Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Τι διαφορετικό έκανε το ΚΚΕ στην Ευρωβουλή για να το ψηφίσω;



Το ΚΚΕ και οι ευρωβουλευτές του δεν έχουν δεσμεύσεις στο κεφάλαιο και την ΕΕ. Γι' αυτό, η ψήφος στο ΚΚΕ μένει στο ΚΚΕ και στους αγώνες των εργαζομένων. Δεν «τοκίζεται» για συμφέροντα ξένα προς τα λαϊκά, δεν εξαργυρώνεται στα γκισέ των επιχειρηματικών ομίλων και των λόμπι, για λογαριασμό των οποίων νομοθετεί το Ευρωκοινοβούλιο.

Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ όπως μπήκαν στην Ευρωβουλή, έτσι βγαίνουν με τη λήξη της θητείας της. Στάθηκαν στο πλευρό του ελληνικού λαού και των λαών της Ευρώπης, ανέδειξαν τους αγώνες τους και τις διεκδικήσεις τους, κάθισαν στο σκαμνί την πολιτική της ΕΕ. Σε κρίσιμα για τα λαϊκά συμφέροντα ψηφίσματα, Οδηγίες, Κατευθύνσεις που ψήφισαν όλα τα άλλα κόμματα, οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ πήγαν κόντρα στο ρεύμα, αποκάλυψαν τον πραγματικό χαρακτήρα τους και τους κινδύνους που κρύβουν για τους εργαζόμενους, τον λαό και τη νεολαία.

Για παράδειγμα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και οι άλλοι αντιπαρατίθενται για την ακρίβεια και τους δυσβάσταχτους λογαριασμούς στην Ενέργεια, αλλά όλοι μαζί ψήφισαν την πολιτική της ΕΕ για την «πράσινη μετάβαση», που εκτινάσσει τα κέρδη των ενεργειακών κολοσσών και διευρύνει την ενεργειακή φτώχεια για τον λαό, ενώ απαξιώνει εγχώριες πηγές Ενέργειας. Το ΚΚΕ καταψήφισε τη στρατηγική αυτή, αποκάλυψε τους σκοπούς της και πρωταγωνιστεί στην πάλη για την ανατροπή της.

Η «στρατηγική αυτονομία» της ΕΕ, η «ειρήνη» και η «σταθερότητα»...

 

Επίσημος χάρτης της ΕΕ, που δείχνει σε ποια σημεία και ποιες δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο στρατιωτικών αποστολών
Επίσημος χάρτης της ΕΕ, που δείχνει σε ποια σημεία και ποιες δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο στρατιωτικών αποστολών
«Η ΕΕ πρέπει να εξασφαλίσει στρατηγική αυτονομία μέσα στο ΝΑΤΟ. Μόνο έτσι θα αναβαθμίσει τον ρόλο της στον παγκόσμιο ανταγωνισμό και θα παίξει εξισορροπητικό ρόλο για την ειρήνη και τη σταθερότητα».

Πόσες φορές έχουμε ακούσει δηλώσεις όπως αυτή, από εκπροσώπους κομμάτων όλου του πολιτικού φάσματος, που ανάγουν σε στρατηγικό στόχο αφενός την «ολοκλήρωση της ΕΕ» και αφετέρου τη «στρατηγική και αμυντική της αυτονομία»;

Ολοι όσοι παρουσιάζουν την ΕΕ ως δήθεν «φιλειρηνική δύναμη» απέναντι στις «πολεμοχαρείς» ΗΠΑ, και κυρίως οι δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας, κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα τον λαό και καλλιεργούν εφησυχασμό για τους κινδύνους που τον απειλούν άμεσα.

Η ΕΕ είναι ένωση του κεφαλαίου και το πολέμου. Και όσο περισσότερο ισχυροποιείται στρατιωτικά (τάση που συνυπάρχει με αντιθέσεις στο εσωτερικό της και με τις ΗΠΑ), τόσο πιο επιθετική γίνεται ενάντια στους λαούς για τα συμφέροντα των μονοπωλίων της.

Τα στοιχεία που το αποδεικνύουν είναι πολλά και αδιαμφισβήτητα.

EΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ Αλλη μια βολική «λύση» στην υπηρεσία του συστήματος

 

Eurokinissi

Η πείρα που έχει αποκτήσει ο λαός από κόμματα μίας ή και πολλών χρήσεων, τα οποία υπηρετούν το σύστημα, είναι πια πολύ πλούσια. Δοκιμασμένα κόμματα σαν τους ΑΝΕΛ του Καμμένου, που μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ έφεραν το τρίτο μνημόνιο και το ψήφισαν με τους προκάτοχους του, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Σαν του Καρατζαφέρη, δάσκαλου του Βορίδη, του Αδωνη και του Βελόπουλου στο ΛΑ.Ο.Σ., που με το ΠΑΣΟΚ ψήφισε το πρώτο μνημόνιο και συγκυβέρνησε με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για να φέρουν τελικά το δεύτερο...

Τη δική του θέση σ' αυτό το «σύμπαν» έχει κατακτήσει και η Ελληνική Λύση, που ο πρόεδρός της, Κυρ. Βελόπουλος, έχει θητεύσει σε όλα τα συστημικά και μνημονιακά κόμματα: Από το ΠΑΣΟΚ στο ΛΑ.Ο.Σ. και από εκεί στη ΝΔ. Ο ίδιος έχει ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο. Και μπορεί σήμερα να υπόσχεται συντάξεις 4.000 ευρώ, αλλά έχει «βάλει πλάτη» στο να εξαντλείται ο μισθός στις 19 του μήνα, να στενάζουν οι εργαζόμενοι από τους δυσβάσταχτους έμμεσους φόρους και την ακρίβεια, για να θωρακίζεται η ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων.

Ετσι κι αλλιώς, έχει ψηφίσει το ίδιο μαζί με τη ΝΔ στο 54% των ψηφοφοριών στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ στη Βουλή έχει υπερψηφίσει ή τοποθετηθεί με «παρών» τουλάχιστον στις μισές προτάσεις νόμων της κυβέρνησης.

Πολλοί λόγοι, μια επιλογή: ΚΚΕ ακόμα πιο δυνατό!

 

«Οσο πιο δυνατή βγει η ΝΔ στις εκλογές, τόσο μεγαλύτερη ορμή θα έχει να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις της».

Αυτό είναι το διακύβευμα των ευρωεκλογών για τον Μητσοτάκη...

Να γίνει πιο δυνατή η κυβέρνηση

ώστε να μπορεί με «μεγαλύτερη ορμή»

να ψηφίζει 6 δισ. περισσότερους φόρους σε σχέση με πέρυσι

ιδιωτικά πανεπιστήμια, επί πληρωμή χειρουργεία

και αβέρτα κρατική στήριξη στο κεφάλαιο!

* * *

Επομένως, έχει πολλούς λόγους ο λαός

για να «μαυρίσει» την κυβέρνηση στην κάλπη...

Ούτε συγχωροχάρτι σε όσα (αντιλαϊκά) έχει ψηφίσει

ούτε διαβατήριο για τα επόμενα που σχεδιάζει...

Να της κοπούν η ορμή και ο ...βήχας

με δυνατότερους και πιο αποφασιστικούς αγώνες

με ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ.

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 13 - 14 Απρίλη


 

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 13 - 14 Απρίλη 2024:

  • Με ΚΚΕ ακόμα πιο δυνατό στις ευρωεκλογές... Αγωνιστικό τείχος στην αντιλαϊκή πολιτική, στην ΕΕ της εκμετάλλευσης και των πολέμων. 

Την Κυριακή 14 Απρίλη (11.30 π.μ., ξενοδοχείο «Caravel») η παρουσίαση των υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΚΚΕ

Τη Διακήρυξη των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων της Ευρώπης για τις ευρωεκλογές παρουσίασε την Παρασκευή 12/4 ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, από τον Περισσό, όπου συνεδρίασε η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Δράση

Δύναμη στα Κομμουνιστικά Κόμματα, που είναι η εγγύηση για την ενίσχυση των λαϊκών αγώνων! Για μια Ευρώπη της ευημερίας των λαών, της ειρήνης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, του σοσιαλισμού!