Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Κοινή δράση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της μαρίνας και για επαναλειτουργία του Νοσοκομείου «Παναγία» (ΦΩΤΟ)

 

Απο τη σύσκεψη που έγινε σε ανοιχτό χώρο 
Απο τη σύσκεψη που έγινε σε ανοιχτό χώρο

Κοινές δράσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της μαρίνας Καλαμαριάς και για την άμεση λειτουργία του πρώην Γενικού Νοσοκομείου «Παναγία» αποφασίστηκαν στη σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή, με πρωτοβουλία και κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών Καλαμαριάς. Το σχετικό κάλεσμα έφτασε σε πολλούς φορείς, συλλόγους και σωματεία, αρκετοί από τους οποίους εκπροσωπήθηκαν στη σύσκεψη.

Όπως αναφέρεται στο κοινό κείμενο που προέκυψε με τις υπογραφές φορέων, συλλόγων και σωματείων, «Χρόνια τώρα, συναντάμε παντού τη μέθοδο της "απαξίωσης" και της "υποβάθμισης", ως εργαλείο για την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων. Αφού τα προηγούμενα χρόνια Κυβερνήσεις - Δήμος - Περιφέρεια την προετοίμασαν, σήμερα προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς στην ιδιωτικοποίηση - οικοπεδοποίηση μέσω ΤΑΙΠΕΔ (τη βαφτίζουν "αξιοποίηση") ενός από τα πιο αξιόλογα τμήματα του παράκτιου χώρου της Θεσσαλονίκης με ιδιαίτερο φυσικό κάλος, τη μαρίνα Αρετσούς.

Μέχρι και τα φανάρια έξω από την επιχείρηση άλλαξε η Amazon για να μη γραφτούν οι εργαζόμενοι στο συνδικάτο

 


Παράλληλα η εταιρεία στέλνει διαρκώς sms ενάντια στην εγγραφή στο συνδικάτο, ενώ έχει γεμίσει ακόμα και τις τουαλέτες της επιχείρησης με αντισυνδικαλιστικές αφίσες.

Γράφαμε λίγο πριν καιρό για το σημαντικό βήμα που έγινε σε αποθήκη της Amazon στην Αλαμπάμα, ώστε οι εργαζόμενοι να γραφτούν στο Συνδικάτο Λιανεμπορίου. Χάρη στην κινητοποίηση χιλιάδων εργαζομένων, δόθηκε το πράσινο φως ώστε να ξεκινήσει η επιστολική ψηφοφορία για την εγγραφή ή μη των εργαζόμενων στο συνδικάτο, που θα κρατήσει ως το Μάρτη.

Η εταιρεία, αφού δεν μπόρεσε να αποτρέψει την ψηφοφορία, κάνει ό,τι μπορεί για να πείσει τους εργαζόμενους να καταψηφίσουν την εγγραφή τους στο συνδικάτο, αλλά και για να παρεμποδίσει τους συνδικαλιστές, που προέρχονται κυρίως από τα γύρω εργοστάσια της περιοχής, ιδίως αυτά της επεξεργασίας πουλερικών, από την επαφή με τους εργαζόμενους.

Διασπορά μίσους σε ανήλικα παιδιά



Οι ψεύτικες ειδήσεις περί «25χρονων προσφυγόπουλων» έκλεισαν το σχολείο στο Ίππειος. «Να μην λειτουργήσει η τάξη εκπαίδευσης για παιδιά πρόσφυγες» ζητάνε γονείς και μαθητές

Μαθητές και κυρίως γονείς έκλεισαν σήμερα το Γυμνάσιο στο Ίππειος αντιδρώντας στη λειτουργία τάξης ΖΕΠ (Ζώνης Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας) εκπαίδευσης δηλαδή οκτώ παιδιών προσφύγων στο σχολείο.

Οι διαμαρτυρόμενοι παρασυρμένοι από ψευδείς αναρτήσεις συγκεκριμένων πολιτικών κύκλων στο διαδίκτυο, υποστηρίζουν ότι στο σχολείο και μέσα στις τάξεις των υπολοίπων παιδιών θα φοιτήσουν 25χρονοι. Κάτι το οποίο δεν είναι αλήθεια αφού το σύνολο των παιδιών όπως διασταυρώθηκε αφορά εκπαίδευση παιδιών 13 έως 16 ετών (γεννηθέντων από το 2005 έως το 2008)!

ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΗΜΙΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ




Στις  2-2-2021 στο Γ΄ Γυμνάσιο Παλαιόκαστρου, υπήρξε κρούσμα σε μαθητή.

Το μόνο μέτρο αντιμετώπισης ήταν το κλείσιμο του Τμήματος που υπάγονταν το παιδί και η απολύμανση. Ούτε τεστ, ούτε καραντίνα σε καθηγητές και γονείς.

Στις  6-2-2021 έρχεται στο Γ΄ Γυμνάσιο το Kibbo, με καθυστέρηση πολλών μηνών, για να αποσυμφορηθούν σε μικρό ποσοστό τα τμήματα και οι άθλιοι χώροι.

Ένα μικρό δείγμα της κατάστασης στα σχολεία του Δήμου Ωραιοκάστρου. ΄Οπου, εδώ και ένα χρόνο, δεν έγινε δυνατή η εύρεση μίας επιπλέον αίθουσας διδασκαλίας ενώ ο δήμαρχος «χαρίζει» το κτήριο του Παύλου Μελά στην αστυνομία.

Με μία κυβέρνηση που διορίζει 1.000 για την αστυνόμευση των Πανεπιστημίων και δεν προσλαμβάνει δάσκαλους και γιατρούς. Με την αστική αντιπολίτευση σε χειμερία νάρκη.

Με μία δημοτική αρχή πιστό εντολοδόχο των κυβερνητικών επιλογών.--

 

Ωραιόκαστρο 5-2-2021

 

                                                             ΛΑΪΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 

Επιδόσεις


Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς, από την αρχή της πανδημίας έχουν ιχνηλατηθεί από την Πολιτική Προστασία 141.204 επιβεβαιωμένα εγχώρια κρούσματα, οι 265.267 στενές επαφές τους και 4.705 εισερχόμενα κρούσματα, από τα οποία προέκυψαν 8.327 στενές επαφές. Αν και δεν έδωσε κάποιο μέτρο σύγκρισης, η εμπειρία δείχνει ότι οι ιχνηλατήσεις αυτές είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες, αν σκεφτεί κανείς ότι στην πλειοψηφία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε χώρους δουλειάς, σχολεία και αλλού οι κοντινές επαφές δεν ιχνηλατούνται αν δεν έχουν συμπτώματα, ζώντας τις περισσότερες φορές με την αμφιβολία αν κόλλησαν, ή αν μεταδίδουν, στην περίπτωση που οι ίδιοι είναι ασυμπτωματικοί. Υπάρχει όμως και ένας τομέας όπου η κυβέρνηση μπορεί πραγματικά να υπερηφανεύεται για τις επιδόσεις της. Κι αυτός δεν είναι άλλος από τους ελέγχους για την επιβολή προστίμων στους παραβάτες των περιοριστικών μέτρων. Σε αντίθεση λοιπόν με τις ιχνηλατήσεις, που γίνονται με ...μέτρο, οι έλεγχοι πέφτουν βροχή! Από την 1η Ιούλη του 2020 μέχρι σήμερα έχουν γίνει πάνω από 4.500.000 σε όλη τη χώρα και επιβλήθηκαν 95.632 πρόστιμα για 87.808 παραβάσεις. Για όσους τυχόν αναρωτιούνται, στοιχεία για ελέγχους στους χώρους δουλειάς - προκειμένου να εξακριβωθεί αν τηρούνται ακόμα και τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας - ο υπουργός δεν έδωσε. Προφανώς είναι τόσο μικρός ο αριθμός τους, που το δείγμα δεν καταγράφεται ούτε στατιστικά.

Τρώνε και πίνουν τα παιδιά στη Νικαριά

 


Τα επικοινωνιακά «μπαλόνια» κάποια στιγμή σπάνε ή ξεφουσκώνουν. Κι όταν συμβεί αυτό, η κυβέρνηση όχι μόνο θα πάψει να το παίζει ταχυδακτυλουργός, αλλά θα μετατραπεί και σε κλόουν που θα ψάχνει να μακιγιαριστεί για να κρύψει τη γύμνια της.

Ο Γάλλος συγγραφέας και πολιτικός, Αντρέ Μαλρό, υποστήριζε πως «τις ιδέες πρέπει να τις ζούμε» και ο πρωθυπουργός μαζί με την κουστωδία των «αρίστων» του δεν έκαναν τίποτα περισσότερο από αυτό. Πήγαν στην Ικαρία για να ζήσουν τον «μύθο» τους σε μία χώρα με σχεδόν 6.000 νεκρούς, όπου τα Σαββατοκύριακα απαγορεύεται πλέον να κυκλοφορήσεις μετά τις 18:00.

Η κυβέρνηση της ΝΔ κατάφερε να εκτοξεύσει την αλαζονεία και την πολιτική ξετσιπωσιά σε άλλα επίπεδα. Έχει κλείσει έναν ολόκληρο λαό μέσα στο σπίτι του, αρνούμενη να πάρει ουσιαστικά μέτρα κατά της πανδημίας, κι εκείνη συμμετέχει σε τρικούβερτα κορονο-γλέντια. Αν αυτό δεν είναι «ιδέα», τότε τι είναι;