Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Κουτοπονηριές και διαστρέβλωση


Πηγή: Eurokinissi

Με κουτοπόνηρο αντικομμουνισμό και διαστρέβλωση των θέσεων του ΚΚΕ «υποδέχθηκαν» οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την τοποθέτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή στη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής με θέμα το σχέδιο νόμου για τη «νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου». Κατανοητή η αγωνία τους καθώς δεν μπορούν να απαντήσουν στα βασικά ζητήματα της τοποθέτησης του ΚΚΕ.

Ο Μητσοτάκης ζητά την αποπομπή της Γ.Γ. του υπ. Πολιτισμού για το Ελληνικό - Αντιδράσεις και από το Ποτάμι


Διαγκωνισμός ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για το ποιο κόμμα είναι φιλικότερο στους επιχειρηματικούς ομίλους

 

Πηγή: Eurokinissi

Ενοχλημένο εμφανίζεται το Μέγαρο Μαξίμου για τη νέα αναβολή της συνεδρίασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για το Ελληνικό, ενώ η ΝΔ πιέζει για τη γρήγορη ολοκλήρωση των επενδυτικών σχεδιασμών της κοινοπραξίας επιχειρηματιών ομίλων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου έλεγαν πως «η ελληνική κυβέρνηση δίνει τον απαραίτητο χρόνο και χώρο στους θεσμούς και τη δημόσια διοίκηση να λειτουργήσουν με βάση το νόμο σε όλες τις περιπτώσεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα αποδεχθεί σκόπιμες κωλυσιεργίες που θα έθεταν σε αμφισβήτηση τη δεδηλωμένη βούλησή της και την αποφασιστικότητά της για την ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό».

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΑ'Ι'Σ....ΜΕ ΔΩΡΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ !!!


Η προσέλκυση επενδύσεων και η ανάπτυξη μπορεί να έρθουν, θα γίνει όμως με τη σφαγή του λαού, με φθηνή εργατική δύναμη, δηλαδή με χαμηλούς μισθούς πείνας, με απαράδεκτες ελαστικές εργασιακές σχέσεις, με συνεχή φοροαφαίμαξη του λαού για να υπάρξουν φοροελαφρύνσεις για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Ένα πρώτο δείγμα της ανάπτυξης που εννοούν και το τι θα επιφέρει για τους εργαζόμενους είναι η αγγελία πώλησης της εταιρείας ΕΛΑΙΣ-UNILEVER που στο προς πώληση «προϊόν» αναφέρει και τους εργαζόμενους.

Οι «διαψεύσεις» της κυβέρνησης υποχρεώνουν σε επαγρύπνηση


ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΡΑΞΟ
Οι «διαψεύσεις» της κυβέρνησης υποχρεώνουν σε επαγρύπνηση
 
Μετά από μια εκκωφαντική κυβερνητική σιωπή 10 ημερών, τα όσα επιστράτευσε ο αν. υπουργός Αμυνας, Δ. Βίτσας, για να απαντήσει στις καταγγελίες του ΚΚΕ για προετοιμασίες που παραπέμπουν σε «φιλοξενία» πυρηνικών στον Αραξο, μόνο ανησυχία γεννούν
 
Πρόσθετη ανησυχία για το τι υπάρχει ή σχεδιάζεται να μεταφερθεί στο Αραξο (116 Πτέρυγα Μάχης) προκάλεσε η προσπάθεια του αν. υπουργού Αμυνας Δ. Βίτσα, τη Δευτέρα από το βήμα της Βουλής, να διαψεύσει ότι στη βάση γίνονται εργασίες για μεταφορά πυρηνικών.
 Θυμίζουμε ότι το θέμα ανέδειξε στις 15 Σεπτέμβρη, από το βήμα της ΔΕΘ, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, λέγοντας δημόσια και ανοιχτά: «Η ελληνική κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά, ανοίγει τις πόρτες για ακόμα βαθύτερη, πιο επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας, ειδικά τώρα που συζητιέται η μεταφορά υποδομών από τη βάση του Ιντσιρλίκ. Και στρατιωτικό δυναμικό και οπλικά συστήματα θα πάνε, λέει, στη βάση της Σούδας, αλλά και πυρηνικές κεφαλές στη βάση του Αραξου. Μάλιστα, θα θέλαμε να ρωτήσουμε και να καταγγείλουμε, ταυτόχρονα, γιατί η κυβέρνηση δεν βγάζει τσιμουδιά για το γεγονός ότι έχει προχωρήσει η συντήρηση, επισκευή και ο εκσυγχρονισμός της βάσης του Αραξου, προκειμένου, όπως φημολογείται, να εγκατασταθούν εκεί τα αμερικανικά πυρηνικά όπλα, που ο ελληνικός λαός και με την πάλη του τα είχε διώξει προηγούμενες δεκαετίες».