάς αρχίζουν οι απολογισμοί, οι ανασκοπήσεις, και τα κουτάκια συμφερόντων και ενδιαφερόντων πάνε σύννεφο.

Όπως συνηθίζεται κάθε τέλος χρονιάς αρχίζουν οι απολογισμοί, οι ανασκοπήσεις, και τα κουτάκια συμφερόντων και ενδιαφερόντων πάνε σύννεφο. Άλλος μετράει γκολ, άλλος μετράει πρωτιές, και με τους έσχατους, τη θεόρατη πλειοψηφική μάζα των εργαζόμενων ανθρώπων, έρχονται και μιλούν οι αριθμοί της μεγάλης ανατριχίλας. Κάθε χρονιά, που λόγω εορτών παίρνει και το πιο φανταχτερά καταναλωτικό της πρόσωπο, η αγορά θυμάται πριν κοπεί και η τελευταία σελίδα από το ημερολόγιο πόσο φτώχυναν οι πολλοί και πόσο πλούτισαν οι λίγοι.

Ωστόσο η πανδημία, που έχει έτσι κι αλλιώς και παγκόσμιο και πολυεθνικό χαρακτήρα, πρόσθεσε στην ανάγνωση και στον σχολιασμό της ψαλίδας του πλούτου μια ξεδιαντροπιά, μια θρασύτητα, μια φτηνιάρικη έπαρση και μια αλαζονεία, που δυστυχώς οδηγεί σε αντιδραστικά ξεσπάσματα και όχι, ακόμα τουλάχιστον, σε επαναστατικά πετάγματα. Στην κορφή της πυραμίδας αυτής της οίησης, εγώ τουλάχιστον βάζω τη δήλωση του διαβόητου μεγιστάνα Ιλον Μασκ.

ΚΑΤΕΡΙΝΗ Προφυλακίστηκαν τρεις για την αρπαγή του διευθυντή Γυμνασίου - Οι υπόλοιποι οκτώ αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους

 

Μέλη της φασιστικής ομάδας «ποζάρουν» με όπλα 
Μέλη της φασιστικής ομάδας «ποζάρουν» με όπλα

 

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν αργά το βράδυ της Δευτέρας, μετά από την πολύωρη διαδικασία των απολογιών, ενώπιον του ανακριτή Κατερίνης, τρεις από τους 11 που συμμετείχαν στην ομάδα των αυτοαποκαλούμενων «θεματοφυλάκων του Συντάγματος» που συνελήφθησαν για την αρπαγή του διευθυντή του Γυμνασίου του Αιγινίου Πιερίας.

Πρόκειται για τρεις άνδρες, έναν 66χρονο και δύο 41 ετών που πήραν το δρόμο προς τη φυλακή με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Οι υπόλοιποι οκτώ αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και, κατά περίπτωση, με χρηματική εγγυοδοσία. 

Οι κατηγορούμενοι την περασμένη Παρασκευή προπηλάκισαν, έδεσαν πισθάγκωνα με χειροπέδες και οδήγησαν τον διευθυντή του Γυμνασίου, Διονύση Χατζή, στο Αστυνομικό Τμήμα Πύδνας - Κολινδρού. Επιβεβαίωσαν έτσι, για άλλη μια φορά, ότι το εν λόγω μόρφωμα και τα υπόλοιπα τέτοια λειτουργούν σαν σύγχρονα τάγματα εφόδου, προκειμένου να επιβάλουν τις φασιστικές αντιλήψεις που προσπαθούν να κρύψουν πίσω από την άρνηση της μάσκας και των εμβολίων.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ - ΑΘΗΝΑ Με μια δυναμική κινητοποίηση απαίτησαν όσα τους έχουν κλέψει (VIDEO - ΦΩΤΟ)


 
 

Δυναμική κινητοποίηση στην Αθήνα πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι με σύνθημα «Κανένας συμβιβασμός με αυτή την πολιτική - Διεκδικούμε ό,τι μας έχουν αφαιρέσει».

«Φέρτε πίσω όλα τα κλεμμένα, με αίμα ο λαός τα έχει πληρωμένα», φώναζαν κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσων (Δημοσίου - OAEE - ΙΚΑ - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΠΕΣ ΝΑΤ - ΠΣΣ Δικηγόρων - ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ - ΕΣΤΑΜΕΔΕ).

Με τις κινητοποιήσεις τους οι συνταξιούχοι διεκδικούν όλα όσα τους έχουν αφαιρέσει τα τελευταία χρόνια και χαρακτηρίζουν απαράδεκτο το «αντίδωρο» των 250 ευρώ που τους πετάει η κυβέρνηση. Απαιτούν στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, απόδοση σε όλους τους συνταξιούχους της 13ης και 14ης σύνταξης, αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις. Να τους αποδοθεί το 0,5% του τακτικού προϋπολογισμού που είναι νομοθετημένο για τα έτη 2020 - 2021. Να τους αποδοθούν τα αναδρομικά αφορολόγητα.

Ορμητήριο των ΗΠΑ και στόχος, την ώρα που «βράζει» η αντιπαράθεση ΝΑΤΟ - Ρωσίας

 

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ
 

Τον ρόλο που περιέγραφε τις προάλλες ο Αμερικανός πρέσβης για τις στρατιωτικές υποδομές που η κυβέρνηση έχει δώσει στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της κατάπτυστης συμφωνίας για τις βάσεις - ως «κρίκοι για την προβολή ισχύος των ΗΠΑ» στην περιοχή - αναδεικνύει η «κινητικότητα» των αμερικανικών δυνάμεων στη χώρα, την ώρα που «βράζει» η αντιπαράθεση με τη Ρωσία.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με διαθέσιμα στοιχεία, την περασμένη Παρασκευή σηκώθηκε ξανά από τη Σούδα αεροσκάφος της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας (USAF) για αποστολή συλλογής πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης στη Μαύρη Θάλασσα.

Δεν περνά απαρατήρητος ο τύπος του αεροσκάφους: Συγκεκριμένα, «RC-135U Combat Sent», ο οποίος σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, «παρέχει στρατηγικές ηλεκτρονικές πληροφορίες αναγνώρισης στον Πρόεδρο, τον υπουργό Αμυνας, τους ηγέτες του υπουργείου Αμυνας και τους διοικητές του θεάτρου επιχειρήσεων. Εντοπίζοντας και ταυτοποιώντας ξένα στρατιωτικά χερσαία, ναυτικά και αερομεταφερόμενα σήματα ραντάρ, το "Combat Sent" συλλέγει και εξετάζει λεπτομερώς κάθε σύστημα, παρέχοντας στρατηγική ανάλυση για τους πολεμιστές ("warfighters"). Τα δεδομένα που συλλέγονται αποθηκεύονται επίσης για περαιτέρω ανάλυση από τις διακλαδικές κοινότητες διεξαγωγής μάχης και πληροφοριών. Το "Combat Sent" αναπτύσσεται σε όλο τον κόσμο και χρησιμοποιείται σε επιχειρήσεις σε καιρό ειρήνης και έκτακτης ανάγκης», επισημαίνει η USAF.

Βολικά άλλοθι

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Κάθε φορά που σπίτια και περιουσίες πλημμυρίζουν, κάθε φορά που χιλιάδες στρέμματα δάσους καίγονται, όπως συνέβη το φετινό καλοκαίρι, κάθε φορά που ο λαός μετρά τις πληγές του, επιστρατεύονται από την κυβέρνηση, τα άλλα αστικά κόμματα και επιτελεία τα «ακραία καιρικά φαινόμενα» και η «κλιματική αλλαγή», ως βολικό «άλλοθι» για να συγκαλυφθούν οι εγκληματικές ευθύνες του κράτους.

Πίσω από εκεί προσπαθούν να κρύψουν ότι δεν είναι μοιραίο να καιγόμαστε το καλοκαίρι και να πνιγόμαστε τον χειμώνα, την ώρα μάλιστα που υπάρχουν όλα τα σύγχρονα μέσα πρόβλεψης και πρόληψης από τα φυσικά φαινόμενα και τις καταστροφές.

Αυτό είναι που κάνει ακόμα πιο προκλητική την «επιλεκτική ανικανότητα» του κράτους, όταν πρόκειται για την προστασία του λαού, σε αντίθεση με την «επιλεκτική αποτελεσματικότητα» που δείχνει όταν πρόκειται για τα συμφέροντα και τις ανάγκες του κεφαλαίου.