Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Η άνοια του Φράνκο


Απο  Cogito ergo sum

Στις 2 Νοεμβρίου 1975, στα 83 του πια, ο Φρανθίσκο Παουλίνο Ερμενεχίλντο Τεόδουλο Φράνκο Βααμόντε μπαίνει εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Μαδρίτης. Ο στρατάρχης Φρανθίσκο Φράνκο (όπως έγινε γνωστός ο επί τέσσερις δεκαετίες δικτάτορας της Ισπανίας) είχε ήδη σοβαρά προβλήματα υγείας αλλά τώρα πλέον κρατιέται στην ζωή μόνο με μηχανική υποστήριξη. Δεκαεφτά μέρες αργότερα, η κόρη του Νενούκα αποφασίζει την διακοπή τής μηχανικής υποστήριξης. Έτσι, στις 11.15' το πρωί της 19ης Νοεμβρίου 1975 ο Χενεραλίσσιμο φεύγει από τον μάταιο αυτόν κόσμο.

Μια από εκείνες τις τελευταίες μέρες της ζωής του, η σύζυγός του Δόνια Κάρμεν Πόλο άνοιξε το παράθυρο του δωματίου και είπε στον ετοιμοθάνατο Φράνκο, για να του τονώσει το ηθικό: "Έχει μαζευτεί πολύς κόσμος έξω". Ο Φράνκο την κοίταξε με ερωτηματικό βλέμμα κι εκείνη συμπλήρωσε: "Ήρθαν για να σε αποχαιρετήσουν". Και τότε, ο πρώην δικτάτορας, χαμένος στην άνοιά του, ρώτησε με έκδηλη απορία: "Γιατί; Πού πάνε;". Λέγεται πως αυτά ήσαν τα τελευταία λόγια που βγήκαν από τα χείλη του. (*)

1975: Χουάν Κάρλος (αριστερά) και Φρανθίσκο Φράνκο (δεξιά), λίγο πριν τον θάνατο του δεύτερου,
συνεργάζονται για την διατήρηση της ομαλότητας και της δημοκρατίας στην Ισπανία.

Δάνεια από Ρωσσία ή Κίνα: άλλη μια μπούρδα

Γράφει ο Cogito ergo sum


Δάνεια από Ρωσσία ή Κίνα: άλλη μια μπούρδα 

Ένα από τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν οι οπαδοί της εξόδου από το ευρώ και επιστροφής μας σε εθνικό νόμισμα, είναι και το ότι έτσι θα μπορούσαμε να βρούμε δανεικά από άλλες πηγές (π.χ. από την Ρωσσία ή την Κίνα) με πολύ καλύτερους όρους από εκείνους που μας βάζουν οι ευρωεταίροι μας ή το ΔΝΤ.  Το επιχείρημα αυτό ακούγεται πειστικό στα αφτιά των άσχετων αλλά κατ’ ουσία πρόκειται περί μπουρδολογίας και περί ακόμη μιας παγίδας που αποσκοπεί στην παραπλάνηση του λαού.

Η μπουρδολογία αυτή δεν είναι φρέσκια. Ας θυμηθούμε ότι το 2011 πολυφορέθηκε σε διάφορα ιστολόγια η «αποκάλυψη» ότι η Ρωσσία και η Κίνα ήσαν διατεθειμένες να μας δώσουν δανεικά με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους αλλά ο Παπανδρέου, ενεργώντας προδοτικά, προσέφυγε στο ΔΝΤ με τα γνωστά αποτελέσματα. Η εν λόγω «αποκάλυψη» διαδόθηκε γρήγορα μέσω των «πλατειών» και των «αγανακτισμένων»  που μαζεύονταν σ’ αυτές για να φασκελώσουν και να ξεχαρμανιάσουν, έκανε τον κύκλο της και ξεχάστηκε.

Δυστυχώς, πρόσφατα άρχισαν να επανέρχονται σ” αυτήν ορισμένοι «αναλυτές», οι οποίοι κατατρύχονται από συνωμοσιολογικά σύνδρομα, δίνοντας την ευκαιρία σε κάποιους ελαφρόμυαλους από κάποιες συνιστώσες τού ΣυΡιζΑ να επαναφέρουν το θέμα της εξόδου μας από την Ε.Ε. με την βοήθεια κεφαλαίων εκτός «θεσμών». Εμείς θα διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και θα δούμε το θέμα με ηρεμία. Τί συμβαίνει, αλήθεια, με την πολυθρύλητη σκορδοκαΐλα κινέζων και ρώσσων να μας δανείσουν; Την απάντηση θα μας την δώσει η Ιστορία:

Ναί μεν καλά τα λέει το ΚΚΕ ... αλλά ...


   Καθημερινό επιχείρημα που εκπορεύεται απο τους πιό οργανωμένους αντιδραστικούς μηχανισμούς του συστήματος της αστικής εξουσίας ... μέχρι και ... από τον τελευταίο αλλά καλοπροαίρετο εργαζόμενο που προσπαθεί να εξηγεί κάθε μέρα την κάθε σφαλιάρα που πέφτει άγρια στο κεφάλι του. Είναι ένα επιχείρημα που οι μηχανισμοί το διαδίδουν ... σαν λίπασμα για να καλλιεργήσουν στο μυαλό των ανθρώπων ... αυτό που θέλουν τελικά να φυτέψουν εκεί μέσα. Ποιό ?? Οτι το ΚΚΕ είναι ένας πολιτικός σχηματισμός που μπορεί να έχει κάποια δίκαια ... αλλά είναι τόσο απομονωμένο, σεχταριστικό, δογματικό και μονολιθικό που δεν “επιτρέπει” στον εαυτό του να προωθήσει αποτελεσματικά τα λαικά συμφέροντα. Οτι δηλαδή στην ουσία είναι συστημικό !!! Την χυδαία έκφραση αυτής της άποψης μας την ξεφούρνισε προ ημερών ... με όλη την “αστική της αγένεια” η περισπούδαστη κυρία Ελενα Ακρίτα !!! Το ΚΚΕ – μας λέει – είναι τζάμπα μάγκες !!!
 
   Το πρώτο ζητούμενο της οργανωμένης αυτής “πουστιάς” (με την κακή έννοια) είναι ... πως το ΚΚΕ θα ήταν “κανονικοί μάγκες” ... εάν στήριζαν με κάθε τρόπο τον Τσίπρα ή τον κάθε Τσίπρα. Ρε τι λέτε ρέ !!! Ακριβώς αυτό είναι η απόδειξη της πρεμούρας τους να χώσουν το ΚΚΕ στην βρωμιά της διαχείρησης του συστηματός τους και η απόδειξη ... πως τρέμουν με την στάση του ΚΚΕ. Αλλοιώς για ποιό λόγο να ξεσκίζεσαι και να καλείς ... ένα “ακίνδυνο απομονωμένο μόρφωμα”, μιά “σέχτα”, μιά κάστα “ιησουιτών”, μιά ομάδα "αυτιστικών" ... να σε κυβερνήσει ??? Είναι πασιφανές πως έχουν αποφασίσει στα σχεδιά τους ... να κάνουν συνένοχο τον λαό ... υποβαλλοντάς του την ιδέα να “απαιτεί” απο το ΚΚΕ να βρωμίσει τα χέρια του ... με το αίμα του λαού.