Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

«Προσεχώς» στην Υγεία



Μια σειρά από στατιστικά στοιχεία, δηλωτικά της κατάστασης που επικρατεί στον τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας, με ευθύνη της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, καταγράφει έρευνα της «Διανέοσις», που συνδέεται με τον ΣΕΒ. Ενδεικτικά, σύμφωνα με την έρευνα, ένας στους πέντε Ελληνες δεν έλαβε υπηρεσίες (εξέταση ή διάγνωση ή θεραπεία), παρόλο που τις είχε ανάγκη, ένας στους τρεις καρκινοπαθείς είχε πρόβλημα πρόσβασης σε γιατρό, η συνολική δαπάνη υγείας μειώθηκε σημαντικά μεταξύ 2012 - 2016 και συρρικνώθηκε στο 8,9% του συνόλου των κρατικών δαπανών, σε αντίθεση με την ιδιωτική δαπάνη υγείας, που είχε πολύ μικρότερη μείωση και προσεγγίζει διαχρονικά το 35% - 40% της συνολικής δαπάνης υγείας. Θα αναρωτηθεί κανείς: Γιατί ένα «ινστιτούτο μελετών», που απηχεί τα συμφέροντα του ΣΕΒ, δείχνει τέτοιο ενδιαφέρον για το δημόσιο σύστημα Υγείας, τα προβλήματα και τις ελλείψεις, τις μειωμένες κρατικές δαπάνες και την αύξηση των «ιδιωτικών» πληρωμών, αυτών δηλαδή που βγαίνουν απευθείας από την τσέπη των ασθενών;

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ - ΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΣΥΝΗΓΟΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ



Η ναζιστική ιδεολογία συνιστά το κίνητρο των εγκληματικών τους πράξεων
 
Η δίκη συνεχίζεται σήμερα με την αγόρευση του έτερου συνηγόρου Πολιτικής Αγωγής των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, Αντώνη Αντανασιώτη

«Καίριας σημασίας το αποδεικτικό υλικό που κατασχέθηκε και βρισκόταν στην κατοχή των κατηγορουμένων και γενικότερα στην κατοχή της Χρυσής Αυγής» χαρακτήρισε στην αγόρευσή του ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, Θ. Θεοδωρόπουλος, στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Ο δικηγόρος, που ολοκλήρωσε χτες την αγόρευσή του, αναφέρθηκε στην ιδεολογία της ΧΑ, τον εθνικοσοσιαλισμό, τον οποίο οι χρυσαυγίτες, οι μάρτυρες υπεράσπισης αλλά και η εισαγγελέας στην πρόταση της αρνούνται. Τόνισε μεταξύ άλλων ότι η εισαγγελέας αγνόησε και δεν ασχολήθηκε με τον εθνικοσοσιαλισμό ως κίνητρο των υπό διερεύνηση εγκληματικών πράξεων. Ανέφερε σχετικά: «Και ερωτάται: Μπορεί κανείς να μάχεται για την επικράτηση των ιδεών του ναζισμού (π.χ. για τη φυλετική καθαρότητα) χωρίς να εγκληματεί; Η ναζιστική ιδέα λοιπόν δεν είναι απλά ήχος, λέξεις στα αυτιά των ανθρώπων, μα μεταφράζεται σε τρομοκρατική βία, σε μαχαίρωμα, σε εμπρησμούς, συνοδεύεται δε από απέραντο πόνο, θρήνο και απόγνωση των θυμάτων».

Επικίνδυνη πολιτική


Φωτό αρχείου από A.P 
Φωτό αρχείου από A.P
Πηγή: Associated Press

Παράλληλα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που μετατρέπει τα νησιά σε φυλακές προσφύγων και μεταναστών, η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να πείσει ότι η ενίσχυση των μέτρων καταστολής και αποτροπής θα περιορίσει τα προσφυγικά - μεταναστευτικά κύματα και θα οδηγήσει σταδιακά σε αποσυμφόρηση των νησιών. Το ίδιο ισχύει με την τοποθέτηση φραγμάτων στο Αιγαίο και τη συγκρότηση στρατιωτικοποιημένων σωμάτων με «κυνηγούς κεφαλών» στα σύνορα και στην ενδοχώρα.

Κάτι τέτοιο όμως δεν πρόκειται να συμβεί, αφού η κατάσταση στα νησιά, που καταδικάζει σε μαρτύριο πρόσφυγες, μετανάστες και κατοίκους, είναι αποτέλεσμα του διπλού εγκλωβισμού, της Συμφωνίας Τουρκίας - ΕΕ, των άλλων ευρωπαϊκών Οδηγιών και κατευθύνσεων τις οποίες με ευλάβεια εφαρμόζει η κυβέρνηση και με τα νέα μέτρα.