Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Λέσβος: Επίθεση ακροδεξιών-φασιστικών ομάδων κατά προσφύγων και μεταναστών − ΚΚΕ: Η κυβέρνηση δεν είναι άμοιρη ευθυνών − Να δυναμώσει την πάλη κόντρα στην απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και στους σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ


Η γνωστή ομάδα της Λέσβου από προηγούμενη επίθεση, τον Σεπ. 2016
ΚΚΕ
Ανακοίνωση για την οργανωμένη επίθεση κατά προσφύγων στη Μυτιλήνη
Δευτέρα 23/04/2018 - 10:54
Σε ανακοίνωση για την οργανωμένη επίθεση κατά προσφύγων στη Μυτιλήνη (βλέπε πιο κάτω) το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Το ΚΚΕ καταδικάζει την οργανωμένη επίθεση ακροδεξιών - φασιστικών ομάδων κατά προσφύγων και μεταναστών, που ανάμεσά τους υπήρχαν μικρά παιδιά και γυναίκες, που βρίσκονταν στην πλατεία Σαπφούς, στη Μυτιλήνη, διαμαρτυρόμενοι για τον εγκλωβισμό τους στο νησί και τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο hot spot. Ο τρόπος που μεθοδεύτηκε και οργανώθηκε η επίθεση, με τη ρίψη ναυτικών φωτοβολίδων και άλλων επικίνδυνων υλικών, φανερώνει ότι ήταν προσχεδιασμένη. Ο ξυλοδαρμός και ο τραυματισμός δεκάδων προσφύγων δείχνει την αγριότητα κατά απροστάτευτων ανθρώπων και δημιουργεί εύλογα ερωτήματα εάν επιδίωκαν να υπάρξουν ακόμα και νεκροί.
Η κυβέρνηση δεν είναι άμοιρη ευθυνών για την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Λέσβο και σε άλλα νησιά του Αιγαίου, με τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων - μεταναστών σε απαράδεκτες συνθήκες. Ακόμα ευθύνεται, γιατί δεν λαμβάνει κανένα μέτρο για την προστασία και την αποζημίωση των κατοίκων γύρω από τα hot spots, από τις ζημιές που έχουν υποστεί.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Συγκέντρωση και πορεία των συνταξιούχων (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 




Μαχητική αγωνιστική συγκέντρωση και πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, πραγματοποίησαν το πρωί συνταξιούχοι όλων των ταμείων μετά από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων της Θεσσαλονίκης.

Στη συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου μίλησαν ο Χρήστος Κολοβός, Οργανωτικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕΕ και ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Κατήγγειλαν ότι με τα «θανατηφόρα» μέτρα που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση από φέτος μέχρι το 2020, θα οδηγήσει σε πλήρη εξαθλίωση το σύνολο των συνταξιούχων, αφού θα τους αφαιρέσει τουλάχιστον δύο συντάξεις σε ετήσια βάση, επιπρόσθετα στις μειώσεις που ήδη έχουν υποστεί τα προηγούμενα χρόνια.
 Κάλεσαν τους συνταξιούχους να μην παρασυρθούν από το κλίμα εφησυχασμού που καλλιεργεί η κυβέρνηση και να απαντήσουν με αγώνας, μαζί με τους εργαζόμενους, στην επίθεση που δέχονται.

Τον δολοφόνησαν στα 14 χρόνια του…




 

Τον δολοφόνησαν στα 14 χρόνια του…

 



Ήταν μόλις 14 ετών. Δολοφονήθηκε… Ένας Ισραηλινός ελεύθερος σκοπευτής του «κάρφωσε» μια σφαίρα στο κεφάλι. Η κτηνωδία του στρατού, του Ισραήλ, δεν έχει τέλος. Σκοτώνουν ακόμα και παιδιά. Τα βλέπουν, τα αναγνωρίζουν, τα σημαδεύουν, τα πυροβολούν…

Ο 14χρονος Μοχάμεντ Αγιούμπ, έπεσε νεκρός, την Παρασκευή, από τη χρήση πραγματικών πυρών, μολονότι δεν αποτελούσε απειλή για κανέναν.  Δεν κρατούσε ούτε καν πέτρες.

Ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο το Σάββατο, ο πατέρας του Μοχάμεντ Αγιούμπ είπε πως ο γιος του «βρισκόταν μακριά από τους στρατιώτες και δεν είχε όπλο», ούτε «πέταγε πέτρες ή οτιδήποτε άλλο». Ο αδελφός του εφήβου, που είχε πάει μαζί του στη διαδήλωση, αφηγήθηκε πως «ένας ελεύθερος σκοπευτής του έριξε στο κεφάλι»…

ΠάιⒶτ;


«Διανύουμε ήδη τον 7ο χρόνο του εμφυλίου πολέμου και της επέμβασης μίας σειράς ξένων κρατών και πολιτικών δυνάμεων (Ρωσίας, Ιράν, "Χεζμπολάχ", στρατευμάτων από το Ιράκ, Τουρκίας, ΗΠΑ και άλλων δυτικών χωρών) στο συριακό έδαφος (...) Καμία από τις βασικές αριστερές πολιτικές δυνάμεις της χώρας κατά τη διάρκεια αυτών των 7 ετών δεν είχε διοργανώσει κάποιο αντιπολεμικό συλλαλητήριο. Ενώ, εδώ και 7 χρόνια δεν έχουν πει ούτε μια καλή κουβέντα για τη μόνη γνήσια ριζοσπαστική πολιτική δύναμη στην περιοχή, το απελευθερωτικό κίνημα των Κούρδων (...) Η επιχείρηση, όμως, των ΗΠΑ - Αγγλίας - Γαλλίας τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας, η οποία μάλιστα δεν είχε θύματα, αφού στράφηκε μόνο κατά στρατιωτικών εγκαταστάσεων και υποδομών, κινητοποίησε τα αντιαμερικανικά - αντιδυτικά χαρακτηριστικά της ελληνικής αριστεράς, με αποτέλεσμα από τότε να διοργανώνει συνεχώς κινητοποιήσεις στην πρεσβεία των ΗΠΑ (...) Ο ελληνικός αντιαμερικανισμός δεν είναι αντιπολεμικός, ούτε αντιιμπεριαλιστικός: Στις συγκρούσεις ανάμεσα στα καπιταλιστικά κράτη διαλέγει στρατόπεδο, είτε το φωνάζει, είτε συνειδητά το υποκρύπτει. Και πρόκειται φυσικά για την προτίμησή τους στον άξονα (όπως, χωρίς να ντρέπονται, τον ονομάζουν) Ρωσίας - Ασαντ - Ιράν (...) Πλέον είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ ότι το "φονιάδες των λαών Αμερικάνοι", με την απαραίτητη προσθήκη "Ισραήλ - κράτος δολοφόνος" δεν είναι αντιπολεμικό σύνθημα (...) Η όξυνση του αντιαμερικανισμού θα σημάνει έναν νέο γύρο επίθεσης». Τα παραπάνω δεν αποτελούν κείμενο συμπερασμάτων κάποιου αμερικανικού «think tank». Πρόκειται για ενδεικτικά αποσπάσματα κειμένου που δημοσιεύτηκε ανυπόγραφο σε ιστοσελίδα του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου. Του ίδιου χώρου, δηλαδή, που πριν από λίγους μήνες ήθελε να ματαιώσει τον αγωνιστικό γιορτασμό του Πολυτεχνείου. Τελικά, όλα εξηγούνται...