Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Εγκληματική οργάνωση βγαλμένη από το εγχειρίδιο του ναζιστικού κόμματος Γερμανίας


Αποσπάσματα από την αγόρευση του Θανάση Καμπαγιάννη, εκ των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών, που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή

« (...)ο Μιχαλολιάκος λέει στις Θερμοπύλες το 2012 "Εσείς είσαστε τα τάγματα εφόδου". Εχουμε το βίντεο και ξέρουμε ότι από κάτω είναι στην πρώτη γραμμή ο Ρουπακιάς και η Νίκαια με τα ρούχα πόλεως (...) Και συνεχίζει, για να μη μείνει αμφιβολία: "Οι ξιφολόγχες θα ακονίζονται στα πεζοδρόμια", φράση που επαναλαμβάνει πολλές φορές (...) Είναι μετάφραση του ύμνου των SA, των ταγμάτων εφόδου του ναζιστικού κόμματος (σας το είπε το πρώην στέλεχος της ΧΑ Σταύρου, αλλά και σχετικά έγγραφα). Αλλο καταλαβαίνει το πλατύ κοινό, άλλο καταλαβαίνουν οι μύστες με αναφορά σε "ξιφολόγχες". Αυτός ο διπλός λόγος εκπαιδεύει τους μυημένους στη συνωμοτικότητα. Και η συνωμοτικότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την τέλεση εγκληματικών πράξεων και με τη συγκάλυψή τους. Η φράση "η ΧΑ δεν έχει σχέση με το ναζισμό" είναι σχολείο για τη φράση "η ΧΑ δεν έχει σχέση με τη δολοφονία στο Κερατσίνι". Απ' αυτήν την άποψη, ο εθνικοσοσιαλισμός δεν είναι απλά το κίνητρο, αλλά η συνωμοτική γλώσσα της εγκληματικής οργάνωσης».
 
Τα παραπάνω αποτελούν μία από τις πολλές σημαντικές αναφορές του Θανάση Καμπαγιάννη, εκ των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών, στην αγόρευσή του στη δίκη της Χρυσής Αυγής που ξεκίνησε την Τετάρτη και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή. Ο Θ. Καμπαγιάννης επισήμανε για τα τάγματα εφόδου ότι με διαφορετικές λέξεις κατηγορούμενοι και μάρτυρες κατηγορητηρίου περιέγραψαν το ίδιο πράγμα (ομάδες ασφαλείας, ομάδες κρούσης, στρατιωτικά αγήματα, τάγματα ασφάλειας, φάλαγγα, πολιτοφυλακή...). «Πάντως το συμπέρασμα είναι ότι η ύπαρξη μιας διπλής δομής - αφενός ενός κοινοβουλευτικού κόμματος αφετέρου μιας παραστρατιωτικής δομής - είναι βγαλμένη από το εγχειρίδιο του ναζιστικού κόμματος Γερμανίας. Είναι μια στρατηγική την οποία ο Μιχαλολιάκος ξεπατίκωσε από τον Χίτλερ...».

Ας είχαν τον ίδιο ζήλο τα ΜΜΕ όταν η εισαγγελέας «κόντεψε να μας στείλει όλους αδιάβαστους»


Μετά την πρώτη της δήλωση για την πρόταση Βαρουφάκη (εδώ), η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του δολοφονημένου από τους ναζί, Παύλου Φύσσα, προχώρησε σε δεύτερη δήλωση. Σχολιάζει την «πολιορκία» της από τα ΜΜΕ για το θέμα, σε σχέση με τον χειρισμό που έκαναν (τα περισσότερα ΜΜΕ) όταν ανακοινώθηκε η εισαγγελική πρόταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής.   

Ολόκληρη η δήλωση της Μάγδας Φύσσα (στην Εφ.Συν):

«Αυτό που θα ήθελα να πω προς όλους τους δημοσιογράφους είναι ότι για μένα προσωπικά η πρόταση του κ. Βαρουφάκη ήταν τιμητική. Δεν στέκομαι στο αν με ρώτησε ή δεν με ρώτησε. Το θεωρώ δευτερεύον, αν και σ’ αυτό στάθηκαν όλοι οι δημοσιογράφοι. Θέλω όμως να πω κάτι άλλο.

ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ


58 χρόνια από το θάνατο του κομμουνιστή επιστήμονα
 
 
Στο βουνό, 1944. Πέτρος Κόκκαλης, Νεόκοσμος Γρηγοριάδης, Γεώργιος - Αλέξανδρος Μαγκάκης, Τάκης Φίτσιος
Στο βουνό, 1944. Πέτρος Κόκκαλης, Νεόκοσμος Γρηγοριάδης, Γεώργιος - Αλέξανδρος Μαγκάκης, Τάκης Φίτσιος
«Στη σύγκρουση των προοδευτικών ανθρώπων με τις σκοτεινές δυνάμεις των καθυστερημένων, που σαν μοναδικό κίνητρο έχουν την αγωνιώδη προσπάθεια για περιφρούρηση προνομίων και ατομικών συμφερόντων, η θέση του επιστημονικού κόσμου είναι φανερή. Πάντοτε οι επιστήμονες ένοιωθαν σαν τον κύριο προορισμό τους να δουλεύουν για να συμβάλλουν στην πρόοδο και την προκοπή του κοινωνικού συνόλου. Ωστόσο οι οικονομικοκοινωνικές συνθήκες αλλού πειο λίγο, αλλού πειο πολύ, όπως στον τόπο μας, ματαίωναν τη σύνδεση της θεωρίας με την πράξη με συγκεκριμένες πραγματοποιήσιμες μελέτες»1.
 Ομιλία Πέτρου Κόκκαλη στην ίδρυση της Επιστημονικής Εταιρείας Επιστήμη Ανοικοδόμηση (ΕΠ.ΑΝ.) 9/11/1945

Στις 15 Γενάρη 1962, πέθανε στο Ανατολικό Βερολίνο το στέλεχος του ΚΚΕ και διεθνούς φήμης χειρουργός Πέτρος Κόκκαλης.

Ο Πέτρος Σ. Κόκκαλης σε όλη του τη διαδρομή αντιμετώπισε την αντίφαση ανάμεσα στις δυνατότητες της σύγχρονης επιστήμης να προσφέρει ένα ανώτερο επίπεδο ευημερίας για το σύνολο της κοινωνίας και στα καπιταλιστικά δεσμά που στομώνουν αυτές τις δυνατότητες, στάθηκε απέναντι σε αυτή την αντίφαση από τη σκοπιά εκείνων που επιδιώκουν τη λύση της. Αρχικά επικέντρωσε στο ανθρωπιστικό περιεχόμενο της επιστήμης του και επέλεξε να μην είναι μόνο γιατρός των οικονομικά ισχυρών, των μεγαλοαστών, αλλά να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όλους, να είναι και γιατρός των φτωχών. Παραπέρα, η άνοδος στη συνειδητοποίησή του ήταν τέτοια, που ταύτισε την πορεία του με χιλιάδες μέλη του ΚΚΕ στην κορυφαία περίοδο της ταξικής πάλης στην Ελλάδα, στον αγώνα του ΔΣΕ.

Είναι ώρα λαϊκής κινητοποίησης ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς


Ενα σπιράλ βύθισης του λαού και της χώρας στα δολοφονικά ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή μας βρίσκεται σε κλιμακούμενη εξέλιξη τις τελευταίες μέρες, με τα γεγονότα που «τρέχουν» από ώρα σε ώρα να επιβεβαιώνουν ότι αυτό που τώρα προέχει είναι η επαγρύπνηση, η οργάνωση της πλατιάς αντιιμπεριαλιστικής δράσης και η αλληλεγγύη με τους γειτονικούς λαούς.
 Η βδομάδα ξεκίνησε στον απόηχο της επίσκεψης Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και με τα ερωτήματα να πληθαίνουν για τις «δεσμεύσεις» που ανέλαβε η κυβέρνηση ως ΝΑΤΟικός χωροφύλακας στην περιοχή. Και ολοκληρώνεται με μια σειρά από επεισόδια που σημαίνουν συναγερμό για το λαό. Επεισόδια τα οποία σηματοδοτούν την κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, που περιλαμβάνουν την ένταση της τουρκικής επιθετικότητας, τα αναβαθμισμένα καθήκοντα που αναλαμβάνει η Ελλάδα στο πλαίσιο του ρόλου - «μεντεσέ» για τις ΗΠΑ στην περιοχή, τους ανταγωνισμούς ΗΠΑ - Ιράν κ.λπ.

Εγκλωβισμός του λαού στις ιμπεριαλιστικές συμπληγάδες
 
Εχουμε και λέμε:

-- Κορυφαία εξέλιξη είναι η ανακοίνωση της Παρασκευής από τον Ελληνα ΥΠΕΞ, Ν. Δένδια, μετά τη συνάντησή του με τον Λίβυο στρατάρχη Χ. Χάφταρ, ότι η Ελλάδα σκοπεύει να στείλει δυνάμεις στη Λιβύη, στο πλαίσιο «μηχανισμού εκεχειρίας», δηλαδή ένοπλες. Επιβεβαιώθηκε, δηλαδή, ότι αυτό που ονόμασε η κυβέρνηση «διπλωματική ρελάνς», μετά τη μη πρόσκλησή της στη Διάσκεψη του Βερολίνου, δεν ήταν παρά ένα ακόμα βήμα στο λούκι της συμμετοχής της στα πολεμικά σχέδια στην περιοχή, και μάλιστα στο μαρτύριο που περνά ο λιβυκός λαός εδώ και κοντά δέκα χρόνια. Και αυτό την ίδια στιγμή που και η Τουρκία έχει ανακοινώσει ότι στέλνει στρατό στη Λιβύη, προσθέτοντας ακόμα ένα φιτίλι στη φλόγα του πολέμου.