Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

Πρώτα ο τίτλος

 

Πηγή: Associated Press

 

Μιλώντας για προπαγάνδα, δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστος ο τρόπος που καλύφθηκε η απελευθέρωση των δύο υπερήλικων γυναικών από τη Χαμάς και οι δηλώσεις που έκανε η μία απ' αυτές στην ισραηλινή τηλεόραση. Η πλειοψηφία των ξένων και ελληνικών ΜΜΕ τις παρουσίασε με τίτλο «Η Ισραηλινή όμηρος περιγράφει τον εφιάλτη που έζησε».

Διαβάζοντας όμως τη μαρτυρία της, διαπιστώνει κανείς ότι πρώτα μπήκε ο τίτλος και μετά γράφτηκε το θέμα. Αντιγράφουμε όσα είπε η 85χρονη Ισραηλινή Yocheved Lifschitz, που πιάστηκε από τη Χαμάς στις 7 Οκτώβρη, όπως ακριβώς δημοσιεύτηκαν στον Τύπο:

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη Παρασκευή 27 - Κυριακή 29 Οκτώβρη 2023»

 


Κυκλοφορεί σήμερα λόγω της αργίας της 28ης Οκτωβρίου

 

 

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη Παρασκευή 27 - Κυριακή 29 Οκτώβρη 2023»:

 

  • Κρίσιμες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή: Στη σωστή πλευρά! Με τους Παλαιστίνιους στον αγώνα για πατρίδα. Ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας! Νέο μεγάλο συλλαλητήριο και συναυλία αλληλεγγύης στις 5 Νοέμβρη στο Σύνταγμα.
  • ΚΚΕ: Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Καμιά εμπλοκή της Ελλάδα στο μακελειό. Καμία στήριξη - διευκόλυνση σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ισραήλ.
  • Έγκλημα στην Παλαιστίνη: Σοσιαλδημοκρατία (ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ): Φανεροί υποστηρικτές του δολοφονικού κράτους του Ισραήλ. Για το Ισραήλ και τους ΝΑΤΟικούς συμμάχους του, «τρομοκράτης» ήταν πάντα ο Παλαιστινιακός λαός. Οι γεωπολιτικές εξελίξεις και το υπόβαθρο της σύγκρουσηςΕβραϊκοί εποικισμοί: Μηχανισμός κλοπής της παλαιστινιακής γης και αλλοίωσης της δημογραφικής σύνθεσης. Αποφάσεις του ΟΗΕ ενάντια στην κατοχή: Όταν οι ... «σταυροφόροι» του «Διεθνούς Δικαίου» κάνουν την πάπια.