Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Στο επίκεντρο οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες

 


Όσο περνάει ο καιρός και παίρνει σχήμα η συμφωνία κυβέρνησης - κουαρτέτου για τα μέτρα που απαιτούνται προκειμένου να κλείσει η «αξιολόγηση», τόσο αποκαλύπτονται το εύρος και το βάθος της εξαπάτησης που επιχειρεί η κυβέρνηση με τα «αντισταθμιστικά», για τα οποία ισχυρίζεται ότι θα εξουδετερώσουν την επιβάρυνση που θα προκύψει για τα λαϊκά στρώματα από τη μείωση του αφορολόγητου και τις νέες περικοπές στις συντάξεις.

Πέρα από το γεγονός ότι σκόπιμα συντηρείται η «θολούρα» γύρω από τα λεγόμενα «αντίμετρα», με την κυβέρνηση να πετάει κάθε τόσο κι ένα καινούργιο πυροτέχνημα, από τις ίδιες τις εξελίξεις επιβεβαιώνεται ότι για να εφαρμοστεί τελικά έστω και ένα από αυτά τα μέτρα, θα πρέπει πρώτα ο λαός να ματώσει και με το παραπάνω για να πιαστούν οι στόχοι των «πρωτογενών πλεονασμάτων».

Η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς έχει ήδη ΠΡΟ-νομοθετηθεί!





Ιδού οι διατάξεις!

Τον τελευταίον καιρό η κυβέρνηση, στα πλαίσια της σκόπιμης παραπληροφόρησης που προωθεί σε βάρος των συνταξιούχων και ολόκληρου του λαού μας, προφασίζεται ότι κάνει μάχη για την προστασία των κύριων συντάξεων. Υποστηρίζει σε διάφορους τόνους ότι …αγωνίζεται για την αποτροπή της προωθούμενης από την τρόικα κατάργησης της προσωπικής διαφοράς.

Για άλλη μια φορά όμως εμπαίζει τους συνταξιούχους!

Μελέτες λένε σήμερα την αλήθεια ότι η κυβέρνηση έχει ήδη προνομοθετήσει την κατάργηση (εξάλειψη) της προσωπικής διαφοράς από 1-1-2019!


Κι αυτό, ενώ, σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του νόμου Κατρούγκαλου, η κατάργησή της αρχίζει με τη λήξη του προγράμματος, δηλαδή τα μέσα του 2018.

Ιδού οι διατάξεις!


1. Κατάργηση της προσωπικής διαφοράς από 1-1-2019, σύμφωνα με το άρθρο 14 του ν. 4387/2016

Σύμφωνα με το άρθρο 14 παρ. 2α του ν. 4387/2016:


«2.α.Μέχρι την 31.12.2018, οι συντάξεις της προηγούμενης παραγράφου συνεχίζουν να καταβάλλονται στο ύψος που είχαν διαμορφωθεί κατά την 31.12.2014, σύμφωνα με τις τότε ισχύουσες διατάξεις.  Ειδικά, ο υπολογισμός της κράτησης υπέρ υγειονομικής περίθαλψης διενεργείται, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 30 του άρθρου 1 του Ν. 4334/2015 (Α΄ 80), όπως ισχύει. β. Από 1.1.2019, εφόσον το καταβαλλόμενο ποσό των συντάξεων αυτών είναι μεγαλύτερο από αυτό που προκύπτει από τον υπολογισμό τους βάσει της παραγράφου 1, το επιπλέον ποσό εξακολουθεί να καταβάλλεται στον δικαιούχο ως προσωπική διαφορά, συμψηφιζόμενο κατ’ έτος και μέχρι την πλήρη εξάλειψή του, με την εκάστοτε αναπροσαρμογή των συντάξεων, όπως αυτή προκύπτει σε εφαρμογή της παραγράφου 3.».

Διοδια στο δερβενι θεσσαλονικης




ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ


Η επιβολή των διοδίων για τη χρήση των εθνικών οδών αποτελεί μία από τις χειρότερες προκλήσεις για το λαό μας. Στην ουσία καλούμαστε να πληρώσουμε διπλά και τρίδιπλα τα οδικά έργα. Φόροι, τέλη κυκλοφορίας, πρόστιμα για τη κατασκευή και τη χρήση τους. Αποτελέσματα της εκμετάλλευσης από τους επιχειρηματικούς ομίλους που διασφαλίζουν τα κέρδη τους με εγγύηση του Δημοσίου και των κυβερνήσεών τους.

            Η πρόκληση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη με τη συνεχή διεύρυνση με νέους σταθμούς, όπως μεθοδεύεται με το σταθμό διοδίων της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε. στο Δερβένι.

            Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, διατηρεί, επεκτείνει και ακριβαίνει τους σταθμούς διοδίων σε όλη τη χώρα. Αυτό κάνει και στη περιοχή μας.

            Κυβέρνηση και αστική αντιπολίτευση απέρριψαν πρόταση νόμου του Κ.Κ.Ε. για την πλήρη κατάργηση όλων των διοδίων.

Εχουν τη συνταγή



«Ολες οι παρεμβάσεις που είναι υποστηρικτικές για τους ανέργους έχουν ημερομηνία λήξης, καθώς δεν υπάρχουν πόροι για να μπορέσει κανείς να υποστηρίξει 200.000 και 300.000 ανέργους επ' αόριστον, μέχρι να βρουν μία θέση εργασίας...». Η «απαραίτητη διευκρίνιση» έρχεται από την αναπληρώτρια υπουργό, υπεύθυνη για την αντιμετώπιση της ανεργίας! Και επειδή, σύμφωνα με την Ράνια Αντωνοπούλου, αντιμετώπιση της ανεργίας δεν είναι η επ' αόριστον στήριξη των ανέργων, σπεύδει να εξηγήσει πώς εννοεί αυτή την αντιμετώπιση, με επιδότηση προσλήψεων: «Λέμε, αν προσλάβεις έναν άνεργο, εμείς θα πληρώνουμε κάθε μήνα από 381 μέχρι και 500 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία. Αυτό δίνει μία ρευστότητα στον ιδιωτικό τομέα να κάνει προσλήψεις...». Δηλαδή, για ακόμα μια φορά, άλλη μια κυβέρνηση παρουσιάζει ως «σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανεργίας» την επιδότηση των εργοδοτών, πλάι σε όλες τις άλλες διευκολύνσεις που τους παρέχονται: Φορολογική ελάφρυνση, δάνεια, μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές κ.ά. Τελικά «ημερομηνία λήξης» πρέπει να έχει η προστασία των ανέργων, αλλά ποτέ η στήριξη των εργοδοτών. Δίνει κι αυτό μια γεύση για την περιβόητη «παραγωγική ανασυγκρότηση», την «άνοιξη της οικονομίας» που προωθεί η συγκυβέρνηση.

Καταγγελία της Λαϊκής Επιτροπής: Τα τηγανέλαια,η εισβολή επιχειρηματιών και το νέο σχολείο της «αγοράς»...







Ανακοίνωση - Καταγγελία


Η εισβολή επιχειρηματιών  στα σχολεία στο όνομα της περιβαλλοντικής συνείδησης ανοίγει το δρόμο στο νέο σχολείο της «αγοράς»
Ο δήμος έχει απευθύνει πρόσκληση στα σχολεία για να συμμετάσχουν στη δράση συλλογής χρησιμοποιημένων βρώσιμων οικιακών ελαίων με κίνητρο την εξασφάλιση καύσιμων θέρμανσης στο σχολείο και με πρόσχημα την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης στη μαθητική κοινότητα και στους δημότες γενικότερα όπως αναφέρει.  
Η δράση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων με το οποίο παραχωρούνται σε ιδιώτες όλοι οι τομείς από την αποκομιδή των απορριμμάτων, την ανακύκλωση έως τη διαχείριση τους για την παραγωγή ενέργειας και άλλων. Ένας τομέας που αποφέρει μεγάλα και εξασφαλισμένα κέρδη για επιχειρηματίες. 
Προσπαθούν να μας πείσουν ότι η εισβολή των ιδιωτών θα είναι προς το συμφέρον μας και ότι  απέτυχε ο δημόσιος και δημοτικός φορέας στη διαχείριση.
Ας αναρωτηθούμε πως έφτασαν να υπολειτουργούν υπηρεσίες και δομές. Μήπως όταν μειώθηκαν οι χρηματοδοτήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό,  περιέκοψαν τις δαπάνες και μειώθηκε το προσωπικό;